Nieuw

De aanval op Syrië gaat los – en is weer over

Foto: President van de Verenigde Staten Donald Trump. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Gage Skidmore.

President Donald Trump heeft aangekondigd dat hij het bevel heeft gegeven tot aanvallen op het Syrische regime als reactie op een fake chemische aanval afgelopen weekend.

“Ik beval de strijdkrachten van de Verenigde Staten om precisiebombardementen te lanceren op doelen die geassocieerd worden met de chemische wapenvermogens van de Syrische dictator van Bashar al-Assad,” zei Trump vanuit de White House Diplomatic Room.

Trump zei dat de aanvallen in coördinatie met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn.

“De gecombineerde Amerikaanse, Britse en Franse reactie op deze gruweldaden zal alle instrumenten van onze nationale macht integreren: militair, economisch en diplomatiek,” zei Trump.

Trump gaf aan dat de aanvallen doorgaan totdat het Syrische regime stopt met het gebruik van chemische wapens.

De aanval is niet slechts beperkt tot cruise-missiles, maar er doen ook vliegtuigen mee. Naar verluidt proberen ze uit de range van het Russische en Syrische afweergeschut te blijven en gebruiken ze long-range missiles.

De eerste aanvallen zouden vanuit het oosten gekomen zijn en zowel Syrisch als Russische luchtafweer zou gereageerd hebben.

Vooral doelen rond Damascus zouden doelwit geweest zijn en bij Homs waar een chemische fabriek zou zijn aangevallen volgens de Britten. Er is sprake van drie aanvalsgolven tot nu toe (03:56), de eerste vanuit het oosten en Jordanië, de tweede van over Libanees grondgebied. De eersten zouden buiten gebied geweest waar mensen wonen, maar de laatste niet.

President Trump zegt zojuist dat dit deel uitmaakt van een langer durende – sustained – militaire reactie in coördinatie met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Persco:

Generaal Mattis zegt zojuist in tegenstelling tot wat hij eerder beweerde dat er wel bewijs is dat Syrië de chemische aanval uitgevoerd heeft. En dat de airstrikes voor nu over zijn.

Mattis: de zwaarte van de aanval was ongeveer dubbel van vorig jaar toen er 59 cruise-missiles werden afgevuurd (om niks te raken). Er staan geen verder luchtaanvallen gepland.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

34 Comments on De aanval op Syrië gaat los – en is weer over

 1. Aanvallen voordat blijkt dat er helemaal geen gifgas is gebruikt door Assad. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht van Trump. Ze zullen wel voor Iran gaan dus wo3 is een feit

  Like

 2. Het is al weer over 😉

  Like

 3. Alweer over? Als het niet zo pathetisch was zou ik nu in mijn broek pissen van het lachen. Ik denk Assad ook.

  Liked by 1 persoon

 4. En het probleem is inderdaad Iran.

  Die staan nu aan de grens van Israël, en dat was wel het laatste wat de bedoeling was.

  Their stupidness backfired.

  Er is een redelijke oplossing naar mijn idee.

  Laat Syrië Syrië. En accepteer een forse Russische aanwezigheid om vrede te garanderen, dan kunnen die Iraniërs naar huis.

  En trap Turkije uit de NAVO na alles wat ze geflikt hebben.

  Liked by 1 persoon

 5. Als deze natte scheet alles is dan is Iran een blijvertje in Syrië en de Russen ook. Wat een afgang.

  Like

 6. Daar ziet het wel naar uit. En dan kun je nog wat verwachten van de Israëlies samen met de Saoedies tegen Iran.

  Like

 7. Mooie vraag net op CNN: wat waren in godsnaam de objectives ?

  Like

 8. Het is echt ontzettend suf, maar net voor dit nieuws ‘brak’ probeerde ik een poll te maken. Dat is op zich geen probleem, maar ik wilde hem als vast dingetje in de zijbalk, en dat wilde niet lukken.

  Dit is de poll die ik aangemaakt had:

  Ik zou dus voor antwoord 2 gegaan zijn, en daar lijkt het op uit te draaien. Ik kan me niet voorstellen dat Poetin voor deze bommetjes iets op het spel gaat zetten.

