Nieuw

Zware luchtaanval op Iraanse basis in Syrië

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Nieuwe luchtaanvallen op Syrië. Een dag na de Amerikaanse, Franse en Britse luchtaanvallen op doelwitten van het Syrische chemische wapenprogramma, wijzen verschillende berichten op nieuwe aanvallen. Deze keer lijkt het de Iraanse belangen in het land te raken.

Om 22.15 uur Syrische tijd, werd het eerste mediabericht van de oppositie gemeld: “Zware explosie in de Iraanse basis op de berg Azzan, ten zuiden van Aleppo.”

15 minuten later bevestigde het door de staat gerunde Iraanse persbureau “Tasnim” de rapporten. Men vermeldde op Twitter: “Een onbekend gevechtsvliegtuig heeft zojuist een pakhuis ten zuiden van Aleppo aangevallen. Dit resulteerde in een enorme explosie.”

De basis van Azzan wordt beschouwd als de belangrijkste militaire basis van Iran in de regio Aleppo. Het herbergt leden van de Revolutionaire Garde en door Iran geleide milities uit Afghanistan, Irak en Pakistan. Het ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van de door Assad heroverde stad Aleppo, en ook tien kilometer van het front van de Syrische rebellen.

Het is niet bekend wie deze aanval heeft verricht, daarover is geen informatie. Naar verluidt is een luchtaanval van de alliantie VS, VK en Frankrijk zeer onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is dat Israël erachter zit. Het buurland heeft in het verleden vaak luchtaanvallen verricht op posities van de door Iran gesteunde Hezbollah-militie.

Bron:

https://www.bild.de/politik/ausland/syrien-krise/luftschlag-gegen-iranische-basis-in-syrien-55398172.bild.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Zware luchtaanval op Iraanse basis in Syrië

 1. antiislamnu // april 14, 2018 om 23:22 //

  Iran Pakistan Afghanistan irak Israël Engeland Amerika Rusland Frankrijk Duitsland Engeland Turkije.
  Dat zijn dus meer dan tien landen die daar nu op dit moment aan het vechten zijn.
  Wat een achterlijk zooitje is het geworden door de democratische en beschaafde landen met hun Verenigde naties en mensen rechten organisaties.

  Like

 2. Like

 3. De kans dat Israël hier mee te maken heeft is groot, maar ook een aanval van eventueel een commandogroep die daar de de boel opgeblazen heeft mag niet uitgesloten worden.
  Dat het een ongeval is door verkeerd behandelen van munitie is mogelijk maar dat zou betekenen dat de Iranezen daar ter plaatse iets aan het voorbereiden waren, het zal heel moeilijk worden om de ware toedracht te weten te komen ,lettend op de uitspraak van de Iranezen dat ze Israël van de kaart willlen vegen ,en ook de uitspraak van Nethanyahu dat het westen te laks is om Assad te stoppen .
  Dit is een zeer gevaarlijke situatie die heel snel verkeerd kan aflopen.
  Het zijn hoe dan ook tijden die geschiedenis gaan schrijven ,wat er ook van komt ,maar inderdaad het is idioot als dit allemaal gebeurd door “demokratische “landen ter verdediging van de “mensenrechten” , bommen herkennen geen rechten ,en in een oorlog is de waarheid altijd het eerste slachtoffer……..

  Like

 4. polderboy // april 15, 2018 om 10:19 //

  Assad beschermt christenen.
  Hezbollah pleegt geen aanslagen hier in de straten. Iran ook niet.

  Waarom moet ik tegen ze zijn dan?
  Het zijn toevallig alleen maar de religieuze tegenstanders van de soennieten.

  En het maakt verder ook niks uit voor Israel.
  Of het de Hamas soennieten zijn, of Hezbollah sjiieten: ze willen Israel niet.

  Maar soennieten plegen hier in de straten wel ongekende misdaden.
  Soennieten plegen ook daar ongekende misdaden tegen mijn soortgenoten.
  En die soennieten worden stiekem gesteund door Turken, door Saud, door soennieten.

  Maar omdat mijn bestuurders hier een geopolitieke alliantie hebben met de soennieten, moet ik dus voor soennieten zijn, en wordt mij bevolen dat ik “islam is vrede” moet denken.

  Stalin had zich het niet beter gewenst, een bestuur als dat van ons:
  Burgers die moeten vinden en denken wat in zijn belang is.

  Kijk, en zo een bestuur moeten we ons van ontdoen, want het bestuur moet vinden en denken wat in ons belang is.

  In Australie, en heel veel meer landen, denken ze ook steeds meer zo:
  http://www.watoday.com.au/comment/how-could-the-syrian-strikes-affect-australia-20180415-p4z9rc.html

  Like

 5. Horatius // april 15, 2018 om 11:08 //

  De kans dat Israël een steeds grotere militaire rol gaat spelen in Syrië is vrij groot.

  Israël voelt zich in hoge mate bedreigd door Iran en een oorlog te beginnen op het grondgebied van Syrië met het doel eens en voorgoed af te rekenen met een land dat Israël van de kaart wil vegen lijkt hier de enige oplossing.

  Intussen zijn er al zoveel landen betrokken in die al 6 jaar durende burgeroorlog in Syrië dat een escalatie op ieder moment kan uitbreken. Vooralsnog wil Rusland de zaak bespreken in de VN-Veiligheidsraad maar een diplomatieke oplossing is heel ver weg en is eigenlijk onmogelijk.

