Nieuw

Verwachte door de VS geleide aanval op Syrië kan leiden tot grootschalige oorlog

Terwijl de door de VS geleide coalitie een aanval zou voorbereiden, waarschuwt Rusland dat alle vormen van “agressie” zullen worden neergeslagen.

Naar aanleiding van foto’s die weekend zijn onthuld van wat naar verluidt een nieuwe chemische wapen aanval in Syrië is, waar de Syrische president Bashar al-Assad achter moet zitten, is er een door de VS geleide aanval aanstaande.

De Verenigde Staten hebben, onder andere, Groot-Brittannië en Frankrijk als bondgenoten, die ook zouden deelnemen aan een mogelijke aanval.

Tegelijkertijd waarschuwt de Russische ambassadeur in Libanon, Alexander Zaspikin, dat alle raketten tegen Syrië naar beneden worden geschoten en dat de lanceerstellingen van de agressors zullen worden aangevallen.

Van de Russische en Syrische kant ontken men de beweringen dat het Syrische leger achter de gasaanval zou zitten. In plaats daarvan verklaren ze dat het de zogeheten rebellen zijn die ofwel dit in scene hebben gezet of zelf erachter schuilen.

De rebellen hebben eerder gas tegen Koerdische troepen gebruikt.

Ongeveer een jaar geleden vond een soortgelijke chemische wapen aanval plaats, ook toen werd beweerd dat Assad en het Syrische leger erachter zouden zitten.

Bron:

https://english.almanar.com.lb/481292

https://samnytt.se/forvantad-usa-ledd-attack-pa-syrien-kan-leda-till-storskaligt-krig/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Verwachte door de VS geleide aanval op Syrië kan leiden tot grootschalige oorlog

 1. Trump zit met een gigantisch probleem, als hij aanvalt dan zal hij een groot deel van z’n achterban verliezen. Zijn politieke tegenstanders staan in principe achter een aanval maar zullen Trump nooit accepteren en er alles aan blijven doen om hem omver te werpen. Trump kan eigenlijk alleen maar verliezen bij een aanval maar wat nu als Assad daadwerkelijk met gif gegooid heeft? Ik zit echt op het puntje van m’n stoel want na het verkiezen van Trump dacht ik toch een beetje hoop aan de horizon te zien gloren maar dat dreigt nu als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Hoewel, dit is natuurlijk wel een perfect moment voor Trump om te laten zien dat hij daadwerkelijk geniaal is. Ik hoop het van harte.

  Like

 2. Het zat er al aan te komen. Het misdadigersgilde heeft het eindelijk voor elkaar om de hele wereld naar een massale vernietiging toe te leiden. Wat moet er nog meer gebeuren om het volk eindelijk massaal wakker te krijgen???
  (De inhoud van dit artikel zal door de reguliere MSM wel weer verzwegen worden om de mensen in onwetendheid te laten . . . . .)

  Like

 3. Wat waren we toch blij hè, we dansten door de straten toen die eerlijke mijnheer Trump, de Redder van de Wereld, werd gekozen en niet dat Rooje Kijfwijf met haar kerel, die sigarenboer.
  Ik ben nu even stil gaan staan en staar naar de punten van mijn schoenen. Hopend op de kreet dat het een geintje was van Trump en dat ie gewoon onze Trumpie is.

  Like

 4. De laatste tweet van Trump geeft weer hoop. (sorry dat ik zoveel reageer terwijl ik hier nog nooit gereageerd heb maar ik ben blijkbaar zenuwachtig, vraag me niet waarom 🙂

  Like

 5. Trump beloofde zich met binnenlandse aangelegenheden bezig te gaan houden. Het is een oorlogszuchtig volk, die Amerikanen. Ik denk dat hij Poetin onderschat.
  Ja Breinbrouwsels, ook ik was blij dat het niet dat secreet geworden is, was, ik weet het ook even niet meer. Kennelijk moet en zal er oorlog komen??

