Nieuw

De islam is een feministische religie – eerste vrouwelijke imam in Denemarken

Sherin Khankan, Denmark’s first female imam. Screenshot YT

De islam in Europa wordt al geruime tijd met argwaan bekeken door de meerderheid, en wordt ervan beschuldigd de Europese waarden niet te vertegenwoordigen. Is dat echt waar en kan het worden veranderd? We vroegen het aan Sherin Khankan, de eerste vrouwelijke imam in Denemarken.

Sophie Shevardnadze: Sherin Khankan, de eerste vrouwelijke imam van Denemarken, welkom. Het is echt geweldig om je bij ons te hebben, ik ben erg blij om je alle vragen te stellen die ik wil. Nu noemt u zichzelf een islamitische feminist die de eerste vrouwelijke imam van Denemarken is. Denk je dat een vrouw ooit een gemengde moskee zou kunnen leiden in het gebed in de Islam, niet alleen in een moskee alleen vrouwen? En wilt u dat dat gebeurt?

Sherin Khankan: Eigenlijk, had ik de visie van een moskee met vrouwelijke imams vele jaren geleden in 1999. Ik werd geïnspireerd toen ik mijn scriptie in Syrië deed over soefisme en islamitisch activisme en toen zag ik een moskee met vrouwelijke imams die het gebed voor zowel mannen als vrouwen leidde, omdat ik altijd samen met mannen en vrouwen heb gebeden. Dus het is heel natuurlijk voor mij, ik werkte altijd tegen de segregatie binnen verschillende sferen. Dus toen ik de moskee begon, hebben we andere mensen voor ons team gerekruteerd voor de thema imam groep en, zoals elke groep, zoals elke gemeenschap, moet je stemmen, omdat het een democratie is en de meerderheid van de gemeenschap alleen voor een vrouwenmoskee heeft gestemd. Dus ik moest dat accepteren en ik denk dat ik nu, als ik terugkijk, echt blij ben met de beslissing, omdat ik me realiseerde dat het hebben van een moskee waar vrouwen of vrouwelijke imams het gebed voor alleen vrouwen leiden niet controversieel is. Dus we kunnen eigenlijk andere revoluties doen die ik belangrijker vind, want als je bidt gaat het over…..

Meer onzin en video-interview bij RT >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9265 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on De islam is een feministische religie – eerste vrouwelijke imam in Denemarken

 1. paulzwueste // april 13, 2018 om 19:14 //

  Islam is islam…of het nu vrouwen…mannen en/of kinderen betreft…!
  Dezelfde opruimingsmethode. Da’s gemakkelijk!!!!

  Liked by 1 persoon

 2. Ze spreekt over soefisme. Nou, ik kan je vertellen dat soennieten de keeltjes doorsnijden van soefi’s, er was onlangs ergens in het MO nog een aanslag op soefi’s met heel veel doden. Assad is ook een moslim, een alewiet en daarom tot op het bot gehaat door soennieten. Je hoeft als “moslim” maar iets te zeggen wat de wegkijkers willen horen en je wordt acuut op het schild gehesen ook al is het de grootste kolder.

  Liked by 1 persoon

 3. Sorry, volgens mij was die aanslag op soefi’s onlangs niet in het MO maar in pakistan. Maakt verder niet uit want overal waar soennieten (veruit de grootste islamitische stroming) zijn worden ze vervolgd.

  Like

 4. trebor2110 // april 13, 2018 om 20:24 //

  mooie vrouw Van mij mag ze wel even een gebedje doe met de reet omhoog

  Liked by 1 persoon

 5. Karel Dokter // april 14, 2018 om 10:26 //

  Correctie: islam is een veroveringsideologie, pertinent geen religie.
  http://antivenin.blogspot.nl/2013/09/flashback-het-moslim-broederschap.html

  Like

 6. Karel Dokter // april 14, 2018 om 10:27 //

  En nu ik toch bezig ben: religie is verzonnen.
  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s