Nieuw

Wat moet Europa aan met Orbán? Parlement spreekt zich uit over mogelijke straf voor ‘probleemkind’

Nee Volkskrant, het is ‘EU’ en niet Europa.

Geduld met controversiële Hongaarse premier raakt op

Wat moet Europa aan met Viktor Orbán? Al jaren ergeren veel Europese politici zich aan de Hongaarse premier, omdat hij volgens hen inspeelt op antisemitische en xenofobe sentimenten, Brussel als vijand beschouwt en Poetin en Erdogan als vrienden.

Sinds wanneer beschouwt Orban Erdogan als een vriend ?

Het Europees parlement komt donderdag met de uitslag van een onderzoek. Valt dit negatief uit voor Orbán, en daar ziet het naar uit, dan kan hij op de strafbank belanden en op termijn zelfs worden geëxcommuniceerd.

Het onderzoek is uitgevoerd door Judith Sargentini, omdat die dingen altijd heel goed onderzoekt voor ze zomaar wat zegt.

Blijkbaar is er op terreurgebied weinig meer aan de hand en kon deze veelzijdige vrouw er wel iets naast doen.

Nieuwe terreurcoördinator van de EU, @judithineuropa, pakt gelijk groots uit op haar eerste werkdag met maar liefst vijf aanslagen

Als haar conclusie is dat in Hongarije democratie en rechtsstaat structureel worden bedreigd, dan zal zij het parlement voorstellen Artikel 7 van het Europees verdrag in werking te stellen. Dat voorziet in een zware strafprocedure, die zou kunnen uitmonden in het intrekken van het Hongaarse stemrecht in de Europese Unie. Een vorm van excommunicatie dus.

Het Europees parlement doet er helemaal niks tegen, want artikel 7 vereist unanimiteit en Polen en Tsjechië zullen nooit meewerken.

Orbáns critici hebben steeds minder geduld met hem. Al snel nadat hij in 2010 aan de macht was gekomen, begon het te schuren met tal van zijn collega-politici in Europa. Van centrumpoliticus ontwikkelde hij zich tot een rechtse nationalist. Hij beknotte de persvrijheid, wijzigde de kieswet en morrelde aan de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de centrale bank.

Want geen land ter wereld mag tenslotte van die joodse bank af.

Hongarije wordt eerste Europese land om Rothschild banken te verbieden

De EU is kwaad dat Orban niet meewerkt aan de islamisering van zijn land.

Orbán en zijn Fidesz-partij wonnen in de verkiezingen van zondag voor de derde achtereenvolgende maal een tweederdemeerderheid. Het geeft hem de mogelijkheid via grondwetswijzigingen zijn machtsbasis verder te versterken. Dit, plus het feit dat Orbán met campagneposters stemming maakte tegen migranten en de joodse financier George Soros, heeft zijn critici alleen maar meer gefrustreerd. Voor hen is Orbán het gezicht van een weg die Europa niet moet inslaan.

Blijkbaar dicteert Soros de EU agenda.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Wat moet Europa aan met Orbán? Parlement spreekt zich uit over mogelijke straf voor ‘probleemkind’

 1. Ik hoop dat Hongaren hun poot stijf houden en niet toegeven aan de fratsen van de EU!!!!!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een verschrikkelijk tergend dom en lelijk wijf is dat zeg die Judith sargentini.
  Volgende keer graag waarschuwen voor de beelden nou moet ik mn hond weer gaan zoeken .

  Liked by 1 persoon

 3. skeeter // april 12, 2018 om 19:00 //

  Je zou een groepje rapefugees op die domme teef afsturen maar die willen dat lelijke ding ook niet aanraken , die neuken nog liever een ezel.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // april 12, 2018 om 19:47 //

  Het liefst zouden ze Hongarije binnen vallen en Orban afzetten maar die brutaliteit hebben ze nóg niet.
  Orban is de enige echte Europese leider met gezond verstand jammer dat Nederland te laf is om zich te verzetten.

  Like

 5. Diana Steijn // april 12, 2018 om 21:20 //

  Die Judith Sargentini, is toch een lachertje. En inderdaad het gaat niet om Europa maar deze EU. Dat is het probleem. En ja vooral dreigen met straffen. Wat een sukkeltje.

  Liked by 1 persoon

 6. Brussel EU daar zitten de meeste gewetenloze schurken van Europa.
  Daar in die bunker zit tevens de Europese Deep State.

  Liked by 1 persoon

 7. templars2017 // april 12, 2018 om 23:04 //

  Hier in Europa zitten een hele boel boosdoeners die in feite achter de tralies horen.
  heb vanavond vernomen dat ook Nederland samen met weliswaar nog andere landen de organisatie de witten helmen in Syrië financiert ,dat is in tegenstelling van wat in de media bericht wordt, geen hulp organisatie maar een tak van de terroristen die via hun “visuele hulpverlening” emotionele chantage plegen op al wat het niet weet ,ze zijn al gezien mmet wapens ,op de foto gegaan met afgehakte hoofden ,dragen wapens en maken geënseneerde beelden van zogenaamde slachtoffers die ze redden ,heel die “white helmets “is één groot bedrog ,en iedereen gelooft wat de msm hen doet zwelgen.
  kijk en huiver,

  Like

 8. @Templars

  “heb vanavond vernomen dat ook Nederland samen met weliswaar nog andere landen de organisatie de witten helmen in Syrië financiert “

  Daar hebben we al geregeld over bericht:

  https://fenixx.org/?s=white+helmets

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s