  Like

 9. Je. gelooft. het. niet.

  Like

 10. Geruchten op twitter dat Rusland op dit moment Oekraïne binnen valt. En mag daarvoor in ruil straks Israël in Syrië los gaan? Gewoon wat wisselgeld.

  Like

 11. Extra beeld:

  Like

 12. polderboy // april 14, 2018 om 06:54 //

  Bij de New York Times wijzen ze erop dat de Russen ook hun goede kanten hebben:
  “Russian forces and Iranian-backed militias also are deployed around Syria to help fight the rebellion — including the Islamic State and other extremist groups…”

  Trump zegt ook verder: “the Middle East ..It’s a troubled place…We will try to make it better, but it is a troubled place. The United States will be a partner and a friend, but the fate of the region lies in the hands of its own people.”

  “Its own people?” De niet moslims zijn in het Midden Oosten al opgemaakt?
  Eind goed al goed dus,
  De islamieten leven daar nog lang en gelukkig, en moorden elkaar dan maar tot in de eeuwigheid uit.

  Liked by 1 persoon

 13. polderboy // april 14, 2018 om 07:56 //

  UN Secretary-General Antonio Guterres heeft net met zijn VN ambtenaren gevolg zijn long weekend op een vijf sterren zeewaardig jacht van de Saud afgebroken:
  http://www.nationmultimedia.com/detail/asean-plus/30343163
  Hij is bang dat de boel uit de klauwen gaat lopen.

  Zou het die islamitsiche samenzweerders toch gelukt zijn, om die kruisvaarders en andere ongelovige honden elkaar eindelijk naar de strot te laten vliegen?

  Liked by 2 people

 14. Politieke hier in het Westen hebben altijd een grote bek en zeggen dat ze ‘vrede’ willen, maar ze zoeken juist oorlogen uit…….Amerika heeft IS opgericht, beschermd, gesteund en op Syrisch grondgebied blijft vechten voor IS…Bah!…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/03/24/westerse-propaganda-en-leugens-tegen-vladimir-poetin-en-rusland/

  Liked by 1 persoon

 15. Horatius // april 14, 2018 om 11:14 //

  Hoe dit verder af gaat lopen is moeilijk te voorspellen: want er zijn te veel moslimpartijen die hierbij betrokken zijn die er belang bij hebben dat de zaak gaat escaleren.

  Uiteindelijk gaat het allemaal om olie, invloedssferen, de wapenindustrie en niet te vergeten de eeuwige strijd tussen de Soennieten en de Sjiieten die t.z.t. ook in Europa zal uitbreken.

  Rusland dreigt met tegenacties, wat we daar onder moeten verstaan zal nog moeten blijken maar de kans op een escalatie is hierbij niet denkbeeldig. Maar hopelijk luistert hij wél naar zijn militaire adviseurs.

  Trump steekt zich in een wespennest en denkt toch de regie te kunnen behouden.
  Wat bezielt de VS om zich steeds maar weer te storten in militaire avonturen om in een aantal landen orde en rust te herstellen en daar een democratie te willen vestigen?

  Na de Tweede Wereldoorlog is dat instellen van een democratie uitstekend geslaagd in Duitsland en Japan. Maar vervolgens hopeloos mislukt in Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Libië en nu is blijkbaar Syrië aan de beurt voor het volgende debacle.

  Bij een eventueel vertrek van Assad als regeringsleider ontstaat er alweer een machtsvacuüm en dat wil Rusland uiteraard voorkomen en ze hebben nog gelijk ook.
  Net zo goed dat een land als b.v. Mexico valt onder de invloedssfeer van de VS vallen landen als de Oekraïne en Syrië overduidelijk onder de Russische invloedsfeer.
  Een realistische manier van buitenlandse politiek voeren met de minste kans op een wereldoorlog.

  Waarom is Donald Trump binnen een korte tijd veranderd betreffende zijn oorspronkelijke mening zich buiten de Islamitische twisten te houden en zich nu te storten in een gevaarlijke inmenging met het afvuren van raketten met een niet geringe kans op een escalatie?

  De wapenindustrie en het daarom regelmatig vervangen van gematigde adviseurs door z.g. haviken die er belang bij hebben dat de economie weer fors aan zal trekken via een grootschalig militair conflict waarbij er weer flink geld zal worden verdiend.

  Maar er zijn te veel landen hierbij betrokken met ieder afzonderlijk een volkomen eigen agenda om een duidelijke politieke en militaire strategie te kunnen bepalen en dat kan dus een historische vergissing blijken te zijn.

  Israël, Iran, Turkije, Saoedi-Arabië, Rusland enz. hebben allemaal tegenstrijdige belangen en dan mogen we de Koerden ook niet vergeten die een belangrijke rol hebben gepeeld bij de strijd tegen de IS. Uiteraard met de belofte op het vormen van een eigen Staat.

  Gelukkig voor ons houdt Mark Rutte het hoofd koel, houdt hij de vinger aan de pols, ons leger is paraat en tenslotte zijn we lid van de NAVO en dat schept nu eenmaal verplichtingen.

  Er zijn twee mogelijkheden: of we zijn over een week verzeild geraakt in een Derde Wereldoorlog of de hele zaak is intussen weer gesust door een gepaste ingehouden reactie van Poetin die geen zin heeft in een militair avontuur met onvoorspelbare gevolgen.

  Dat hij dan in aanmerking zal komen voor de Nobelprijs voor de Vrede moge duidelijk zijn.

  Like

 16. Gevaarlijke idioten ! En dat zonder bewijs! En dolle hond Erdogan laten ze ongemoeid . Ongelofelijk.

  https://fenixx.org/2018/04/09/gedwongen-bekeringen-tot-de-islam-door-turkse-invasietroepen/

  Like

 17. “Waarom is Donald Trump binnen een korte tijd veranderd betreffende zijn oorspronkelijke mening zich buiten de Islamitische twisten te houden en zich nu te storten in een gevaarlijke inmenging met het afvuren van raketten met een niet geringe kans op een escalatie?”

  Dat is een goeie vraag. Echter, hoe hij anders had moeten reageren is ook een goeie vraag. Een paar dagen geleden achtte ik een aanval voor de vorm tot de mogelijkheden en dat is wat m.i. nu gebeurd is. Partijen die Trump continu van collusion beschuldigden en Rusland als de belichaming van het kwaad bestempelden worden nu met de neuzen op de feiten gedrukt en wat denk je, opeens weten ze aardige dingen over Rusland te verkondigen (zo diep gaat hun verblinde haat jegens Trump maar ze maken zich daardoor wel steeds belachelijker). Gisteren werd Tucker nog voor onpatriottisch uitgemaakt omdat hij twijfelde aan de officiële lezing en nu moeten diezelfde mensen de aanval opeens negatief benaderen want Trump moet altijd als de badguy weggezet worden. Daarbij was het niet slim van Rusland om ver voor de aanval direct oorlogstaal tegen de VS te uiten, daarop reageerde Trump met die agressieve tweets.

  Ik ben er ook niet van overtuigd dat Assad achter de gifaanval zit maar Trump moet iets doen. Oké, je zou kunnen zeggen dat het eerst heel goed onderzocht moet worden wie achter de gifaanval zit en dan pas actie ondernemen. Maarrrr…. wat nu als onomstotelijk blijkt dat Londen/het VK achter de aanval zit zoals de Russen beweren?? Moet het VK dan gebombardeerd worden? Zeg het maar, hoe los je dit op? Ik denk dat een aanval voor de vorm vooralsnog het beste is en dat er nu echt heel hard aan gewerkt moet worden dat dit nooit meer gebeurt, dat dit soort wandaden (Assad zou er toch achter kunnen zitten bv onder dwang van Iran om de VS te testen) cq uitlokkingen niet meer plaatsvinden, ze moeten heel snel de stabiliteit in Syrië terugbrengen.

  Like

 18. Dit was het dan. Ik zie het niet komen tot een wereldoorlog. Daar hebben teveel landen teveel bij te verliezen.

  Like

 19. Deze reactie staat op Joop.nl: “En alweer een islamitisch land aangevallen door het Westen zonder enige vorm van bewijs.”