  Op een dergelijke manier brak de Eerste Wereldoorlog uit, toen er maar één incident voldoende was om via talloze allianties tussen een groot aantal landen te komen tot een grootschalig conflict.
  Nu zijn er in Syrië talloze lontjes in het kruitvat aanwezig die op ieder moment de zaak kunnen opblazen tot grote proporties.

  Een openlijk militair conflict tussen Israël en Iran is zeer gevaarlijk gezien het feit dat beide landen de beschikking hebben over nucleaire wapens en de verliezer zal waarschijnlijk die wapens gaan inzetten als allerlaatste redmiddel.

  De stelling van o.a. de Linkse politieke elite dat de Islam een religie is van de Vrede lijkt op dit moment ver beneden de realiteit.

  Daarom is het binnenhalen van miljoenen moslims naar Europa een historische vergissing.

  Of moeten we dit lijdzaam ondergaan als gevolg van schimmige overeenkomsten en verdragen die reeds zijn gesloten ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw?

  Liked by 1 persoon

 6. Horatius 15 april 2018 om 11.08. Helaas moeten wij dit allemaal lijdzaam ondergaan vanwege het feit dat nog een te groot aantal mensen totaal niet in de gaten heeft dat deze gebeurtenissen het resultaat zijn van een, al jaren geleden, uitgedacht en uitgewerkt plan.

  Dit plan is afkomstig van een horde psychopaten, bekend onder Cabal, Elite, Illuminati enz. Zij zijn het misdadigersgilde, die uiteindelijk het landelijke beleid bepaalt.

  Onze regering bestaat uit een stel piassen, die aan het volk de schijn moeten ophouden dat wij in een democratisch land leven; maar in werkelijkheid heeft zelfs onze regering geen enkele zeggenschap meer over ons land en dient zij de bevelen van “bovenaf” domweg uit te voeren.

  Kortom: wij zijn jaren geleden door de toenmalige regering Balkenende en c.s. reeds verraden en worden met z’n allen bedrogen en misleid tot vandaag toe.

  De tentakels van de machtselite zijn te diep doorgedrongen in alle delen en lagen van de maatschappij dat het enige wat te doen staat, is om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden wat ik zelf ook zoveel mogelijk probeer te doen, bijv. via Facebook..
  Toch maak ik, ook in mijn nabije omgeving, mee hoe groot de onwetendheid is en word ik als een – you name it – gezien, die je niet al te serieus moet nemen . . . . .

  Liked by 1 persoon

 7. Horatius // april 15, 2018 om 17:08 //

  @Albert Groeneberg,

  Ook ik ben langzamerhand tot de conclusie gekomen dat er bepaalde mechanismen in werking zijn getreden die niet meer te stoppen zijn.

  Een meerderheid van de bevolking van de West-Europese landen is faliekant tegen het toelatingsbeleid van Brussel op het gebied van de massa-immigratie van moslims en Afrikanen en toch vindt er geen radicale koerswijziging plaats.

  Dit in schrille tegenstelling met het beleid van de voormalige Oostbloklanden waar men wel de grenzen heeft gesloten, geheel volgens de wens van de bevolking.

  Voorts verbaast mij de overwegend passieve opstelling van de huidige jongere generaties die blijkbaar totaal andere prioriteiten heeft dan het gevaar te onderkennen van de steeds meer in omvang groeiende moslimpopulatie.

  Ze weigeren in te zien dat wat er nu plaats vindt in het Midden-Oosten (totale ontwrichting en een burgeroorlog) vroeg of laat ook hier een realiteit gaat worden.
  De bloedige twisten tussen de Soennieten en de Sjiieten zullen als de moslimpopulatie een bepaald niveau heeft bereikt ook hier tot een uitbarsting van geweld gaan komen in alle mogelijke vormen.

  Op dit gevaar wijzen zal als enig resultaat een schouderophalen teweeg brengen en wordt opgevat als doemdenken terwijl de realiteit van dit scenario dagelijks te zien valt op het journaal en de overige media.

  De gewone man en vrouw hebben totaal geen weet van o.a. de Bilderberg-conferenties waar de echte beslissingen werden genomen op het gebied van omvolking, islamisering, het bestrijden van de z.g. vergrijzing en het linkse dogma: de zo noodzakelijk geachte uiterst diverse samenleving.

  Maar soms denk ik – en ik zal echt niet de enige zijn – het zal mijn tijd wel uitdienen en wie niet horen wil zal moeten voelen.

  Liked by 3 people

 8. @Horatius
  Zoals ik al opmerkte zal het een harde les zijn om hier die uitbarstingen van geweld – zoals jij dat beschrijft – mee te gaan maken.
  Van jongs af aan – vanaf het kleuteronderwijs – worden onze kinderen vertrouwd gemaakt met een cultuur die de onze niet is. En naarmate zij verder doorstromen naar de hogere groepen en vervolgens doorstromen naar het middelbaar en hoger onderwijs wordt het lesmateriaal navenant in overeenstemming gebracht met het gedachtegoed van de Elite.
  Dat verklaart de nogal passieve opstelling van de jongere generatie; zij geloven in alles waar de democratie voor staat en dat zij de politiek kunnen beïnvloeden.
  Nou ja, we zullen zien. Wel bedankt voor jouw regelmatige inbreng op deze site. Ik ben niet de enige, maar ik behoor wel tot de weinigen, die in de gaten heeft dat wij bespeeld worden.. . .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s