Nieuw

Turkije wordt er van beschuldigd weer immigratie-jihadisten Europa binnen te laten stromen

Foto: Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Vito Manzari

Turkije is ervan beschuldigd toe te staan dat migranten Griekenland “binnenkomen” te midden van een geschil over EU-financiering, terwijl Europol onthult dat zij ongeveer 65.000 mensensmokkelaars traceren.

Griekenland stond aan de frontlinie op het hoogtepunt van de migrantencrisis in 2015, met meer dan 800.000 aankomsten uit Turkije over zee in de loop van het jaar.

De instroom werd dramatisch gereduceerd nadat de Europese Unie ermee had ingestemd zo’n 3 miljard euro over te maken aan de Turkse regering om de instroom tegen te gaan, maar Ankara wordt ervan beschuldigd haar grenzen weer te versoepelen en in de eerste twee maanden van 2018 meer dan 5000 migranten Griekenland binnen te laten.

De stijging kwam nadat bekend werd dat Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Finland ruzie maken met de Europese Commissie over de vraag of er nog eens 3 miljard euro uit de centrale begroting of de nationale begrotingen van het blok moet komen.

Na dagen zonder nieuwkomers op het Griekse eiland Chios zijn op woensdag 177 migranten op de stranden aangekomen. Een ambtenaar van het Griekse Ministerie voor de bescherming van de burgerbevolking verklaarde dat het incident “een duidelijk bewijs is dat de Turkse president de stromen naar Griekenland en, in het verlengde daarvan, naar de Europese Unie controleert”.

Men gaat ervan uit dat de Turken een signaal proberen af te geven om de Europese regeringen de les te lezen over de gevolgen van het uitblijven van geld.

Daniel Esdras, van de normaal gesproken pro-massamigratieorganisatie van de VN, heeft opgemerkt dat de overeenkomst tussen de EU en Turkije ondanks “al haar problemen en tekortkomingen” noodzakelijk is om de grenzen van Europa te beschermen.

“Als het zou mislukken, dan zou Griekenland gedoemd zijn”, waarschuwde hij.

Het migrantengeschil komt op een moment van echte spanning tussen Turkije, Griekenland en de Republiek Cyprus, waarbij het door de islamisten geleide land zijn schendingen van het Griekse luchtruim en de territoriale wateren opvoert en Europese schepen ervan weerhoudt olie te zoeken in de Cypriotische wateren.

De Griekse minister van Defensie Panos Kammenos, die duidelijk anticipeerde op een escalatie van de vijandelijkheden, heeft een uitdagende toon aangeslagen met de woorden: “De provocaties, bedreigingen en beledigingen van onze tegenstander schrikken ons niet af. En laten zij een centimeter (van Grieks land) opeisen, als zij het aandurven. Als Grieken, verenigd, zullen wij hen verslaan.

In deze koortsachtige sfeer heeft Europol, de supranationale politiedienst van de EU, de verbijsterende omvang blootgelegd van de criminele migrantensmokkelnetwerken waar Europa mee te kampen heeft, waarbij zo’n 65.000 smokkelaars worden opgespoord.

Dit is twee keer zoveel als het aantal dat op het hoogtepunt van de crisis had moeten opereren, met de waarschuwing van hoofd Robert Crepinko van het Europol Migrant Smuggling Centre dat mensensmokkel “nog steeds een bloeiende onderneming” is met een waarde van miljarden euro’s en “er zullen geen snelle overwinningen komen”.

Het is nog maar de vraag hoe de autoriteiten het hoofd kunnen bieden aan een netwerk van zo’n omvang, mocht de overeenkomst tussen Turkije en de EU mislukken of de Grieks-Turkse betrekkingen verder afglijden naar regelrechte gewelddadigheden.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/04/05/migrants-surge-greece-europol-65000-people-smugglers/Breitbart >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Turkije wordt er van beschuldigd weer immigratie-jihadisten Europa binnen te laten stromen

 1. Tijl Uylenspiegel // april 7, 2018 om 00:44 //

  Nou laat ik dan maar een open deur intrappen, je moet niet het buitenland betalen om ze tegen te houden, daar zijn we in principe zelf beter toe in staat mits de wil er is.
  De €U probeert haar verantwoordelijkheid voor de buitengrenzen te delegeren naar Turkije en Libië en god weet welke landen nog meer maar ze zouden het gewoon zelf ter hand moeten nemen. In plaats daarvan hebben ze een grote mond tegen de Oost-Europese landen die hekken neerzetten en daar nog succesvol mee blijken te zijn bovendien.
  En in plaats van dat ze beschaamd hun mond houden en met het schaamrood op de kaken hun eigen falen toe te geven gaat men door op dezelfde heilloze weg.

  Like

 2. antiislamnu // april 7, 2018 om 01:29 //

  Is dit democratie is dit echt hoe het werkt?

  Like

 3. antiislamnu // april 7, 2018 om 01:30 //

  Oeps foutje had iets anders móeten staan

  Like

 4. sudare // april 7, 2018 om 17:49 //

  Je kon erop wachten, maar onze politici begrijpen dat niet. Dat vergt logisch nadenken en dat kan men niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s