Nieuw

Ook gematigde moslims huldigen de heilige oorlog

Foto: Kerk Egypte. Pixabay

Verleden jaar lente werd er een slachting verricht onder de christenen in Egypte. Op Palmzondag 9 april, 2017, toen de Heilige Week begon, vielen jihadisten twee kerken aan. De christenen hadden zich verzameld om het lijden en de dood van Christus te herdenken, maar moesten zelf het lijden en sterven voor hun geloof ervaren. Meer dan 40 christenen werden in de slachtpartij gedood, en vele anderen raakten gewond.

Door: Mohamed Omar – Vertaling: ‘Rommel’

Hier kunt u een video zien die is opgenomen na de bomaanslag op de kerk in Alexandrië, en hier kunt u een video van de bomaanslag in Tanta zien. Waarschuwing voor sterke beelden. “Er was bloed op de vloer en lichaamsdelen lagen verspreid”, zegt een vrouw die in de kerk in Tanta was.

Het christendom was vroeger de grootste godsdienst in Egypte, maar is als gevolg van eeuwen van islamisering geslonken tot een tiende van de bevolking. Vandaag de dag vragen velen zich af of het christendom überhaupt een toekomst heeft in Egypte. Het is bijna onmogelijk voor een moslim om christen te worden. Hij of zij zal worden vervolgd, mishandeld, en soms gedood. Terwijl christenen worden ontvoerd en gedwongen worden tot de islam te converteren, zonder dat de overheid adequate maatregelen neemt. Imams staat het vrij om haatpreken tegen het christendom te houden, terwijl het omgekeerde ondenkbaar is.

Pasen is in het bijzonder gehaat bij de islamitische fundamentalisten, omdat het de opstanding van Jezus viert. In het islamitische geloof is Jezus niet goddelijk, en om dit te geloven is “shirk”, afgoderij. De meest fanatieke moslims worden hierdoor geprovoceerd en voelen een verantwoordelijkheid om deze “afgoderij” te bestrijden. De vijandigheid tegen het christendom is zo oud als het heilige boek van de islam, de Koran, waarin moslims opdracht krijgen om oorlog tegen de joden en de christenen te voeren en hen aan de Islamitische Staat (9:29) te onderwerpen.

Het geloof in de Heilige Oorlog, Jihad, wordt door veel meer moslims gedeeld dan alleen de Islamitische Staat (IS) en Al-Qaeda. In Zweden bestaat er zoiets als het Ibn Abbas Centrum. Op haar website islam.nu (https://islam.nu/), presenteert men zich als volgt:

Deze site is onderdeel van de inspanningen van Ibn Abbas Centrum om accurate, authentieke informatie over de islam in het Zweeds te verspreiden. Wij staan ook aan de kant van fatwa.se en andere websites die zullen worden uitgegeven inshaAllah.

We verspreiden kennis van de islam op basis van de Koran, de Sunnah (vrede zij met hem) en het begrip van de imams van de eerste drie generaties en degenen die hen in trouw volgden. Dit is gebaseerd op de verklaring van de profeet (vrede zij met hem):

” … dus houd vast aan mijn soenna en de rechtgeleide Kalifaat’s  soenna … ”

“Het Ibn Abbas Centrum wordt gerund door goed opgeleide studenten die door de geleerden en afgestudeerden aan de Islamitische Universiteit van Al-Madinah worden aanbevolen. Hetzelfde geldt voor al onze docenten.”

Dit Ibn Abbas Centrum is zowel tegen de IS als Al-Qaeda. Maar het is onderdeel van dezelfde brede, salafistische beweging en deelt de fundamentele theologie. Alle salafisten zijn bijvoorbeeld overtuigd dat de nieuwe elementen in de godsdienst, de zogenaamde “Bida’a” of “verdichtsels”, moeten worden afgewezen. De islamitische religie mag niet worden ontwikkeld of veranderd, maar men moet trachten deze te behouden en in zijn oorspronkelijke zuiverheid te volgen.

Op de site kun je een fatwa (juridisch advies in de islam) lezen dat zegt dat het verboden is om niet-islamitische festivals te vieren, dus ook Pasen.

Vraag:

“Mag men deelnemen aan festivals en religieuze ceremonies gehouden door niet-moslims?”

Antwoord:

“Het is niet toegestaan ​​om deel te nemen aan festivals en religieuze feestdagen (Lucia, kerstavond en dergelijke) gehouden door niet-moslims, zoals Allâh, (Ta’ala) beschreef aan de ar-Rahman (Allâhs) bedienden

‘… ook die niet vals getuigen’ [Al-Furqan 25:72]

Het woord ‘vals’ wordt geïnterpreteerd als ‘de ongelovigen festivals’ en ‘getuigen ‘(Yashhadûn in het Arabisch) kan betekenen’ getuigen’ of ‘gaan naar, deelnemen’ enz., Of geïnterpreteerd als ‘gaan en bij hen voegen’.”