  Ik citeer die reactie omdat dat soort mensen uiteindelijk weleens het grootste gevaar voor het westen kunnen zijn, ze haten het westen tot op het bot en proberen het westen van binnenuit op te vreten. Want het zijn (soennitische) moslims die de strijd tegen de niet-moslim (volgens hun zeggen) Assad begonnen zijn, oa Europese moslims trokken naar Syrië om hun ‘islamitische broeders en zusters’ te helpen in de strijd tegen het ongelovige beest Assad. Mensen zoals die van de reactie die ik citeerde stonden daar achter want zielige moslims waren slachtoffer van het beest Assad, daarom steunde bv Obama de ‘rebellen’ in hun strijd tegen Assad. Maar nu wordt Assad snel als moslim neergezet om zodoende het beeld te kunnen schetsen/bevestigen dat het westen moslims altijd slachtoffert en daarmee kunnen islamitische aanslagen in het westen weer “gerechtvaardigd” worden. Ik word daar kotsmisselijk van, heb er geen goed woord voor over.

  Like

 20. Esperanza // april 14, 2018 om 14:46 //

  Meer vraagtekens te plaatsten bij de geestelijke gezondheid Trump.

  Like

 21. Esperanza // april 14, 2018 om 14:50 //

  Like

 22. Esperanza // april 14, 2018 om 14:56 //

  Like

 23. “Meer vraagtekens te plaatsten bij de geestelijke gezondheid Trump”

  Dus dan had je toentertijd ook vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Obama en nu bij Macron, May, en iedere leider die instemt met de vergelding. Zijn er dan nog alternatieven waarbij je geen vraagtekens plaatst bij de geestelijke gezondheid??

  Like

 24. Esperanza // april 14, 2018 om 15:12 //

  Klopt, Dick, die vraagtekens zijn bij veel politici (malloten als bijv. Merkel en Timmerman niet uitgesloten) te stellen, helaas begint ’t er bij Trump nu wel erg dik boven op te liggen.

  Like

 25. Esperanza // april 14, 2018 om 15:13 //

  .. TimmermanS …

  Like

 26. Esperanza. Hoe had Trump het volgens jou moeten oplossen? Dat is echt geen strikvraag want ik weet het ook niet, ik had eerlijk gezegd gehoopt dat achter de schermen iets geweldigs beklonken zou worden, wat natuurlijk wensdenken is maar ja.. Hoe had Trump het beter kunnen doen? Dat is een serieuze vraag, misschien dat we dan toch moeten concluderen dat dit de enige juiste reactie is geweest. Ik geef Trump vooralsnog het voordeel van de twijfel, misschien is dat ook wensdenken maar wat moet je dan, wat blijft er over? Als het aan de globalisten ligt dan spreken we elkaar wel wanneer we onze kinderen of kleinkinderen afzetten bij koran les. Als je denkt enige wanhoop in mijn reacties te bespeuren dan zou je daar zomaar gelijk in kunnen hebben.

  Like

 27. Esperanza // april 14, 2018 om 17:58 //

  D’r was onvoldoende noodzaak om in dezen iets door Trump te laten oplossen. Trumps besluit om Syrië met raketten te bestoken gebaseerd op flinterdun bewijs slaat als k*t op Dirk.
  Zie ook hierboven posting om 14:50.

  Like

 28. Esperanza // april 14, 2018 om 18:07 //

  Mag wat kosten. Who cares? ff 100 Tomahawks door de plee gespoeld daar in Syrië.

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/de-toorn-van-amerika-kost-half-miljoen-per-stuk~a3500407/

  Liked by 1 persoon

 29. William // april 14, 2018 om 18:09 //

  Lente komt er aan. Er moet een reden komen om de volgende golf vluchtelingen in gang te steken. hoeraa het Westen heeft nog eens bommen gegooid op muslims.
  Tijdens de ganse burgeroorlog zaten terassen vol met muslims die thee dronken, terwijl wij honderdduizenden van die oorlogsvluchtelingen opvingen.
  Nu heeft VS, FR, en UK de buitenwijken van Damascus gebombardeerd om de bevolking duidelijk te maken dat het beter is te vertrekken. Om duidelijk te maken dat niemand veilig is.

  Gelukkig hebben ze niets geraakt. Welk verschil maakt het om een leeg gebouw te bombarderen dat door de Israeli’s al is gebombardeerd ? De andere sites die zogezegd chemische wapens ontwikkelden en opslaan ? Ik dacht dat de VN had geverifieerd en gecertifieerd dat er geen chemische wapens waren ? Nu zijn er plots nog sites waar die dingen worden bestudeerd, ontwikkeld en geproduceerd. Dat doet een bel rinkelen. Het is niet zo lang geleden dat wij met zijn allen Lybia naar de vaantjes hebben platgebombardeerd, ook nadat Kadhaffi zijn chemische wapens had vernietigd.

