Nieuw

Pastoor: “Orbán wil Hongarije en Europa beschermen”

Foto: Hongarije, Boedapest, parlementsgebouw.

De christenen in Hongarije steunen de herkozen premier Viktor Orbán. “De naties werden door God geschapen als iets goeds. Ik ben van mening dat God ons niet wil samenvoegen, maar is blij dat we verschillend zijn”, zegt de pastoor van Boedapest, Imre Pintér.

De koppen in de Zweedse media zijn na de overwinning van Viktor Orbán bij de parlementsverkiezingen van zondag pikzwart: “verkiezingsoverwinning voor het autoritaire populisme”, “Orbán ontmantelt de Hongaarse democratie” en “Orbán en rechts hebben Hongarije in een ijzeren greep”. Imre Pintér, pastoor van Boedapest en vicepresident van de Pinkstervereniging van het land, deelt de narratieven niet.

– De liberale media in het westen geven geen getrouw beeld van de Hongaarse politiek, zegt hij in een interview met Världen idag (De Wereld vandaag), en geeft als voorbeeld de bewering van de media in West-Europa dat Orbán en zijn partij Fidesz migranten haten.

– Dat is niet waar. Hij wil een hek bouwen, maar dat betekent niet dat hij de migranten haat. Hij wil Hongarije en Europa beschermen, zegt Imre Pintér.

Wil het huwelijk als instituut bewaren

Een grote meerderheid van christenen in Hongarije steunt de herkozen premier Viktor Orbán en de nationaalconservatieve Fidesz-politiek.

– Een van de redenen waarom veel mensen op Fidesz hebben gestemd, is denk ik dat de partij het huwelijk wil behouden als iets tussen man en vrouw, en dat het de ongeborenen wil beschermen, en tegen euthanasie is. Het Hongaarse volk is blij dat de christelijke waarden worden beschermd, zegt Imre Pintér tegen Världen idag.

Over het feit dat de partij geen open grenzen wil hebben, verklaart hij dit:

– Als je geen grensbewaking hebt, weet je niet wie het land binnenkomt. Hoewel de meeste immigranten goede bedoelingen hebben, bevindt zich een deel terroristen onder hen. Intreding in een land moet op een gecontroleerde manier plaatsvinden.

De pastoor van Boedapest verklaart dat buitensporige immigratie een bedreiging vormt voor de veiligheid van het land en zijn waarderingen.

– We kunnen veel voorbeelden zien van immigranten die niet integreren in de landen waar ze naartoe komen. Als ze hier wonen, moeten ze onze waarden en onze cultuur respecteren.

Världen idag: Hoe kijkt u hiernaar vanuit een Bijbels perspectief?

– Volgens de Bijbel moeten we voor onze leiders bidden en hun zegenen, dus dat doen we. Maar we zouden ook bidden als het een andere regering was, zegt Imre Pintér.

Maar hoe beschouwt u de Bijbelse woorden “de vreemdeling liefhebben”?

– Dat is waar, we moeten de vreemdeling goed behandelen. We proberen dat dan ook te doen.

Imre Pintér gelooft echter dat dit niet automatisch globalisering en een politiek systeem met open grenzen betekent.

– De naties werden door God geschapen als iets goeds. Ik ben van mening dat God ons niet wil samenvoegen, maar is blij dat we verschillend zijn. We hoeven deze verschillen niet op te heffen.

Bron:

http://www.varldenidag.se/nyheter/pastor-i-ungern-darfor-gillar-vi-orbans-politik/

https://samnytt.se/pastorn-orban-vill-skydda-ungern-och-europa/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Pastoor: “Orbán wil Hongarije en Europa beschermen”

  1. De bijbel zegt ook iets over de andere wang toekeren nou dat doen we dan ook .

    Like

  2. Hongarije en Oostenrijk zijn dé voorbeelden voor de andere lidstaten.
    Maar dat is tegen de nazi poot van Brussel.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s