  Liked by 1 persoon

 6. Ook al weet Trump dat Assad niet achter de gifaanval zit, ook al vindt Trump dat Assad al de tijd onjuist bejegend is, Assad is niet meer houdbaar. Hij moet van het toneel verdwijnen omdat de partijen zich te diep hebben ingegraven om ooit tot een wederzijdse overeenkomst te komen, dat schip is definitief gevaren. Dan kan je stellen dat de partijen die Assad hebben willen verdrijven toch hun zin hebben gekregen, dat is dan natuurlijk ook zo en dat bewijst dan de kracht van leugens en roddels. Echter, het positieve is dan dat deze partijen geen invloed hebben op hoe het vacuüm opgevuld wordt wanneer Assad van het toneel verdwenen is, dat hebben Poetin en Trump dan in handen (en misschien zelfs met Assad die achter de schermen actief kan/mag blijven). Deze gedachte kwam bij me op naar aanleiding van de recente tweet van Trump waarin hij toespeelt op een (economische) wederopbouw samen met Poetin en omdat er nog steeds niets gebeurd is. Ik hoop écht dat er geen aanval gaat plaatsvinden hoewel een gematigde aanval voor de vorm me niet onlogisch lijkt, maar hoop natuurlijk van niet. Ja, zolang de aanval nog niet is ingezet blijf ik hoop houden en zullen dit soort theorieën door m’n hoofd spelen. Uiteraard beïnvloed door de vader van de gedachte, de wens.

  Liked by 1 persoon

 7. Trump kerel houdt je hoofd erbij. Laat zien uit welk hout je gesneden bent. Maar nu niet impulsief gaan reageren dat zou wel eens hele vervelende gevolgen kunnen gaan plaatsvinden.

  Nogmaals wat ik al eerder zei, Erdogan is hè het grote probleem en de EU ook. Niet Assad, Putin en trump.

  Like

 8. Kan dat “beest” Trump gewoon terug in zijn hok ? Wie gaat deze agressor stoppen ?
  Zoals gewoonlijk lopen Engeland en Frankrijk weer braaf als schoothondjes achter de VS aan.
  Amerikanen zijn een zwaar gestoord volk. Ze denken dat ze alles wel even met wapens kunnen oplossen. En dat moet hier in West-Europa garant staan voor onze veiligheid ?
  Misschien hebben ze zelf wel die gifgasaanval in scene gezet.
  Dit is dus wat Amerika verstaat onder “We gaan Syrië wel even leren, wat democratie is” :
  Een berg raketten er op af schieten. president Donald Trump gedraagt zich als de eerste de beste schietgrage cowboy uit het Wilde Westen. Hij is een gevaar voor de wereldvrede.

  Like

 9. skeeter // april 11, 2018 om 17:21 //

  Johan, moet wel effe lachen om je laatste regel, wat voor een wereld vrede heb je het over, de vredige invasie van moslims en kaffers uit Afrika die je dochters komen aanranden? Tjonge wat een vrede.

  Like

 10. Twee tegen stemmen, van zowel Amerika als Rusland. De VN wil een onderzoek naar chemische aanval.
  Opvallend dat gisteren Syrië en Rusland een verzoek indienden dat er een onderzoek naar wie en wat moet komen.
  Mijn visie is nog steeds dat: er Iraans/Turkse rebellen zijn die misschien ook gebruik hebben gemaakt van mobile kleine raket installatie zoals in Raqqa, die gemakkelijk verborgen kan worden voor satelliet fotos die daarna ook weer op een auto geladen elders snel in stelling gebracht kan worden. Ook opvallend was dat Iran woedend was op Israël die een Syrische luchtmacht basis had vernietigd.
  Vrijdag weten we zeker dat het doorgedraaide Westen meewerkte aan een derde Wereld Oorlog.

  Like

 11. paulzwueste // april 11, 2018 om 20:40 //

  Er komt geen aanval van Amerika samen met Engeland en Frankrijk.
  De grote woorden zijn geuit.
  Nu wordt er gezocht naar ’n oplossing.
  Iedereen weet dat Assad niet de dader is.
  Trouwens Syrië is van Assad… of zijn we dat helemaal vergeten.
  Assad vecht voor zijn eigen land.
  Binnenkort heeft hij het helemaal terug.
  Wat er nu gebeurd is lachwekkend.
  Wij hebben niets te zoeken in Syrië.
  Dat maken Poetin en Assad uit.
  Waar bemoeien we ons mee?
  Laten we liever die turken uit Syrië gooien, Constantinopel bevrijden en Erdogan opknopen!

