Nieuw

Brandstichting moskee in Ulm – Verdachte daders zijn Syrische ‘vluchtelingen’

Andere moskee, foto slechts ter illustratie

De vier verdachten van de brandstichtingsaanval op de moskee in Ulm zijn als vluchteling naar Duitsland gekomen. Een van hen heeft de misdaad vorige week toegegeven.

De vier Syriërs die zijn gearresteerd na een brandstichtingsaanval op een Turkse moskee in Ulm zijn als vluchteling naar Duitsland gekomen. Dit was bevestigd in de loop van het onderzoek, zei de woordvoerder van het parket van Stuttgart, Jan Holzner, op dinsdag. Een van de verdachten had het misdrijf vorige week al toegegeven. De andere drie verdachten hebben nog geen bekentenissen afgelegd.

Het onderzoek naar poging tot moord en poging tot ernstige brandstichting wordt voortgezet, aldus Holzner. Wegens verdenking van politieke motieven wordt het onderzoek uitgevoerd door het parket van Stuttgart.

Twee van de Syriërs zijn 18, de andere twee zijn 24 en 27 jaar oud. Woensdag voor Pasen werden de mannen uit Ulm, het district Alb-Donau en de districten Ravensburg en Neu-Ulm (Beieren) gearresteerd. Een rechter heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd. De onderzoekers hebben tot nu toe geweigerd zich uit te spreken over de veronderstelling dat de brandstichting een wraak was voor de militaire actie van Turkije tegen Koerden in Afrin, Syrië.

Volgens de politie sloeg in de nacht van 19 maart een molotov in op de begane grond van een meerlaagse woning met daarin de kamers van de Turkse moskee. Op het moment van de misdaad waren er acht mensen in het gebouw. Er werden verschillende ongebruikte brandbommen aangetroffen.

Bron:

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.nach-brandanschlag-auf-moschee-in-ulm-mutmassliche-taeter-sind-fluechtlinge.65faf8f5-a369-4cd3-ac94-9f561f69d878.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9288 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Brandstichting moskee in Ulm – Verdachte daders zijn Syrische ‘vluchtelingen’

 1. antiislamnu // april 7, 2018 om 21:44 //

  Deze 4 mogen van mij blijven wegens buitengewoon goed gedrag en er is nog volop werk voor deze dappere mannen

  Liked by 2 people

 2. Steek je een paasvuurtje aan wordt je meteen van je bed gelicht en gearresteerd je mag ook niks meer tegenwoordig .

  Like

 3. templars2017 // april 8, 2018 om 01:23 //

  Nu opeens worden de “daders” ineens positief herkend en direct benoemd,geen metaforen deze keer maar direct een verwijzing naar het feit dat het Syriërs zijn .
  Aangezien het een moskee is dat ze in de hens hebben gezet zullen het waarschijnlijk Christenen zijn ,zoals we weten zijn dat tweederangs burgers deze dagen ,zijn het geen Christenen dan zijn het Koerden die misschien ook Christen zijn.
  Er is één ding zeker ,het zijn geen moslims ,want daar wordt geen jacht op gemaakt en indien toch ze worden nooit gevonden en als ze gevonden worden dan worden ze nooit omschreven als moslims ,kwestie va polcor te handelen.
  Maar een groep en of geloof dat tegen de moslims acteerd die worden verguisd tot er niets meer van over schiet.
  In feite verdienen die 4 een aanbeveling en inderdaad die mogen blijven ,ze hebben de vijand bestreden en sedert wanneer is dat strafbaar in een oorlog ook al is die oorlog niet echt zichtbaar……….

  Like

 4. Koerden …

  Like

 5. jackvanderveen // april 8, 2018 om 11:10 //

  Ooit eraan gedacht dat verveling de oorzaak kan zijn. Velen van ondermaatse ontwikkeling zoeken dan naar agressieve en/of gewelddadige acties om de tijd te verdrijven.
  Gewoon onzinnig gedrag van die syriërs. Gezien zij binnenkort toch terug moeten hebben ze alsnog een daar van wraak willen stellen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s