Nieuw

Wijdverbreide westerse steun voor aanval op Syrië, maar oppositie juicht niet

Mark Rutte. Bron: Screenshot Tweede Kamer

Door: Elif Isitman

Premier Mark Rutte sprak zaterdagochtend zijn steun uit voor de westerse vergeldingsaanval in Syrië. Maar de linkse oppositie is kritisch.

De SP wil bijvoorbeeld dat de Nederlandse regering het optreden van Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk veroordeelt.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut spreekt van een roekeloos optreden. Ze wijst erop dat chemische experts nog onderweg zijn om te onderzoeken of het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad daadwerkelijk een gifgasaanval heeft uitgevoerd op het voormalige rebellenbolwerk Douma. ‘Er wordt gegokt met de veiligheid van miljoenen mensen in een vuil geopolitiek spel waarvan niemand de gevolgen kan overzien.’ Karabulut wil dan ook een Kamerdebat over de kwestie.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/wijdverbreide-westerse-steun-voor-aanval-op-syrie-maar-oppositie-juicht-niet-605681/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4977 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: