Nieuw

De Verenigde Staten stoppen bijstand aan Palestijnse terroristen

Foto: Het wetsvoorstel van senator Lindsey Graham is aangenomen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Gage Skidmore

De VS wordt het eerste land in de wereld die zijn financiële hulp gaat stoppen aan de Palestijnse Autoriteit zoalang het geld wordt doorgegeven aan terroristen of hun families. “Deze betalingen moeten eindigen”, zei woordvoerder Heather Nauert van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het wetsvoorstel, dat door het gehele Amerikaanse Congres is aangenomen, is vernoemd naar Taylor Force, een voormalige Amerikaanse militair die door een Palestijn werd doodgestoken terwijl hij op vakantie was in Tel Aviv twee jaar geleden.

De nieuwe wet werd in verband met een groot pakket van wetten ondertekend door Donald Trump en verbiedt Amerikaanse hulp aan Gaza en de Westelijke Jordaanoever als de Palestijnse Autoriteit niet kan garanderen dat het stopt met het betalen van subsidies aan terroristen, tevens dat men actief voorkomt dat nieuwe geweldsdaden tegen Israëlische en Amerikaanse burgers plaatsvinden, en dat men achteraf publiekelijk zulke daden veroordeelt.

“Ik waardeer het harde werk dat de familie Force en Taylor Force’s vele vrienden hebben verricht om aan het Congres duidelijk te maken dat #PaytoSlay (betalen voor moord, nvdr) moet worden gestopt”, tweete de Republikeinse senator Lindsey Graham, die in 2016 met het wetsvoorstel kwam.

Palestijnse protesten

Husam Zomlot, de PLO gezant in Washington, beweert dat de wet “ernstige schade berokkent aan de vooruitzichten voor vrede”, schrijft de Jerusalem Post.

– De Taylor Act Force is de nieuwste inslag van een 30-jarige trend van wetten die specifiek het Palestijnse volk bestoken, zegt Husam Zomlot en beschuldigt het Amerikaanse Congres “openlijk partijdig” te zijn.

Van Amerikaanse zijde wordt de nieuwe wet verwelkomd. Heather Nauert, woordvoerster het State Department, bevestigde dat Donald Trump’s administratie zijn volledige steun geeft.

– Deze betalingen aan terroristen en hun families moeten stoppen. De Verenigde Staten hebben het duidelijk gemaakt, zei Heather Nauert.

Bron:

http://www.varldenidag.se/nyheter/usa-ska-villkora-palestinskt-bistand/reprcB!hEbSQp2l0UcD@0s65uy6w/

http://www.jpost.com/American-Politics/Palestinians-slam-Congresss-passage-of-Taylor-Force-Act-546958

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on De Verenigde Staten stoppen bijstand aan Palestijnse terroristen

 1. VarAway // april 7, 2018 om 15:46 //

  Ik beveel de ENGELSE tekst aan en goed te lezen!
  Eerst stemden ALLEEN de GOP ( Republikeinen ) voor.
  Naderhand kwamen er toch nog enkele Dem. stemmen bij,
  nadat men de tekst ietwat had aangepast, lees afgezwakt…
  Leer wie uw vrienden zijn Israel!

  Like

 2. Ja, daarom worden er altijd bronnen bijgeleverd. Zodat je het hele verhaal nog eens kan nalezen.

  Like

 3. Like

 4. Johan P // april 7, 2018 om 22:26 //

  “Husam Zomlot, de PLO gezant in Washington, beweert dat de wet “ernstige schade berokkent aan de vooruitzichten voor vrede”, schrijft de Jerusalem Post.”

  Ja, dat is hun verhaal iedere keer als ze hun zin niet krijgen. Het is tevens grote onzin. Als ze werkelijk vrede wilden dan hadden ze die al lang gehad. Maar zolang ze hun kinderen opvoeden met haat (kijk maar naar hun kinderprogramma’s) is het duidelijk dat ze helemaal geen vrede willen. Ze willen geld, dat is het.
  Geweldige overwinning voor Trump.

  Like

 5. skeeter // april 8, 2018 om 00:00 //

  Johan, noemen we dat gewoon niet chantage of blackmail. Geld is de voedingsbodem, geldstroom op en er is grote paniek. Van mij mogen ze gaza gelijk inlijven, het liefst kwaadschiks

  Like

 6. antiislamnu // april 8, 2018 om 00:49 //

  Hamas en het hele Palestijnse volk kan wat mij betreft aan het gas .
  Dood aan de moslims.

  Like

 7. Wat de “palestijnen” in ieder geval duidelijk hebben gemaakt, is dat het ze lang zo slecht niet gaat als ze de rest van de wereld willen doen geloven.
  Als je zo’n verzameling oude (?) autobanden kan aanleggen om te gebruiken tijdens dit soort illegale grensoverschrijdingen, dan rijden er veel meer auto’s rond daar dan hun zogenaamde armoede zou kunnen rechtvaardigen.
  Enfin, wij maar worden gestraft voor een dieseltje (mag bepaalde steden iet meer in) en daar gaat heel veel narigheid de lucht in. Past wel goed bij de narigheid in die palestijnse koppies. Dat dan weer wel.

  Like

 8. Goed voorbeeld voor onze regering, die ook nog steeds onze belastingcentjes naar de PA stuurt, zodat ze het anti-semitische onderwijs van hun kindertjes en de pensioenen van hun Jodenmoordenaars kunnen betalen. Wanneer stoppen jullie daar eens mee, kabinet Rutte? Was het nog niet genoeg dat Nederland in de Tweede Wereldoorlog een van de meest efficiënte landen was qua afvoer van Joden naar de gaskamers? Moeten we anno 2018 nog steeds de vijanden van de Joden in Israel steunen? Iets anders is het namelijk niet!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s