Een van de aan het Ibn Abbas Centrum gebonden imams is Abdul Wadud. Hij is een Zweedse bekeerling tot de salafistische islam, die aan de Universiteit van Medina in Saoedi-Arabië heeft gestudeerd. Hij bepleit geen zelfmoordaanslagen en hij ondersteunt niet de Islamitische Staat (IS). Op die manier zou hij een “gematigde moslim” kunnen zijn. Maar hij huldigt de heilige oorlog (Jihad).

In een YouTube-clip van 25 februari 2013, kunnen we deelnemen aan zijn lezing “Hoe kan men een sterkere moslim worden?”. Ja, hoe kunnen we een ​​sterkere moslim worden? Punt nummer één, verklaart Abdul Wadud, is dat “de mens tijdens zijn hele leven probeert om de overwinning aan de islam te geven”. Dit betekent “de islam ondersteunen, de islam helpen, en de islam verspreiden.” Een manier om de islam te helpen en de overwinning te geven, blijkt door middel van jihad te zijn. Abdul Wadud vertelt: “een fijn verhaal” over een van de beste mannen van de profeet Mohammed.

“Hij was een van degenen die tegen Europa vocht, tegen Rome, Qaisar,” zegt de imam om te laten zien wat een goede moslim de man was. Qaisar is Arabisch voor  keizer. Hij spreekt over het christelijk, Grieks-Romeinse Rijk, wat bekend staat als het Byzantijnse Rijk. Dit koninkrijk werd door de islamitische invasie-krijgsheren verpletterd, net zoals Perzië en Egypte. Maar het duurde een lange tijd, vanaf Mohammed’s eerste militaire campagne ergens in de 6e eeuw, totdat de hoofdstad Constantinopel op 29 mei 1453 viel en de grote kerk, Hagia Sophia, werd omgebouwd in een moskee.

“De moslims vochten dapper. Zoals je weet, tot de dood. Kon ze niet schelen”, vervolgt Abdul Wadud en prijst de moed en kracht van deze man en de andere mohammedanen die in de heilige oorlog tegen de christenen vochten. Met andere woorden, ze hadden het sterke geloof dat elke moslim zou moeten nastreven. Hoewel Abdul Waduds groep geen zelfmoordaanslagen tegen kerken ondersteunt, delen ze de minachting van de jihadisten voor de christelijke feesten en hun geloof in de jihad tegen de christenen als iets goeds, en de doodsverachting in deze oorlog als een goede, islamitische eigenschap.

Hoe verschillen deze “gematigde” salafisten van hun visie op de jihad van de salafisten van IS? Het gaat over leiderschap, zoals je kunt zien in deze fatwa. Volgens het Ibn Abbas Centrum en anderen die tot deze stroom behoren, is jihad alleen toegestaan ​​als deze door een rechtmatige leider wordt uitgeroepen. Men kan niet zomaar de wapens oppakken en op jihad gaan. En deze stroming erkent de kalief van Irak of het Al-Qaeda-hoofd niet als de rechtmatige leider. Dit betekent dus dat ze dezelfde gedragslijn als het Saoedische regime hebben, hetzelfde regime dat hen onderwees in hun ‘universiteit’ in Medina.

“Djihad om het woord van Allah te verheffen, om de islam te beschermen, om ervoor te zorgen dat de islam zich verspreidt en het zijn eer behoudt is verplicht voor degenen die dat kunnen. Maar er moet iemand zijn die de legers stuurt en organiseert, zodat er geen chaos ontstaat en er dingen gebeuren die men niet wil. Daarom moet dit aan de leider van het land gegeven worden. Het is aan de geleerden om hem daarvoor op te roepen. Als hij begint de moslims te mobiliseren, moet iedereen die hier in staat toe is reageren en oprecht naar de waarheid zoeken om de islam te beschermen en te laten zegevieren. Degene die niet antwoordt als hij naar de Djihâd wordt geroepen en geen verontschuldiging heeft, is een zondaar.”

Maar in een andere fatwa wordt uitgelegd dat iemand in zijn eigen situatie in een bepaalde situatie de wapens kan opnemen. Als een islamitisch land wordt aangevallen, hoef je niet te wachten op de toestemming van de leider. En is dat niet precies de reden voor de IS-aanhangers? Ze beweren dat ze zichzelf verdedigen omdat het Westen “hun landen” aanvalt. Zelfs deze anti-IS-site slaagt er niet in om IS-berichten vanuit islamitisch oogpunt volkomen onredelijk te maken:

“Wat betreft de vraag of er een mogelijkheid is om djihâd te verrichten zonder de toestemming van de leider, ja, als de vijand een islamitisch land aanvalt, is het verplicht voor hen om zichzelf te verdedigen.”

Bron:

https://samtiden.nu/2018/04/moderata-muslimer-hyllar-det-heliga-kriget-111/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Ook gematigde moslims huldigen de heilige oorlog

 1. Ja deze toestanden zoals hierboven beschreven wordt moedwillig geïmporteerd in de lage landen, waar eens ook de laatste kerken zullen branden.

  Like

 2. antiislamnu // april 12, 2018 om 11:43 //

  Islam is kanker

  Like

 3. bp633livenl // april 13, 2018 om 17:48 //

  gematigde moslims bestaan niet.
  Ze wachten gewoon af tot ze groter in aantal zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s