Nieuw

Wilders: ’Dubbele nationaliteit, stem kwijt’

Foto: Geert Wilders bezoekt Rotterdam. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Wouter Engler.

Door: Jorn Jonker

DEN HAAG – Geert Wilders wil dat mensen die geen afstand nemen van hun dubbele nationaliteit het kiesrecht verliezen. Wie niet uitsluitend een Nederlands paspoort bezit, mag wat hem betreft ook niet langer verkiesbaar zijn.

„Nederland is ons land. Het moet door Nederlanders worden bestuurd, die door Nederlanders gekozen worden. Door Nederlanders die niet eens de schijn van dubbele loyaliteit hebben”, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

De PVV-leider ziet door de toenemende migratiestromen van mensen met een niet-westerse achtergrond een loyaliteitsprobleem ontstaan voor het bestuur van Nederland.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1884723/wilders-dubbele-nationaliteit-stem-kwijt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Wilders: ’Dubbele nationaliteit, stem kwijt’

 1. Horatius // april 7, 2018 om 13:28 //

  Toestanden zoals recentelijk in Amsterdam het geval is waar krakers van Afrikaanse signatuur de macht overnemen in bepaalde wijken kunnen alleen ontstaan doordat veel allochtonen met een dubbele nationaliteit hier het kiesrecht hebben verworven.

  Die zullen stuk voor stuk stemmen op een Linkse partij of op een Islamitische partij zoals DENK.
  En deze twee stromingen zullen nooit het belang van de autochtone bevolking laten prevaleren boven het belang van hun achterban: de linkse kerk, moslims en andere allochtonen.

  En omdat de meerderheid van de bevolking in de grote steden bestaat uit moslims en andere nationaliteiten met een dubbele agenda zou hier verandering in moeten plaatsvinden en dus een keuze moeten worden gemaakt. Wat zou betekenen het opgeven van de oorspronkelijke nationaliteit.

  Een oude discussie die altijd zal stranden op het gegeven dat b.v. de Turken en de Marokkanen naar eigen zeggen hun Turkse en Marokkaanse nationaliteit eenvoudigweg niet kunnen opgeven daar de wetgeving in hun landen van oorsprong dit zou verbieden.

  Naar mijn mening is de tijd van de slavernij toch (althans officieel) afgeschaft dus een nogal sterk gedateerd excuus waarbij we niet mogen uitsluiten dat hier ook religieuze motieven een doorslaggevende rol zullen spelen.

  De loyaliteit van b.v. de Turken ligt zeker niet bij Nederland gezien het feit dat het bezit van een Turkse vlag behoort tot de standaarduitrusting van iedere zichzelf respecterende Turk.

  Ik vrees een kansloze missie, die zelfs bij goedkeuring van ons parlement zou worden te niet gedaan door Brussel en het Europese Hof van Justitie gezeteld in Straatsburg.

  Like

 2. Islam is het probleem, niet de nationaliteit.
  Mensen veranderen niet in voorbeeldige burgers die alle wetten strikt naleven wanneer ze alleen een Nederlands paspoort hebben.
  En als Nederlander zijnde, kunnen ze nog steeds een islamitische partij beginnen.
  Maar dan klopt het wel, volgens Geert. Dan mogen ze wel stemmen.

  Like

 3. Horatius // april 7, 2018 om 14:14 //

  @BertG.

  Waarschijnlijk is het de bedoeling van Geert Wilders (maar ik kan het mis hebben) dat dan de Turken en Marokkanen noodgedwongen hun Nederlandse nationaliteit zullen moeten opgeven.

  Maar dan ontstaan er weer andere problemen: zoals de verblijfsstatus bij crimineel gedrag en radicalisering van deze migranten die hier toch al decennialang hun verblijf hebben opgebouwd al of niet behulp van onze verzorgingsstaat. Krijgen we die dan ons land uit of niet?

  Dat de Islam het echte probleem is moge duidelijk zijn. Maar men leunt geriefelijk achterover in het kader van de Godsdienstvrijheid en de Vrijheid van Meningsuiting. Zelfs bij een zekere mate van radicalisering zoals openlijk bij een aantal imams gebeurt. Uitzetting als ongewenste vreemdeling na het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit schijnt in de praktijk onmogelijk te zijn.

  Een ingewikkelde discussie die zijn oorsprong vindt in de volkomen mislukte integratie sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

  Hoe vermindert men de invloed van de Islam als er in Europa al vele miljoenen moslims leven en er nog vele miljoenen zullen volgen via de vluchtelingenroutes en de gezinshereniging?

  Like

 4. Hier staat toch echt heel iets anders, ze moeten kiezen, Horatius.
  Daar haal ik niets uit dat ze hun Nederlandse moeten inleveren.
  Maar ik heb al meerdere reacties gelezen die dat er uit halen, de Nederlandse afnemen.
  Geert bedoeld volgens mij de Turkse of welke dan ook opgeven.

  “Geert Wilders wil dat mensen die geen afstand nemen van hun dubbele nationaliteit het kiesrecht verliezen. “

  Like

 5. Ik heb een van de PVV Kamerleden er wel eens persoonlijk op aangesproken dat het een domme actie is om ze te laten kiezen.
  Dan geef je mohammedanen de kans om voor een Nederlands paspoort te kiezen en kom je helemaal nooit meer van ze af.
  Het is veel simpeler. Het was een vergissing om ze de Nederlandse nationaliteit (paspoort) te geven, en we draaien die beslissing terug. Punt.

  Like

 6. Marokkanen én Turken kunnen wel van hun paspoort af trouwens, het is een fabeltje dat dat niet zou kunnen.

  Een Turk hoeft maar te zeggen dat hij Gülen-aanhanger is, en Erdogan verscheurt met plezier het Turkse paspoort.

  En dit is hoe je van je Marokkaanse nationaliteit af komt:
  https://fenixx.org/2016/01/17/arib-kan-wettelijk-wel-afstand-nemen-van-marokkaanse-nationaliteit/

  Like

 7. Like

 8. Peetje // april 7, 2018 om 21:53 //

  Die gastarbeiders en hun nazaten hadden nooit geen Nederlands paspoort mogen krijgen en al helemaal nooit de politiek in gemogen, het zijn allemaal paarden van Troje!!

  Like

 9. Fubar, en toch blijft iedereen, op elk forum, volhouden dat het uitgesloten is om hun paspoort in te leveren.
  Ik heb je link er maar weer bij geplakt, maar ondanks de link, zullen ze het vol blijven houden.
  Zo is het ze nou eenmaal verteld, dus blijven ze zich daar aan houden, en zijn er dus heilig van overtuigd dat ze bijna allemaal hun Nederlandse paspoort zullen opgeven, incl. de uitkering en alle bijbehorende rechten die ze hier hebben.
  Hier lees je eigenlijk hetzelfde.
  Die Turken en Marokkanen gaan echt niet terug om verder te leven zonder uitkering in hun eigen land.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s