Nieuw

Keulse politica verdient dik aan vluchtelingenhotel

6.800 euro voor een gezin van acht personen – dat is wat de stad maandelijks betaalt voor een appartement van 50 vierkante meter in het “Boarding Home am Schokoladenmuseum”. Het is één van de 40 hotels waarin de stad onderdak biedt aan vluchtelingen.

In de CDU is er nu ophef om een ander hotel : het “Hotel zum Bahnhof” in Dellbrück. Het is eigendom van CDU-bestuurslid Andrea Horitzky.

“Vroeger had ik gasten van over de hele wereld, vandaag heb ik gasten van over de hele wereld. Dit is mijn privé-business en gaat u niks aan”, probeert Horitzky de EXPRESS wijs te maken.

Maar Andrea Horitzky zit in het bestuur van de CDU van Keulen. En als politica die iets te zeggen heeft over het lot van de stad, kan ze zonder problemen profiteren van de behoefte aan vluchtelingenhuisvesting door overheidsgeld in te zamelen. “Het hotel is mijn beroep en dus mijn privéaangelegenheid. De andere is mijn vrijwillige verbintenis met de CDU. Ik wil iets doen voor de Keulse bevolking”.

Horitzky stond in mei 2017 nog trots kandidaat voor het staatsparlement – en presenteerde zich als hotelmanager schnitzelbradend in het restaurant “Knippschild’s Vivere”, dat op de begane grond van haar hotel is gevestigd.

“Ik was verbijsterd toen we na de staatsverkiezingen te horen kregen dat mevrouw Horitzky van het hotel een vluchtelingenaccommodatie had gemaakt”, zegt partijleider Bernd Petelkau van de CDU. “Ik ben er niet enthousiast over. Ik roep de stad op om zo snel mogelijk geen gebruik meer van deze hotelaccommodatie te maken”.

In het Keulse “Hotel zum Bahnhof” wonen 31 vluchtelingen.
Volgens de EXPRESS-informatie wonen momenteel 31 vluchtelingen in het “Hotel zum Bahnhof” en wordt er een dagtarief van 35 euro per persoon betaald. Met een opbrengst van 32.500 euro per maand voor Horitzky. Ze wil geen commentaar geven en zegt alleen: “Ik heb het zeker niet voor het geld gedaan”.

De stad bevestigt alleen maar dat de hotelexploitant haar hotel in oktober 2015 voor het eerst als vluchtelingenverblijf aan het huisvestingsbureau aanbood. In de staatsverkiezingscampagne van 2017 heeft zij de kiezers echter niet geïnformeerd. Inmiddels zou Horitzky zelfs om capaciteitsuitbreiding hebben gevraagd – het restaurant wordt omgetoverd tot leefruimte.

Het contract met Horitzky werd ondertekend in oktober 2017 – het laatste contract dat de stad ooit heeft ondertekend met een hoteleigenaar.

En dat roept ook vragen op: Waarom sluit de stad eind 2017 nog steeds overeenkomsten met hotels, terwijl er al lang minder vluchtelingen zijn, het aantal door de stad gehuisveste vluchtelingen is gedaald van bijna 15.000 tot nu 9600 en de hotelaccommodatie zo snel mogelijk moet worden beëindigd?

“Er kan worden aangenomen dat ook op middellange termijn een klein aantal hotelaccommodaties nodig zal zijn om flexibel te kunnen inspelen op de huisvestingsbehoeften, vooral van bijzonder kwetsbare voortvluchtigen,” informeert de stad EXPRESS op verzoek.

Bron:

https://www.focus.de/regional/koeln/koeln-koelner-politikerin-verdient-kraeftig-an-fluechtlingshotel_id_8724890.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Keulse politica verdient dik aan vluchtelingenhotel

  1. antiislamnu // april 7, 2018 om 21:48 //

    Wat is het toch ook een kut land geworden dat Duitsland.

    Like

  2. jackvanderveen // april 8, 2018 om 11:15 //

    Corruptie/oplichting/vriendjespolitiek over de gehele wereld ziet men vooral bij lynxen en direct aanverwanten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s