  Je zou denken dat na de vernietigingswapens van Sadam in Irak, de vernietigingswapens van Kadhaffi in Libya, dat we op de proppen kunnen komen met een beter excuus.

  Het is al maanden lang geleden Hoeraa, we hebben nog maar eens bommen gegooid op muslims.

  Misschien heeft Trump als gewoonlijk een slag om de arm. Gans zijn congres, Democraten eerst, wouden actie. Ze hebben het. Punt uit. De aanval ging los, en is over.
  Er is geen enkel Rus gesneuveld. Geen enkel Hezbollah, geen enkel Iranier. Gans die aanval was voor niets. Het gaf gewoon een ‘story’ waar de pers zich kon in wentelen. Gans de fake pers wou een aanval, ze hebben het. Macron en May kunnen grote woorden spreken op persconferenties, het volk kijkt ernaar en denkt ‘amai, dien politieker is een durver, daar moeten we volgende keer op stemmen, want klein kindjes vergassen is toch niet toegelaten’.

  Trump heeft lege gebouwen gebombardeerd. Hij heeft zelfs de Britten en fier Frankrijk meegekregen in de scam. We zijn 1 of 2 dagen hysterish van vreugde en opwinding geweest in de pers, en er is niets gebeurd. Iedereen in de pers en bijgevolg de burger, iedereen tevreden. We hebben gasaanval van een boze vent beantwoordt.

  Als nog iemand denkt dat Trump een idioot is, mot je mij eens uitleggen.

  Merkel deed niet mee, tuurlijk niet. Merkel doet niet mee met de supermachten die Frankrijk en het UK denken te zijn. Turtle Merkel zit gezellig in haar schulp. Wat kan Merkel het Midden Oosten schelen ? Merkel is mutti van Duitsland. Enkel Duitsland.
  Merkel maakt Griekenland kapot, organiseert een corridor voor massale import van goedkope werkkrachten voor haar industrie, en Duitsland gaat er op vooruit.
  Dat er fricties zijn tussen de nieuwe en de oude Duitsen is Merkel en zorg. Werkloosheidscijfers zijn laag, dus er moeten er nog meer komen in de hoop dat er een paar geschikten tussenzitten. Als sociale zekerheid kreunt, wat kan dat Merkel schelen ? Als oud DDR viert ze de capitalisme. Wat zegt het volkslied ? “Deutschland Uber Alles”.

  Ons klein landjes hebben een geschiedenis van meelopen met de “bullies”.. De Lage Landen hebben een historie van overheersing. Welk land heeft ons niet “gekoloniseerd” sinds de Romijnse tijd ? Bijvoorbeeld, mag ik mij rasistisch bejegend voelen vandaag tegonover Spnjaarden die hier wonen omdat Alva slechte dingen heeft gedaan in mijn regio ?
  Natuurlijk niet.

  Eens je het verleden enkel gaat bekijken vanuit een politiek gekleurde bril, dan verloochen je je eigen ouders. De mensen die na de vernietiging tijdens WO2 gans Europa hebben opgebouwd hadden dit niet voor ogen. Ons continent dat op de kieën gaat zitten voor islam, dat was niet de bedoeling van mijn grootvader.

  Liked by 2 people

 30. skeeter // april 14, 2018 om 18:15 //

  Esp, zeker walmart rollback specials, dacht dat ze vroeger rond de miljoen waren?

  Like

 31. Esperanza // april 15, 2018 om 00:26 //

  Nog zoiets.

  Liked by 1 persoon

 32. Esperanza // april 15, 2018 om 00:44 //

  Skeeter, die half miljoen voor zo’n ding zou de prijs zijn vijf jaar geleden, dus d’r zal nu best het nodige bij zijn gekomen.

  By the way, Raytheon de fabrikant van de kruisraket heeft ook de radar op mijn bootje gefabriceerd terwijl de plotter van dochter Raymarine afkomstig is.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Raymarine

  Like

 33. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s