Nieuw

Fiasco toen Zweedse staatstelevisie met Russia Today’s redactrice sprak: “We schrijven positief over Russische geitenkaas”

RT's hoofdredacteur Margarita Simonyan was niet onder de indruk van Bert Sundströms geitenargument in SVT-agenda.

Afgelopen zondag interviewde Bert Sundström van SVT Agenda de hoofdredactrice van Russia Today (RT), Margarita Simonyan. Maar voor de Zweedse journalist ging het niet geheel zoals hij gepland had.

SVT’s Moskou-correspondent Bert Sundström probeerde RT-redactrice Margarita Simonyan in het nauw te drijven tijdens een exclusief interview in SVT-agenda afgelopen zondag.

Simonyan vertrouwde SVT echter niet en had vooraf een ultimatum gesteld om überhaupt met het interview mee te doen: dat er niet in geknipt mag worden.

Het is duidelijk dat SVT daarmee akkoord is gegaan, wat misschien een vergissing was. Margarita Simonyan veegde de vloer aan met de ervaren SVT-journalist.

Simonyan beschuldigde westerse media ervan Rusland constant zwart te maken en nooit positieve artikelen over het land te publiceren. Waarop Sundström probeerde in de tegenaanval te gaan.

– Als we de situatie omdraaien en kijken hoe RT over Zweden rapporteert, herken ik dat beeld niet. Alles is chaotisch, migranten hebben het land vernietigd, het aantal verkrachtingen is gigantisch hoog en dergelijke, Bert Sundström zei dit alsof deze beschrijving niet waar was.

De contractie mislukte echter behoorlijk bruut.

– Het is duidelijk dat je heel zeldzaam Russia Today leest of bekijkt. En dan nog zie je alleen wat je wilt zien. Ik heb berichten verzameld wat we recentelijk over Zweden hebben gepubliceerd, reageerde Simonyan, en las vervolgens veel positieve artikelen over Zweden op die RT gespubliceerd had.

Bert Sundström was merkbaar van slag door de snelle reactie, maar was het er niet mee eens dat Zweden nooit positieve artikelen over Rusland publiceert. Hij heeft namelijk zelf ooit een artikel geschreven over hoe de productie van Russische geitenkaas toeneemt, vertelde hij aan de RT-redactrice, die daarop moest lachen.

Sundström wilde ook weten waarom Rusland een eigen internationaal tv-kanaal heeft in handen van de staat. Dat hij zelf bij SVT werkt (een stichting door de Zweedse overheid  aangesteld en zijn licentiegeld ontvangt van de Zweedse staat), leek hij volledig te zijn vergeten. Hierover antwoordde Simonyan eenvoudig dat staats-televisiekanalen niets ongewoons zijn.

– Zou je dezelfde vraag stellen aan de BBC? Waarom zouden de zogenaamde westerse landen het alleenrecht moeten hebben om hun eigen tv-kanalen te hebben? Volgens de statuten moet de BBC Britse waarden naar de wereld overbrengen, zei ze.

SVT-agenda probeerde vervolgens zijn gezicht te redden door Bert Sundström in de gelegenheid te stellen te reageren op het argument van Margarita Simony zonder de mogelijkheid voor haar om te repliceren. Volgens Sundström is er slechts een “kleine korrel van waarheid” in delen van wat Simonyan zegt, zei hij.

Als Zweedse journalist schaam ik me ervoor om te zien hoe Bert Sundström zichzelf voor schut zet. Maar hij is representatief voor de Zweedse journalistengemeenschap – glibberig, onwetend, leugenachtig en politiek correct, en hij heeft zichzelf al vele malen belachelijk gemaakt. Maar dit is teveel!

Bron:

http://www.friatider.se/fiasko-n-r-svt-talade-med-rts-redakt-r-vi-har-ju-skrivit-positivt-om-rysk-getost

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Fiasco toen Zweedse staatstelevisie met Russia Today’s redactrice sprak: “We schrijven positief over Russische geitenkaas”

  1. trebor2110 // april 10, 2018 om 18:38 //

    Maar Russiesche geitenkaas is toch heel belangrijk ??

    Like

  2. geitenkaas in godsnaam ….waar haal ie het ? een duidelijk compleet verrast persoon ,hij ziet het bos door de Zweedse bomen niet meer ,laatt staan de Russische…….

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s