Nieuw

Waar nog te beginnen ?

Daar zit je dan, je schrijft zo nu en dan stukjes op een ‘rechtse’ en islam kritische site en je bent van de auteurs degene die het ’t liefst een beetje dicht bij huis houd. Je bedoeling is om mensen te raken en zo mogelijk een discussie op gang te brengen.

Ach Tijl weet ook wel dat dat de ene keer beter lukt dan de andere en dat niet alle lezers even gecharmeerd zijn van zijn schrijfsels. Het zij zo, je doet je best en iedereen plezieren is een utopie. Terwijl men internationaal een groot risico op een grootschalige oorlog aan het nemen is kun je toch moeilijk de Nederlandse idioterie blijven beschrijven. Daarbij waar moet je beginnen, de ene absurde ‘veroordeling’ van een rechter is nog niet geweest of de volgende dient zich alweer aan. Pensioenen kunnen door overheidsingrijpen al tien jaar niet meer indexeren, dag Zwitserleven gevoel. Jarenlang afgedragen en tegen de tijd dat je denkt eindelijk de vruchten daarvan te kunnen plukken…. Werknemers worden niet meer in vaste dienst genomen en kunnen slikken of stikken dan wel noodgedwongen flexwerker of ZZP’er worden. Het ontslagrecht wordt vereenvoudigd zodat werkgevers sneller van hun ongewenste personeel af kunnen. De economie groeit als een malle maar bedrijven steken de gestegen winsten in eigen zak en de lonen stijgen niet of nauwelijks. Personeel in de bouw is nauwelijks te krijgen maar men legt nog liever de bouw stil dan mensen met een goed salaris te werven.

craftsmen-3094035_640

De regering geeft 1,4 miljard terug aan multinationals maar de sterk gestegen lasten die ‘nodig’ waren vanwege de crisis worden niet teruggedraaid. Sociale werkplaatsen zijn nota bene door Jetta Kleinsma(PvdA) afgeschaft want dat was een bezuiniging van 500 miljoen. Dat die mensen daarna een uitkering aanvragen en dat dit toch ook ergens vandaan moet komen, ach dat vergeten we maar even. Dat we op die manier steeds asocialer worden dat schijnt ‘beleid’ te heten.

Links en rechts wordt je om de oren geslagen met het klimaatakkoord van “Parijs” want als we niks doen dan… Stijgt aan het eind van de eeuw de gemiddelde temperatuur op aarde niet met 1,5 maar met 2 graden. Ja dat scheelt een slok op een borrel, en daarom worden er vele miljarden gepompt in ‘het milieu’. We moeten binnen twaalf jaar van de auto op benzine of diesel af. Hoe ? Dat zal ze worst wezen. Luchtvaart, scheepvaart ? Neeshakedown-1340048_640 die pakken we niet, veel makkelijker is het om de burger te pakken, die slikken het wel. De gaskraan in Groningen dicht ? We leggen de rekeningen wel bij de burger joh. Terwijl het multiculturele drama tot absurde proporties stijgt blijven de verantwoordelijken de andere kant opkijken. Islam ? Welnee joh dat is een godsdienst, dat moet je accepteren en respecteren. Dat alle terroristen moslim zijn dat schijnt louter op toeval te berusten en wij waren ook niet van die lekkertjes hoor in onze kolonies ! Intussen is een volledig continent aan de wandel gegaan, op weg naar bed bad en wijf.

Verkiezingen ? Het leeuwendeel van de stemgerechtigden is niet geïnteresseerd in politiek  wat inhoud dat partijen als D66 en GroenLinks telkens weer boven komen drijven, gebakken lucht gebracht door de Klavertjes en de Pechtoldjes van deze wereld. De enige die zo nu en dan zinnige dingen zegt wordt buitengesloten en voor de rechter gedaagd.

 

Waar in godsnaam nog te beginnen ? “We” moeten ze allemaal ophangen lees je dan in reacties, ja hoor dat zal de oplossing zijn ! Dat gaat gewoon niet gebeuren. Nu niet, morgen niet en overmorgen ook niet. Wat dan de oplossing zou moeten brengen ? Schiet mij maar lek ! Tijl prijst zich gelukkig dat het weer het eindelijk mogelijk maakt nog wat klussen aan zijn bootje te doen. Gewoon even alle narigheid vergeten en met schuurpapier en kwasten/rollertjes in de weer met zijn stramme lijf en straks weer het water op. Roep mij maar als de zooi echt naar de kloten gaat. Of dat nou nationaal of internationaal is het maakt me allemaal niet meer uit, het is gewoon teveel wat op een mens afkomt.

