Nieuw

“Rutte gruwt van referenda”

Hij gruwt van referenda, ‘want’ om besluiten te nemen kiest de bevolking om de vier jaar 150 volksvertegenwoordigers.

Kennelijk weet Rutte niet meer wat het woord “volksvertegenwoordigers” betekent, zijn zienswijze schijnt te zijn dat de burger eens in de vier jaar mag stemmen en verder zijn bek moet houden want hij en zijn trawanten weten wat goed is voor Nederland.

Gedurende zes maanden voorafgaand aan verkiezingen mogen partijen Nederlandgarbage-462443_640 voorliegen wat hun plannen zijn om vervolgens na de verkiezingen alle beloften in de kliko te gooien. Het meest fnuikende voorbeeld daarvan is de No.2 van D66 Kees Verhoeven, in 2017 de meest fanatieke tegenstander van de zogenaamde sleepwet en na het vormen van een regeringscoalitie plots voorstander.

Nee okay het is een beetje goedkoop om een D66’er als voorbeeld te noemen, ze zijn hét voorbeeld van een partij waar geld “zo de wind waait staat mijn petje”. Deze site ontbreekt de ruimte om alle gebroken beloften van politici weer te geven. Maar Nederlanders worden geacht aan de hand van loze beloften een keus te maken. Eens in de vier jaar en daarna moet hij maar afwachten wat er gebeurd.

Het dedain dat Rutte uitstraalt over de mening en vooral het beoordelingsvermogen van het volk wordt met de dag stuitender. Wat is nou feitelijk logischer dan een referendum over een onderwerp dat voor de verkiezingen nog niet speelde en waar partijen het binnen de eigen gelederen ook al niet over tot overeenstemming kunnen komen ?

Rutte gruwt niet van referenda, hij gruwt ervan dat er volgens hem steeds een ongewenste uitkomst is en dat het dan zoveel moeite kost om het gewoon tóch door te voeren. Dat was al zo bij de Europese Grondwet daarna bij het Oekraïneverdrag en nu weer bij de sleepwet. De inlegvelletjes vliegen je om de oren.

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on “Rutte gruwt van referenda”

 1. Duchesne // april 8, 2018 om 14:18 //

  Rutte zit op zijn positie bij de gratie van politiek geweld en terreur tegen de oppositie, zoals Balkendende en Kok voor hem ook die weg bewandelden.
  En dat is waar zijn regerings macht op gebaseerd is, op terreur geochestreerd door staatsveiligheid en uitgevoerd door onder andere Antifa, in opdracht van hen die het allemaal zo goed weten en “ons kent ons” huilen, waarbij de een de ander financiert en aanstuurt, en de kudde losgaat op “tegenstanders”.
  Staats terreur is de enige stabiele factor in de Nederlandse politiek.

  Rutte is geen premier maar een dictator met een zelfbeeld dat Freud overuren zou hebben bezorgd. De hele houding van Rutte doet me denken aan het verhaal van de keizer zonder kleren….

  Liked by 2 people

 2. Ik gruw van Rutte, de lachende leugenaar, Rutte de landverrader en Rutte de gladkikker.

  Liked by 2 people

 3. sudare // april 8, 2018 om 17:18 //

  Grappig, ik gruw van het kwartetje Rutte, Pechtold, Buma en Segers

  Liked by 2 people

 4. skeeter // april 8, 2018 om 17:39 //

  Het MH17 onderzoek had dit tuig al niet moeten overleven, schande dat zo’n smerige verrader gewoon kan rond lopen.

  Liked by 1 persoon

 5. Inderdaad elke vier jaar of eerder trapt de mensenmassa weer in zijn smoesjes. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat de VVD elke keer weer de grootste wordt. Ook al is er in de peilingen een grote achterstand op een andere partij. Fraude???? Ik wacht nog steeds op die 1.000 euro per jaar voor elke werkende. Dat compenseert echt alle stijgingen.

  Liked by 2 people

 6. Volksopstand dat zou moeten, maar wij zijn gewoon nog te verwent omdat te zien, ja als het veel te laat is, een scherpschutter kan al voor veel veranderingen zorgen, zeg maar rutte en zijn bende op de goede plaats zetten.

  Liked by 1 persoon

 7. scherpschutter1943 // april 10, 2018 om 16:54 //

  Ik gruw van Rutte c.s. Laten we hem een meter touw geven opzijn verjaardag, kan hij zich verhangen. Desnoods helpen we hem een handje (met bijvoorbeeld, het aanreiken van de keukentrap)

  Like

 8. scherpschutter1943 // april 10, 2018 om 16:59 //

  De staat ia je ergste vijand. Rutte vertegenwoordigt de staat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s