Nieuw

Professor van de universiteit van Washington krijgt heropvoedingssessie voor het vermelden van haar christelijk geloof voor moslimstudent

University of Washington, streetview

Susana Asberry is fulltime docent aan de Universiteit van Washington sinds 2006. Ze doceert Engels als tweede taal. Maandag deelde ze ons mee hoe ze op proeftijd is gesteld omdat ze God durfde te noemen in direct antwoord op een vraag van een student.

Asberry hielp studenten bij het schrijven van een beargumenteerd essay over het debat in de klas tegen het homohuwelijk – een onderwerp dat de studenten aan de orde wilden stellen. Vanaf dinsdag wordt ze naar een heropvoedingssessie gestuurd. Zij wordt ervan beschuldigd discriminerend en zelfs racistisch te zijn. Asberry is wit en getrouwd met een zwarte man. Hun kinderen zijn biraciaal. Ze zegt dat ze gecensureerd wordt en zich bedreigd voelt.

Hoe is dit allemaal begonnen? Tijdens een schrijfsessie met Amerikaanse ‘slang’ leerden de studenten over de term “bucketlist” en dienden hun eigen voorbeelden in. Een student vroeg Susana naar haar bucketlist en Susana antwoordde: “Als ik met pensioen ga, wil ik het woord van God met mensen delen.

Een student klaagde. Als observerende moslim, die haar lichaam bedekt als onderdeel van haar geloof, zei ze dat ze zich onveilig voelde. Dat is volgens Susana het moment waarop haar carrière veranderde.

Zoals ze op het programma uitlegde, werd ze meegesleurd in een onderzoeksproces waarin haar directeur, James C. Evans, haar op een boze, beschuldigende toon vroeg: “Lees je je Bijbel op de campus?

Dat was nog maar het begin van haar odyssee. Ik wil dat u Susana, die is opgegroeid in de voormalige Tsjechische Republiek, hoort beschrijven hoe zij is behandeld door de Universiteit van Washington. Het herinnert haar eraan hoe haar dierbaren door de Russische autoriteiten werden misbruikt toen de Sovjet-Unie haar geboorteland binnenviel.

Susana sprak zich uit omdat ze zich zorgen maakt over toekomstige generaties leraren en studenten.

U kunt ons interview hier beluisteren.

We hebben de Universiteit van Washington om een antwoord gevraagd. Via een woordvoerder zei de universiteit dat ze zouden overwegen een verklaring af te leggen.

Ik deel hieronder haar brief aan ons.

Creeping Sharia >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s