 

Wat zegt u ? dat klinkt niet erg vrolijk ? Nee dat klopt wel. Als Tijl ’s avonds moe maar tevreden achter zijn pc gaat zitten en leest wat er zich allemaal afspeelt terwijl er wij niet of nauwelijks invloed op uit kunnen oefenen dan grijpt het hem soms compleet naar de strot. Je zou het wel uit willen schreeuwen maar je weet dat het niet helpt. Nee Tijl denkt dat hij het maar even rustig aan gaat doen met stukjes schrijven, uiteindelijk heeft hij weinig vrolijks te vertellen en misschien is dat wel wat we zo hard nodig hebben in deze roerige tijden. Iets om alle narigheid van je af te lachen.

Tijl Uylenspiegelperson-1052698_640

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

23 Comments on Waar nog te beginnen ?

 1. En ik voel me ook niet lekker.

  Liked by 1 persoon

 2. Eigen volk eerst // april 11, 2018 om 17:47 //

  Geen idee waar te beginnen. Je hebt het goed verwoord. Ik zie geen toekomst meer hier. Nederland is kapot gemaakt door deze regering samen met de massa invasie. Gelukkig ben ik oud en hoef niet lang meer, waar deze trouwens regering op hoopt. De jeugd heeft geen belangstelling in politiek maar moet wel leven in een moslimland met shariaregels.

  Like

 3. Duchesne // april 11, 2018 om 18:04 //

  Het is mooi de paarse hei in bloei te zien,
  met bijen zoemend in de weer,
  honing vergarend en stuifmeel verstrooiend,
  en de zon die licht en warmte brengt en de geur verveelvoudigd,
  het geeft de bij tot op heden het eeuwige leven.

  Bloeiende hei kan enkel bloeien,
  als er steeds jonge takken mogen groeien,
  en daarom moet de heide om de paar decennia volledig in de brand,
  plaats makend voor nieuwe jonge heide,
  kans op nieuw leven en voortbestaan.

  Zo ook met de wereld van de mensen,
  oorlog schuift vastgeroeste structuren tegen elkaar,
  haalt oude huizen neer,
  opdat nieuw leven mogelijk is,
  steeds een beetje wijzer,
  steeds een beetje meer mens.

  Laat de dood oogsten,
  opdat het leven feest kan vieren,
  en rouw niet om het verloren oude,
  maar bewonder het ontluikende nieuwe,
  en geniet van het unieke verhaal.

  Duchesne

  Liked by 1 persoon

 4. Het is inderdaad allemaal niet zo fraai ,en greep erop hebben we ook al niet ,dus het is ondergaan en daarmee uit,wat de hoge heren ook beslissen het valt op onze kop en zonder wakker worden gaan we van de regen in de drup……….

  Like

 5. Scrutinizer // april 11, 2018 om 21:46 //

  He, Tijl, is dat een foto van uzelf daar onderaan?
  Leuk als auteurs plots een gezicht krijgen.
  Ik had me je anders voorgesteld. Misschien omdat de figuur waar je je naar vernoemt een jonge vlegel is.
  Maar dat maakt niet uit. Het leuke is nu dat de persoonlijkheid die we kennen van zijn ideeen thans een gezicht heeft.
  En mannen kunnen me sowieso nooit teleurstellen.
  Alleen vrouwen stel ik me voor als Kylie Minogue 😉
  In elk geval bedankt voor de onthulling.
  Groeten uit MVD (29 graden verdorie)

  Like

 6. Heel herkenbaar Tijl. Kan jou schrijfsels wel waarderen.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // april 11, 2018 om 23:08 //

  Nee ik moet u teleur stellen Scrutinizer dat is geen foto van mij, het stukje van de boot die u ziet is echter wel van mijn boot(je)

  Like

 8. Esperanza // april 11, 2018 om 23:45 //

  Zonde om dat ding van de hand te doen, Tijl, je kunt d’r nog zoveel lol van hebben in deze barre tijden. 😉

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // april 11, 2018 om 23:58 //

  Nou ze staat nog niet te koop hoor, ik ben niet aan het klussen voor de handel maar omdat ik haar toch een beetje mooi wil hebben als ik het ruime sop kies. Ze staat nog op de kant, het klussen stond eigenlijk een stuk eerder op de kalender maar het weer wilde niet meewerken.Eigenlijk had ik de zijkanten ook nieuw willen schilderen maar ik geloof dat het er niet meer van gaat komen.

