Nieuw

We leven in roerige tijden

Pixabay.

Door: Horatius

We leven in roerige tijden: staan we aan de vooravond van een grootschalig conflict met onvoorspelbare gevolgen waarbij zelfs atoomwapens worden ingezet of loopt het hopelijk weer met een sisser af zoals recentelijk met Noord-Korea?

Dat Assad achter de gifgasaanval zit gelooft geen zinnig mens. Op het cruciale punt gekomen dat hij de strijd tegen de rebellen definitief in zijn voordeel gaat beslechten heeft hij er geen enkel belang bij om met gifgas te gaan werken om de allerlaatste verzetshaarden definitief op te ruimen.

Trump is een politicus van de sterke oneliners om zijn tegenstanders uit de tent te lokken, te provoceren en uiteindelijk zodanig te intimideren dat ze alsnog bereid zijn tot een dialoog.
Geen diplomaat dus, maar het is wel spelen met vuur want men kan ongewild in een situatie terecht komen waarbij er geen weg terug meer is en dan is de kans op een escalatie zeer prominent aanwezig.

Dat intussen achter de schermen Engeland en Frankrijk druk bezig zijn om Trump te bewegen om alsnog te kiezen voor een dialoog en dIt uiteraard zonder gezichtsverlies op te lopen lijkt op dit moment de enige oplossing voor een de-escalatie van dit conflict.

Hoe Donald Trump de geschiedenis zal ingaan is op dit moment een zeer open vraag.
Als een ongeleid projectiel die leeft, regeert en besluit met de waan van de dag of een slimme president die met stoere en klare taal tot het alleruiterste randje gaat en vervolgens toch zijn zin weet te krijgen?

Is Syrië een wereldoorlog waard?
Natuurlijk niet, waarom een lokaal conflict van moslims promoveren tot een zaak waarbij de wereldvrede op het spel staat. De enige partij die daar belang bij heeft is in dit geval de radicale Islam die alles in het werk zal stellen om alsnog als een morele overwinnaar uit de strijd te komen.

Vele miljoenen martelaren voor de goede zaak maakt voor deze religie totaal niets uit. En dat er dan ook miljoenen christenen het slachtoffer zullen worden past naadloos in hun gedachtegoed.

Mocht de zaak echter onverhoopt uit de hand lopen dan zal Erdogan de eerste zijn om de massale vluchtelingstromen naar Europa te leiden.

Horatius

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on We leven in roerige tijden

 1. Republikein // april 12, 2018 om 11:52 //

  Assad wil zijn land terug,
  Oh, kom toch tot bezinning, drink louter Kabouter.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2018 om 12:08 //

  De aanleiding voor een grote oorlog kan ridicuul zijn het gaat om de achterliggende redenen zo die er al zijn. Vaak liggen aanleiding en reden ver uit elkaar. Het absurde doet zich voor dat de “Arabische Lente” de aanjager is geweest van vele conflicten, het is de internationale bemoeizucht die het heeft doen escaleren. De oorlog in Syrië is in feite een burgeroorlog met meerdere partijen, een oorlog waar het Westen dus eigenlijk niets mee te maken heeft. Rusland had echter een belang door de geplande aanleg van pijpleidingen. Iran en Saoedi-Arabië hadden een ‘religieuze’ reden om een partij in het conflict te steunen. Wat de rol van Amerika is blijft eigenaardig, ze willen graag de politiemacht zijn die overal orde op zaken stelt maar dat heeft tot nu toe niet anders dan escalatie tot gevolg gehad.
  Strijdgassen zijn een verwerpelijk wapen maar zolang niet duidelijk is of het überhaupt gebruikt is en door wie heeft een aanval op één der partijen geen enkele zin.
  Assad is gekozen als de dader maar zonder ook maar een greintje bewijs terwijl de realiteit niet in zijn richting wijst eerder in tegendeel. Of men zich daardoor laat tegenhouden ? Dat is afwachten.

  Liked by 1 persoon

 3. Conflicten zijn, op een paar uitzonderingen na, altijd gerelateerd aan de moslim met zn verrotte islam geloof.
  Het is een smerig gezwel dat op barsten staat.