  Ik hoop dat Poetin het ook zo ziet.

  Like

 12. Helemaal met je eens Paul. Laat het westen zich er aub niet mee bemoeien.

  Like

 13. paulzwueste helemaal eens. Ik ben van toch wel Trump-fan geworden tot wantrouwend tegenover alles wat US is. Trump lijkt eveneens in de broekzak te zitten van de NWO kliek. Misschien is dat wel wat het met je doet wanneer verkozen in een bestuurlijke politieke functie…

  Like

 14. Breinbrouwsels // april 11, 2018 om 14:15 //

  In dit soort gevallen mogen we juist blij zijn met Trump. Want het alternatief zou Hillary Clinton zijn geweest. Als die nu had gewonnen was de oorlog allang een feit geweest. Wees blij dat Trump er zit.

  Like

 15. Horatius // april 12, 2018 om 11:08 //

  We leven in roerige tijden: staan we aan de vooravond van een grootschalig conflict met onvoorspelbare gevolgen waarbij zelfs atoomwapens worden ingezet of loopt het hopelijk weer met een sisser af zoals recentelijk met Noord-Korea?

  Dat Assad achter de gifgasaanval zit gelooft geen zinnig mens. Op het cruciale punt gekomen dat hij de strijd tegen de rebellen definitief in zijn voordeel gaat beslechten heeft hij er geen enkel belang bij om met gifgas te gaan werken om de allerlaatste verzetshaarden definitief op te ruimen.

  Trump is een politicus van de sterke oneliners om zijn tegenstanders uit de tent te lokken, te provoceren en uiteindelijk zodanig te intimideren dat ze alsnog bereid zijn tot een dialoog.
  Geen diplomaat dus, maar het is wel spelen met vuur want men kan ongewild in een situatie terecht komen waarbij er geen weg terug meer is en dan is de kans op een escalatie zeer prominent aanwezig.

  Dat intussen achter de schermen Engeland en Frankrijk druk bezig zijn om Trump te bewegen om alsnog te kiezen voor een dialoog en dIt uiteraard zonder gezichtsverlies op te lopen lijkt op dit moment de enige oplossing voor een de-escalatie van dit conflict.

  Hoe Donald Trump de geschiedenis zal ingaan is op dit moment een zeer open vraag.
  Als een ongeleid projectiel die leeft, regeert en besluit met de waan van de dag of een slimme president die met stoere en klare taal tot het alleruiterste randje gaat en vervolgens toch zijn zin weet te krijgen?

  Is Syrië een wereldoorlog waard?
  Natuurlijk niet, waarom een lokaal conflict van moslims promoveren tot een zaak waarbij de wereldvrede op het spel staat. De enige partij die daar belang bij heeft is in dit geval de radicale Islam die alles in het werk zal stellen om alsnog als een morele overwinnaar uit de strijd te komen.

  Vele miljoenen martelaren voor de goede zaak maakt voor deze religie totaal niets uit. En dat er dan ook miljoenen christenen het slachtoffer zullen worden past naadloos in hun gedachtegoed.

  Mocht de zaak echter onverhoopt uit de hand lopen dan zal Erdogan de eerste zijn om de massale vluchtelingstromen naar Europa te leiden.

  Like

 16. christ Kanters // augustus 26, 2018 om 08:47 //

  Wat vreselijk naïef toch allemaal , .wie nu nog denkt of gelooft dat Assad met gif gaat gooien , daar hij zo veel gewaarschuwd is om dat nooit meer te doen , hij is toch niet gek ,hij weet dat hij dan ook zelfs bij de Russen er uit ligt , maar de opstandelingen zullen het doen , en proberen hem de schuld te geven ,en de helft van de Amerikanen willen dit ook want dan kan de oorlogs- industrie weer alles uit proberen , of de nieuwe wapens werken , en de kassa rinkelt weer , voor de oorlogs–industrie , ook Trump zit dan hier in gevangen , hoop dat hij zijn verstand gebruikt en er niet in trapt , maar snel het land vrij maakt van opstandelingen , dan kan heel het zooitje weer terug .

  Like

 17. Jullie moeten eens Trump anaal neukie doen. En spuiten op zijn gezicht

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s