  Like

 10. Esperanza // april 12, 2018 om 00:09 //

  In ieder geval staat de naam d’r patent op, Tijl. 😉 Smaakvol dat overnaadse element aan de romp. Zijn de raamrubbers nog goed waterdicht?

  Liked by 2 people

 11. Esperanza // april 12, 2018 om 00:10 //

  Like

 12. Esperanza // april 12, 2018 om 00:18 //

  Hier, Tijl, kun je nog wat van leren voor je aan de slag gaat.

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2018 om 00:57 //

  Jij weet écht waar je het over hebt 😀
  Nee de voorste raamrubbers laten te wensen over, ik heb wat kit gekocht maar als dat niet afdoende is zal ik ze moeten vervangen. Ach zo blijft een mens bezig hè ?

  Like

 14. ROTTERDAM BLAAK (voorjaar 2017).

  Als een kaarsrecht getrokken gitzwarte streep baande het spoorwegviaduct zich door de rokende puinhopen van de ooit zo trotse stad aan de Maas. De brandlucht sloop zelfs als een dief in de nacht door het oneindige laagland naar de sloppen en steegjes van de historische stad aan de Merwede, twintig kilometer verderop. Het geluid van de bommenregen werd er zelfs ervaren als een heftige vulkaanuitbarsting. De kringelende asregen werd op de wind meegedragen en daalde traag neer in kleine grijze vlokjes op de daken en het plaveisel. Een Pompeïaanse hallucinatie die de Drechtstad deed sidderen in het rivierenland.
  De vernielende bezetters waren inmiddels verjaagd en de Maasstad ging in de steigers. De treinen reden weer op tijd en het puin is voor het gemak in alle waterlopen geschoven die de stad rijk was. Op de desolate vlakte herrees in een periode van meer dan zeventig jaren een nieuwe stad. Het Blaakviaduct bleef nog lang in gebruik en de treinen scheerden rakelings langs de Laurenskerk. Er waren orgelconcerten, maar konden wegens de voorbij denderende treinen niet worden opgenomen. Met slechts één uitzondering toen op 10 mei 1978 de Nedlloyd “Bahrein” tegen de kabels van de hef aanvoer en er een contragewicht naar beneden pletterde. Toen heeft er een organist zich met het zweet op zijn rug het klavier zitten molesteren. De ironie wil dat die schuit, gedoopt naar een islamitisch eiland, een Christelijk kerkorgel de pannen van het dak heeft doen blazen. Dit was dus de eerste, maar ook de laatste positieve bijdrage van de islam in ons mooie land.

  Onder het viaduct was er de markt. De kramen stonden er als een aaneen geregen kralenketting onder en naast. Men heeft, om het roestwater te weren, ijzeren platen onder de rails gemonteerd om het af te voeren en de kramen droog te houden. Er stond zelfs een kerel met allerlei Duitse uniformen, helmen, bajonetten, insignes en ijzeren kruizen. Niemand keek er van op of nam er zelfs maar enige aanstoot aan. Voor hen die zich geen geriefelijke ruimte konden veroorloven om zich homo-hormonaal te ontladen, was er op en rond het station tijdens de nachtelijke uurtjes in het geniep een illegale nichten-zuig-trek-pomp-plek.
  Ondanks de hel die over de stad heen is getrokken, bestond er in de naoorlogse periode een overzichtelijke en gemoedelijke sfeer. Er vielen over en weer wel wat muilperen en er ontstond ook wel eens een cafégevecht waarbij krukken en bierglazen de blauwe rooklucht doorkliefden, maar daar was alles wel mee gezegd.
  Zo anders is het na de voltooiing van de stad gesteld met de sfeer op en rond de markt. De maakbare en opgedrongen multiculti-samenleving draagt een zekere vorm van polarisatie in zich mee en werpt haar schaduw met rasse schreden en ongeremd voor zich uit.
  Zo had ik het op de zaterdagse marktdag aan de stok met een vrij jonge haatbaard in een agressieve sfeer. Ik stond bij de kaaskraam en de jongeheer wilde er naar mijn opvatting onbesuisd langs, waarop ik hem vroeg of hij door mij heen wilde denderen en ik hem aanbood een stukje opzij te stappen. De daad bij het woord voegend, keek ik hem vanachter mijn zonnebril aan. Dat beviel hem blijkbaar niet en maakte daar met een Arabische tongval een opmerking over. Na een verbale “dialoog”, waarin hij aangaf dat we genoeg problemen hebben in dit land en ik dit met volle overtuiging en met enig sarcasme beaamde, reageerde hij er voor te kunnen zorgen dat ik mij deze dag nog lang zou gaan heugen. Door te bevestigen dat ik hier geen twijfel over had, heb ik met een mompelende verwensing mijn hoofd afgewend en mijn weg vervolgd.
  Opvallend was dat de kring passanten er omheen steeds groter werd en niemand er zich blijkbaar mee wilde bemoeien of op zijn minst een poging waagde om tussenbeide te komen. Deze confrontatie en de houding van de omstanders was voor mij de ultieme lakmoesproef voor de dapperheid van het doorsnee Nederlandse volk van nu. Nou ja, doorsnee…. Men spreekt in deze stad inmiddels 160 talen en volgens een uitspraak van de rechtbank te Schiphol zijn nationaliteiten inmiddels rassen geworden. Dus wanneer we het bijvoorbeeld over een klote Belg hebben, dan worden we door de heersende nomenklatoera en rechterlijke macht gerangschikt onder de rascisten en kan men een proces aan de broek krijgen. Ongetwijfeld slaat deze negatieve kwalificatie op de gewortelde autochtonen die have en goed wensen te beschermen tegen de dreigende invloeden van buitenaf en de toekomst van hun nazaten willen zekerstellen. Alsof rascisme een exclusiviteit van hen alleen is. Niets is minder waar.

