Nieuw

Zuckerberg krijgt de duimschroeven aangedraaid over Facebook’s politiek correcte censuur

Toen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg tijdens het Amerikaanse Congres werd ondervraagd, ontving hij onverwachts een aantal vragen over de politieke censuur van de machtige sociale netwerkdienst.

De Republikeinse senator Ted Cruz begon toen het zijn beurt was rechtuit met de vraag aan Zuckerberg of Facebook in feite geen politiek links-project is.

– Er zijn heel veel Amerikanen die zich grote zorgen maken over de politieke censuur waar Facebook en andere IT-bedrijven zich mee bezighouden, zei Cruz.

De senator vermeldde onder andere studies waaruit blijkt dat Facebook systematisch en opzettelijk de verspreiding van conservatieve nieuwsartikelen heeft belemmerd. Hij merkte ook op dat Facebook onlangs grote groepen heeft afgesloten die Donald Trump ondersteunen.

– Ik begrijp waar de zorgen vandaan komen, want de Facebook- en IT-industrie bevindt zich in Silicon Valley, een extreem links georiënteerde plek. Ik probeer in feite er zelf voor te zorgen dat we niet partijdig zijn in ons werk, beweerde Zuckerberg.

Ted Cruz bleef echter de Facebook-top persen met specifieke vragen over advertenties die van de sociale netwerksite werden verwijderd, zoals bijvoorbeeld die weerstand tegen abortus uitdrukken. Hij wilde ook weten of er tienduizenden mensen werkzaam zijn om niet-linkse content te beoordelen. Zuckerberg had echter geen antwoord op die vragen.

De hoorzitting ging eigenlijk over het schandaal rond Cambridge Analytica, dat gevoelige informatie van miljoenen Facebook-gebruikers was tegengekomen. Maar verschillende senatoren namen de kans schoon om Mark Zuckerberg andere vragen te stellen.

Ook de republikeinse senator Ben Sasse uitte zijn bezorgdheid over de politiek correcte censuur van Facebook.

– Ik maak me zorgen over een wereld waarin jullie snel gaan van [het censureren van] gewelddadig content naar het focussen op “hate speech”. U heeft misschien besloten dat u een groot aantal verschillende meningen moet controleren. Maar ik denk dat de VS zich beter klaart zonder te worden gevolgd door een bedrijf met een zeer groot en krachtig platform, zei Sasse.

Hij vroeg Zuckerberg om te definiëren wat haatdragende taal (“hate speech”) eigenlijk is, maar kreeg alleen een hakkelend antwoord:

De censuur waar dominante IT-bedrijven zich mee bezighouden, ligt bijzonder gevoelig in de Verenigde Staten, waar de vrijheid van meningsuiting in de grondwet is gewaarborgd. Om verschillende soorten dissidente politieke opvattingen te verbieden, zoals politici in onder meer Zweden dat hebben gedaan, is tot nu toe onmogelijk in de Verenigde Staten.

Bron:

http://www.friatider.se/h-r-pressas-zuckerberg-om-facebooks-politiskt-korrekta-censur

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zuckerberg krijgt de duimschroeven aangedraaid over Facebook’s politiek correcte censuur

 1. Wachteres // april 11, 2018 om 13:27 //

  En wat zegt de NOS?

  Dat hij zich gemakkelijk staande kon houden en dat degenen die hem ondervroegen niet over voldoende feitenkennis beschikten en het hem niet al te moeiijk maakten.

  https://conservativetribune.com/watch-cruz-turns-zuckerberg-into-stuttering-mess-on-live-tv/?utm_source=Email&utm_medium=conservative-brief-WJ&utm_campaign=dailypm&utm_content=western-journal

  Voor Jalta zijn media als de NOS betrouwbaar en Fenixx is een leugensite.

  Like

 2. Like

 3. paulzwueste // april 11, 2018 om 17:30 //

  Die Zuckerberg heeft in feite te verstaan gekregen dat hij op grote schaal bedrog heeft gepleegd.
  Bovendien geprobeerd heeft de publieke opinie op een manipulatieve wijze te beïnvloedden.
  Die kan wel inpakken.
  De EU en Merkel zullen woest zijn….!

  Like

 4. Die Ben Sasse begon hoopgevend…echter het verzandde al gauw in een vriendschappelijk ons-kent-ons-onderonsje. Zijn collega Ted Cruz deed het beter. Nog beter ware het geweest om bijvoorbeeld het specifieke geval Tommy Robinson aan te halen, met de camera vol op het smoelwerk van deze Suckerhufter.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s