Nieuw

De gigantische penis mag blijven – woningcorporatie denkt dat het kunst is

Foto Bron/Auteur: Nyheter Idag.

De reusachtige blauwe penis die geschilderd is op een gevel in Kungsholmen in Stockholm zal nog een week blijven. Dit kondigt het vastgoedbedrijf aan dat eigenaar is van het huis. Volgens het bedrijf is dit een belangrijk “kunstwerk”.

Het vastgoedbedrijf Atrium Ljungberg heeft besloten om het “kunstwerk” met de blauwe reuzepenis op Kungsholmen voor een week te laten zitten, heeft het vandaag aangekondigd in een persbericht.

Het was op woensdag dat de gigantische penis op Kronobergsgatan werd ontdekt.

Atrium Ljungberg wil de belangen van de directe buren behartigen, “maar wil tegelijkertijd de artistieke vrijheid beschermen”, schrijft men.

Het zogenaamde kunstwerk, dat de titel “Fuck the World” draagt, toont een gigantische blauwe penis op een gele achtergrond en is geschilderd door de linkse activiste Carolina Falkholt, die op haar Facebook oppert om ook een ​​grote vagina op het Witte Huis te schilderen in de Verenigde Staten. Zelf noemt ze haar schilderingen “grafitta”.

Ze heeft eerder vergelijkbare werken verricht in onder andere New York.

“Sommigen zijn positief over het schilderwerk en denken dat het een belangrijke rol in de discussie over seksualiteit, macht en geslacht speelt. Anderen, vooral buren, reageren minder enthousiast en ervaren het als walgelijk”, schrijft het vastgoedbedrijf.

Nieuw schilderij voor mijn deur. Hmmm.

– Cultuur en kunst vormen een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling in interessante stedelijke omgevingen. Het gaat natuurlijk om de artistieke vrijheid, maar tegelijkertijd moeten we de mening van de naaste buren respecteren. Door het werk voor een korte periode te laten zitten, bieden wij alle geïnteresseerden de mogelijkheid om het werk te zien, zegt Camilla Klint, marketingschef van Atrium Ljungberg.

Bron:

http://www.friatider.se/j-ttepenisen-f-r-vara-kvar-fastighets-garen-kallar-det-konstverk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De gigantische penis mag blijven – woningcorporatie denkt dat het kunst is

 1. Republikein // april 13, 2018 om 20:28 //

  Ik heb geen verstand van ku(ns)t.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // april 13, 2018 om 21:26 //

  Kunst is interpretatie, van diegene die er naar kijkt ,als je naar dit kunstwerk kijkt zie je in feite een blauwe penis op een gele achtergrond.
  Dat zijn tevens de nationale kleuren van Zweden ,dus in het engels Swedish dick’s.
  de nederlandstalige vertaling kan je mooier verbloemen ,een lul heeft geen ogen ,dus hij ziet niet waar hij voor wordt gebruikt………
  Voor de Zweden is het net zo, die zien ook niet hoe hun land naar de knoppen gaat ,ze gaat het op termijn echter wel voelen en net als bij een ejaculatie is het dan te laat……..

  Liked by 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel // april 13, 2018 om 22:51 //

  Ja Kunst met een grote K is interpretatie van degene die ernaar kijkt (zegt men), sinds de laatste keer dat ik in het Gemeentemuseum was denk ik er toch zo het mijne van. Ik heb daar vele werken zien hangen waarbij ik mij alleen maar afvroeg waar de maker het lef vandaan haalde om het zelfs maar kunst te durven noemen.

  Like

 4. Scrutinizer // april 14, 2018 om 04:32 //

  Waarom steeds lichaamsdelen om te choqueren?
  Waarom niet bv. dieren? Is dat niet veel sympathieker?
  Ik stel voor dat sociale woningmaatschappijen in het hele land al hun woningen voorzien van een afbeelding van 1 van de karakters uit Peppa Pig 🙂

  Like

 5. Als ze dit ooit naast mijn huis flikken, gaan er de nodige potten oude verf tegenaan. Ik heb nog wel wat staan op zolder! Je hebt kunst, maar dit is gewoon lul! Kunnen ze nu echt niets anders verzinnen?

  Liked by 1 persoon

 6. paulzwueste // april 14, 2018 om 17:54 //

  Ik vind dat ze die aderen wel iets méér volume hadden mogen geven.
  Overigens geen kwaad woord over die penis “in volledige erectie.”
  Penissen zijn in volledige erectie altijd op z’n best..
  Als zodanig moet ik toegeven dat dit zonder meer ’n kunstwerk mag worden genoemd.

  Ook gewoon plat tegen ’n gevel aan.

  Like

 7. paulzwueste // april 14, 2018 om 17:56 //

  Ho, ho.
  Geen dieren tegen de muur.
  ’n Penis.
  Dat kàn nog.
  Maar bij dieren zeg ik toch HO!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s