  Een verbale confrontatie aangaan met dergelijke types, waarbij aankijken van de opponent gemeengoed is binnen onze eigen cultuur, wordt niet op prijs gesteld en leidt blijkbaar tot een vacuüm in het denkvermogen en een activering van het hormoon dat de controle over het fysiek doet rafelen. Het verstand plukte mij uit de brandhaard en voorkwam dat de uitstalling in de kaaskraam werd onder gespat met rood lichaamsvocht uit mijn 68 jaar oude reukorgaan. De gewelddadige intolerante dreiging is niet des autochtoons, maar vindt haar oorsprong op de desolate zandvlaktes waar 1.400 jaar inteelt heeft kunnen uitwaaieren en de geesten zich hebben mogen laten zandstralen. Ik ben toch een tikkie te oud geworden voor de Clash of Civilisations. Met dank aan 50 jaar sociaal demonio-cratie en met als kers op de taart de keuze van het ingekakte kiesvee dat op 15 maart 2017 de laatste kans werd geboden tot correctie van de deplorabele staat waarin ons land nu verkeert.

  Verderop ontstond er weer een opstootje. Nu tussen een boze blanke mevrouw en een boze mevrouw met haarbedekkend textiel en een Anatolische tongval. Blijkbaar was er geduwd bij de groentekraam. De blanke mevrouw bleef heel rustig en sprak op kalme toon. De Anatolische dame vond het nodig om met stemverheffing en onsamenhangend Nederlands te melden dat zij gediscrimineerd werd en ook Nederlandse was. Zij haalde daarop haar Nederlandse paspoort uit haar tas, begon er omstandig mee te zwaaien en keek mij aan alsof ze op zoek was naar een steunzender. Ik besloot er niet op in te gaan, want het is met die gasten dweilen met de kraan open. Ik dacht er het mijne van en liep weer verder.

  Tegen het sluiten van de markt worden vaak aan bederving onderhevige artikelen weggegeven. Bij een Turkse kraam werden de platte broden (pide) klaargelegd voor de grijp en ik nam aanstalten om er een mee te grissen. Tegelijkertijd liep er een volledig in het zwart geklede verschijning met mij op, waarvan ik de vage indruk kreeg dat deze een overheersend oestrogeendragend persoon van de feminine kunne was. Gezien haar lichaamsbouw, veronderstelde ik dat zij een explosieve bijdrage geleverd zou kunnen hebben tot de scheeftrekking van onze vaderlandse demografie. Dit werd min of meer bevestigd doordat zij de hele stapel broden van het plankier rukte en allemaal in haar tas liet glijden. Met een diepe zucht haalde ik mijn schouders op en heb het inmiddels wel weer gezien met de markt en artikelen uit de islamitische hoek.