  Liked by 2 people

 4. polderboy // april 12, 2018 om 13:37 //

  Meestal liggen er scenario’s. De soennieten zullen wel willen dokken, zoals voorheen met de eerste golf oorlog in 1991 Koeweit zeker 30 miljard lapte voor het terugkrijgen van haar energie melkkoe:
  https://1muslimnation.wordpress.com/2006/10/12/who-paid-for-1991-iraq-kuwait-invasion-war-while-us-made-20-billion-dollars-profit/
  Zeker is dat met die landen, die geen constituties hebben, waar absolute heersers de enorme energie bellen bezitten, goed zaken gedaan kan worden.

  Na Iraq in 2003, waar men tot dan toe puur bedrijfseconomische calculaties maakte, ging men ook rekening houden met de externe kosten factoren, en kwam men op berekeningen, die completer waren voor wat betreft alle kosten van al die oorlogsfeestjes die islamieten al 1400 jaar vieren in naam van Allah:
  https://www.reuters.com/article/us-iraq-war-anniversary/iraq-war-costs-u-s-more-than-2-trillion-study-idUSBRE92D0PG20130314

  Maar goed, die externe kosten factoren worden niet gedragen door degenen de de bedrijfseconomische winst en verlies calculaties maken, maar door de (lokale) burgers, de soldaten en de belastingbetalers.

  Liked by 1 persoon

 5. Lord of Hosts // april 12, 2018 om 15:41 //

  Ach Flo, Dat “smerig stinkende gezwel dat op barsten staat.” Is minder gevaarlijk voor de mensheid dan de Amerikaanse macht. Sterker nog; zonder Amerika had de (soenitische) Islam nooit zo smerig kunnen gaan rotten.
  De vreemdelingenlegioenen van Amerika bestaan voornamelijk uit soenitische terroristen (of “rebellen” of “bevrijdingslegers maakt niet uit welke naam het beestje heeft gekregen; een pot nat). Zij worden georganiseerd, getraind en gefinancierd om een aantal belangrijke geopolitieke taken op te lossen.
  Allereerst is het aan hen de taak om de belangrijkste tegenstanders van de VS te verzwakken.
  Daarnaast vormt de verspreiding van terrorisme onder de vlag van de islam een obstakel voor de eenwording van de moslimwereld, en dat is voor onze Amerikaanse overlord mooi meegenomen; meerdere vliegen in een klap.
  Financieel gezien is de onderling strijdende Arabische wereld een direct voordeel voor de Amerikaanse economie. Het is daarom ook niet toevallig dat de “Arabische Lente” precies op dat moment kwam nadat Muammar Gaddafi aangaf de gouden dinar te introduceren. Dat zou de doodsteek voor de oliedollar, en de daarmee wereldwijde economische heerschappij gaan betekenen. Ja en dan moet je dood….

  Doormiddel van “oorlog tegen het terrorisme” kunnen de Verenigde Staten een voorwendsel creëren voor interventie tegen elke staat, die ze beschuldigen van dictatorschap, misdaden tegen de menselijkheid (bijvoorbeeld die gifgas-verzinsels)en het zogenaamde steunen van terroristen.

  Like

 6. Like

 7. Like

 8. Like

 9. Oorlog of geen oorlog je voelt het wel alvast in je portmonai .
  Nog iemand tanken ? http://www.benzine-prijzen.info

  Like

 10. Welke smerige moslimrebellen zitten er nu achter….? Zoals toen ook bij Raqqa chemische raketten zijn afgevuurd en ook op andere plaatsen, is de vraag, hebben rebellen de kans gezien iets uit de voorraad van Assad te roven? Krijgen de rebellen dit materiaal soms vanuit Iran aangeleverd? Zit Erdogan er soms achter?

  Like

 11. polderboy // april 12, 2018 om 18:18 //

  Volgens deze mevrouw die daar als journaliste de er al heel lang zit en overal heeft rondgekeken hebben allerlei clubjes chemische wapens daar:
  https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/war-correspondent-lenka-klicperova-enlightens-us-on-syria-and-chlorine/
  Het enige bewijs dat Macron kan hebben, is hetgeen de vijand van Assad gezegd kan hebben.
  Of hij moet meer openbaarheid geven.
  Maar goed, zijn rating valt ook sneller dan ooit bij welke Franse President dan ook, hoewel zijn moeder, sorry, oude echtgenote met de leeftijd van zijn moeder verrukt is van haar toy boy Macronnietje:
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/emmanuel-macron-poll-100-days-unpopular-hollande-approval-rating-worse-a7892366.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s