Nieuw

Buitenlandse leraren die niet de Zweedse taal beheersen, moeten de kinderen de taal leren – anonieme leraar slaat alarm

Foto ter illustratie.

Leraren die geen Zweeds kennen, moeten kinderen de taal leren lezen, schrijven en spreken. Dit is het resultaat van het versnelde BLO-project van de overheid, Buitenlandse Lerarenopleiding.
“Als leraar met veel toewijding, krijg ik pijn in mijn buik om te zien hoe de overheid steeds weer de kwetsbaarste scholen treft met zijn vreemde beslissingen”, schrijft een anonieme leraar over het project.

De Zweedse regering probeert verschillende oplossingen te vinden om aan de dringende behoeften van gekwalificeerde leraren te voldoen. Eén methode is het zogeheten ‘snelspoor’ voor leerkrachten, het nationale BLO-project. BLO staat voor buitenlandse lerarenopleiding.

Nu alarmeert een leraar in het dagblad Aftonbladet dat het project voor chaos op scholen zorgt. Uit voorzorgsmaatregel voor zijn collega’s is de leraar anoniem.

“We hebben twee fijne en aardige collega’s met hoge ambities gekregen – die hun docentmachtiging via het snelspoor hebben gekregen. Met hun basiskennis of persoonlijkheden is niets mis, maar ze hebben grote tekortkomingen in de Zweedse taal”, schrijft de leraar, die de krant heeft gekozen om Kim te noemen.

De leraar getuigt van collega’s die kinderen in het Zweeds onderwijzen, hoewel ze de taal zelf niet kunnen spreken. Ze proberen de kinderen te leren lezen en schrijven zonder het juiste geluid correct uit te spreken, of de grammaticaregels te kunnen gebruiken.

“Hoe kunnen universiteiten deze leraarstudenten doorlaten ondanks hun slechte Zweedse taalkennis? Zou het een economische kwestie voor de universiteit kunnen zijn? Want het kan toch onmogelijk zijn dat deze universiteiten denken dat ze op deze manier een goede inspanning voor de samenleving leveren?”, vraagt de leraar zich af.

Bovenal zijn het de reeds “kwetsbare” gebieden die worden getroffen door het BLO-project, omdat deze gebieden de grootste behoefte hebben aan leraren met de beste mogelijkheden om het Zweeds van de leerlingen te ontwikkelen, maar in plaats daarvan komen de BLO-leraren op deze scholen terecht.

“Als leraar met veel toewijding, krijg ik pijn in mijn buik om te zien hoe de overheid steeds weer de kwetsbaarste scholen treft met zijn vreemde beslissingen”, schrijft een anonieme leraar over het project”, sluit hij zijn artikel af.

Bron:

https://nyheteridag.se/utlandska-larare-som-inte-kan-svenska-ska-lara-barn-spraket-anonym-larare-slar-larm/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Buitenlandse leraren die niet de Zweedse taal beheersen, moeten de kinderen de taal leren – anonieme leraar slaat alarm

  1. Henk der Niederlander // april 13, 2018 om 20:25 //

    Het lijkt me eerder dat de Zweedse overheid wil gaan zorgen dat het arabisch beter verbreid word in dat onland.

    Liked by 1 persoon

  2. bp633livenl // april 13, 2018 om 21:33 //

    Zweeds spreken en schrijven is volgens de regering niet belangrijk want zweden wordt toch een kalifaat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s