  De gifbeker was echter nog niet leeg, want terug per trein vanaf Blaak naar Lombardijen werd ik in een vol rijtuig ondersteboven gewalst door een licht getinte jongeman. Hij bleek zigzaggend op de loop voor een controleur die zich als een lavastroom traag, doch onverstoorbaar door de menigte heen vrat. Echter werd hij na mijn aanvaring, waarbij ik hem nog trachtte pootje te lichten, door een tweetal extra controleurs tegemoetkomend in de kraag gevat. Hem werd te kennen gegeven wat meer respect voor ouderen op te brengen.
  Hij riposteerde dat hij meer respect voor zijn vader en opa had. Dit typeert overigens weer de voor de hand liggende bevestiging dat er binnen de onaangepast geïmporteerde massa sinds 1.400 jaren een genetisch overgedragen minachting heeft ingevreten voor de uit de klei getrokken realisten, Bhoedisten, Hindoes, Christenen, Joden, verdwaald nuttige policor idioten en humanisten uit het autochtone spectrum der lage landen. De jongeheer kreeg op Zuid een prent en de trein reed met vertraging verder. Zijn moordzuchtige blik vanaf het perron richtte zich als een leegspuitende Kalashnikov in mijn richting. Stoïcijns blikte ik terug, alsof ik de leegte van het oneindige universum observeerde. Of hij de boete ooit heeft betaald blijft ongewis.

  Na al die zeventig jaren en een knappe metamorfose begint het hart van de stad weer te bonken van jewelste, maar het is niet mijn hartslag meer. Vanaf nu bezoek ik de markt slechts in de ochtenduren en dan nog bij hoge uitzondering voor een bijzonder stuk oer Nederlandse kaas. Het is misschien een overweging waard om de koffer klaar te zetten voor een reis naar een streek waar de jeuk zich in de sociaal-maatschappelijke policor-pels wat minder irritant manifesteert en het AOW bedrag behouden blijft. Arm Nederland. Je verdient beter. Veel beter.

  Liked by 2 people

 15. Ik weet niet of ik deze al geplaatst heb, maar het geeft een beeld van de verandering in Rotterdam

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2018 om 10:30 //

  Het prachtige verhaal van Rotterdam kan met wat kleine aanpassingen her en der zo gekopieerd worden om het te laten plaatsvinden in Utrecht Den Haag of Amsterdam, de volledige Randstad is naar de gallemiezen geholpen. Familie van mij die naar Zeeland zijn “geëmigreerd” snappen niets van mij, zij hebben geen problemen met allochtonen. Geen wonder ook want ze zijn er nauwelijks !

  Like

 17. Esperanza // april 12, 2018 om 22:44 //

  Wiebeltax

  Liked by 1 persoon

 18. Tijl, ik weet wat klussen aan een boot betekent. de mijne was een Westlander met mooie bovenbouw erop, voor en achterdek waarvan een deel met zeil aan twee kanten met rits open konden, of het hele zeil eraf. Heb twee jaar plezier gehad met varen en karpers vangen. Het was voor mij hoofd leegmaken en ontspannen. Toen de boot eenmaal op de wal lag moest ik het onderschip behandelen, helemaal blank maken en opnieuw teren. Ik kwam twee kleine gaatjes tegen en dus meteen een stuk plaatwerk ertegen laten lassen. Nadien ging er een nieuwe motor MB160 diesel in en daarna in het water. Heel veel plezier gehad tot de belastingdienst kwam met een aanslag van 10.000 eur toen moest ik hem verkopen, heel triest, want anders was ik in Nederland/België gebleven voor mijn boot.
  Jij hebt een leuk bootje, doe er zo lang het kan nog je voordeel mee en geniet van het varen en de natuur.

  Like

 19. Ik moest even zoeken, want ik heb zelf jammer genoeg geen enkele foto meer van de boot. Maar dit type en ongeveer dezelfde opbouw had de mijne ook. Alleen achter met het stuurhuis had ik rondom een groen zeil met ramen er in.

  Like

 20. Tijl Uylenspiegel // april 13, 2018 om 01:12 //

  Jeetje dat is zowat een binnenvaartschip !

  Like

 21. renato // april 12, 2018 om 10:12
  Ik weet niet of ik deze al geplaatst heb, maar het geeft een beeld van de verandering in Rotterdam
  ———-

  Hier:
  https://fenixx.org/2017/05/16/blaak-voorjaar-2017/

  Like

 22. Republikein // april 13, 2018 om 14:28 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s