Nieuw

De waarheid is geen nepnieuws en 2000% meer trollen

klik voor groter

“Na de raketaanval zaterdag op Syrië door de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, bewerkt Moskou – dat het Syrische regime steunt – de publieke opinie in binnen- en buitenland”, zo beweert de Volkskrant.

Servië 1999, Irak 2003, Libië 2011, en nu Syrië 2018. Dat is de opsomming die de Russische bevolking door Kremlingezinde media opgediend krijgt sinds de raketaanval van zaterdagochtend. De boodschap: het Westen, dat Rusland beschuldigt van schendingen van het internationaal recht, toont bij eigen militaire interventies geen enkel respect voor de letter van de wet.

Dat is toch gewoon waar. We werden voorgelogen, over massavernietigingswapens en nu weer over gifgas en vervolgens begint de VS illegale oorlogen zonder mandaat of resolutie. De Russen hebben uiterst terughoudend gereageerd op deze provocatie, namelijk niet. Nou ja, ze gaan wat extra luchtafweer leveren aan Syrië, dat zich niet mag verdedigen van de buren.

En bovendien gaan de Russen ook nog eens 2000% meer trollen inzetten. HLN zegt het, dus het is zo.

Het Pentagon heeft al laten weten dat in de nasleep van de luchtaanvallen op Syrië een ‘desinformatiecampagne’ is gelanceerd. “Er is een toename van 2.000 procent in Russische trollen in de afgelopen 24 uur”, aldus woordvoerster Dana White. Nepprofielen op sites zoals Twitter en Facebook worden gebruikt om valse verhalen over de luchtaanvallen te delen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on De waarheid is geen nepnieuws en 2000% meer trollen

 1. Russische trollen ben ik op Twitter nog niet tegengekomen. Wat ik daar wel opmerk zijn de enorme aantallen Turks of Arabisch lijkende accounts die je gaan volgen. Accounts met vaak enkele Tweets en een paar honderdduizend volgers en volgenden (soms wel een half miljoen!). Nee het zijn niet die meisjes met 1 tweet die je volgen en je naderhand een DM sturen dat ze van je houden en hun moeder ziek is en send money, honey.

  Liked by 1 persoon

 2. polderboy // april 16, 2018 om 21:10 //

  Fransen hebben hun rapport openbaar gemaakt. Het gaat om informatie ontvangen van twee NGO’s uit Syrie, (naast analyse van social media):
  the Syrian American Medical Society and the Union of Medical Care and Relief Organizations
  https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-france-intellige/french-declassified-intelligence-report-on-syria-gas-attacks-idUSKBN1HL0N1

  Er waren “between 4,500 and 5,500 Jaysh al-Islam fighters, mostly located in Douma, (that) refused the terms of negotiation”.
  Onder punt 3 zeggen de Fransen dat ze niks weten van bezit van chemisch spul bij die 5000 vechters, naast dat die 5000 ook niet in staat waren te rommelen met nepnieuws.

  Betrouwbaar zijn dus de eerst genoemde NGO organisaties.
  De eerste blijkt een in 2005 opgericht opleidingsistituut te zijn van Amerikaans opgeleide artsen, gevestigd in de VS, met 42 miljoen $ aan budget, en werkzaam in 6 landen, waar ze opleidingen en hulp verrrichten. De VS geeft 15 miljoen subsidie, blijkt in het jaarverslag.
  Duidelijk is dat het een door de Amerikaanse overheid gefinancierde NGO is.
  https://www.sams-usa.net/financial-statement/
  De twee NGO is ook in Nederland actief als stichting, met een omzet van 500 Euro in 2 jaar tijd:
  http://www.uossm.nl/

  Vorm je eigen oordeel. Ik weet genoeg in ieder geval. Het stinkt.

  Liked by 2 people

 3. templars2017 // april 16, 2018 om 21:53 //

  Natuurlijk stinkt het , dit is wat “fog of war” heet , je hebt een gebeurtenis en dan heb je naast de waarheid een hele reeks van nepnieuws ,dat maar één doel heeft ,iedereen op het verkeerde been zetten.
  Maar als je denkt dat het een nieuw fenomeen is ben je mis ,het is al heel oud ,het hoort bij oorlog ,niets is zwart wit alles is grijs en in honderden graduaties.
  Zelfs in het gebeuren van de tweede wereldbrand werd het gebruikt ,het meest spectaculaire was het nep leger ,opgebouwd uit karton en triplex ,compleet met vliegtuigen ,tanks en al de rest
  niet ver van de kust ,op de hoogte van Calais ,de Britten wisten dat er Duitse spionnen waren die op redelijke afstand beelden hadden gemaakt van dit leger ,ze hebben de Duitsers laten ontsnappen om de verkeerde informatie door te kunnen spelen en zo de hele Duitse legerleiding en in het bijzonder Hitler in het ootje te nemen.
  Hitler was stellig overtuigd dat de invasie zou gebeuren in het nauw van Calais ,terwijl de echte invasie gepland was voor de kusten van Normandië.
  Ook dat was fog of war.
  Waarom heeft ieder land een spionage en contraspionage diens denk je ?
  Het zijn die gasten die ,met behulp van de media , een rookgordijn optrekken .
  Als ieder betrokken partij dit gaat doen dan zie je inderdaad niets anders dan mist…..fog of war

  Liked by 1 persoon

 4. Weer een journalist vermoord, ditmaal in Rusland zelf. Hij onderzocht de vrijwillige Russische soldaten in Syrië. Zelf denk ik dat alweer een derde partij niet wilt dat waarheid het licht ziet.

  Like

 5. Is een natuurlijke dood, viel van balkon 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s