Nieuw

De Zweedse omvolking: een miljoen meer immigranten, honderdduizenden Zweden minder

Bron/Auteur: Samhällsnytt

Vandaag heeft het Zweedse Centraal Bureau voor de Statistiek, SCB, cijfers vrijgegeven op basis van de Zweedse volkstelling gegevens in 2017. Berekend vanaf de millenniumwisseling is er sprake van een dramatische verandering betreffende inwoners met een Zweedse en buitenlandse achtergrond. Terwijl de immigranten met meer dan 1,2 miljoen zijn toegenomen, zijn de Zweden met iets meer dan 20.000 of iets meer dan 130.000 verminderd, afhankelijk van hoe men telt.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling ‘Rommel’

De auteurs van het opmerkzame boek ‘Immigratie en duisternis’, Gunnar Sandelin en Karl-Olov Arnstberg hebben, in samenwerking met Affes Statistiekblog, grafieken gemaakt die de bevolkingsverandering illustreren op basis van de nieuwe cijfers van SCB.

In de eerste grafiek hieronder is de stijging van personen met buitenlandse en Zweedse ouders vergelijkend verdeeld tussen buitenlandse (utländsk bakgrund) en Zweedse achtergrond (Svenska bakgrund). Het resultaat is dat sinds 2000 de Zweedse bevolking is gestegen met 1.262.841 immigranten, terwijl de etnische Zweden met 21.917 mensen afnamen.

Als we verder differentiëren naar in het buitenland geboren personen (utrikes föd), personen geboren in Zweden met twee ouders in het buitenland geboren (föd i Sverige med två utrikes födda föräldrar), personen geboren in Zweden met een in het buitenland geboren en in Zweden geboren ouder (föd i Sverige med en utrikes föd och en svenskföd föräldrar) en geboren in Zweden met twee in Zweden geboren ouders (föd i Sverige med twå svenskfödda föräldrar), dan zien we in de staafdiagram dat de in het buitenland geborenen, dat wil zeggen de eerste generatie immigranten, deel uitmaken van de veruit het grootste deel van 876.287 personen. De tweede grootste is de groep geboren in Zweden met twee in het buitenland geboren ouders, d.w.z. de tweede generatie immigranten, die steeg met 276.138 personen.

Ook in de groep geboren in Zweden met een in Zweden geboren en in buitenland geboren ouder, is er sprake van een stijging van 220.832 mensen. De groep geboren in Zweden met twee in Zweden geboren ouders is de enige groep die niet is toegenomen. Integendeel, het is afgenomen met 132.333 mensen.

In 2017 verleende Zweden meer dan 36.000 verblijfsvergunningen aan asielzoekers. Dit is driemaal zoveel dan de andere Scandinavische landen tezamen hebben verleend. In ronde aantallen geven de noordelijke buren slechts een tiende van zoveel asielaanvragen als Zweden. De toestroom van nieuwe asielaanvragen naar Zweden in 2017 was twee keer zo hoog als de rest van de Noordse landen bij elkaar.

Het totaal aantal verblijfsvergunningen wat in 2017 werden toegekend bedroeg 135 459. Dit includeert niet de toevoeging van familieleden van de asielzoekers, andere familieleden, arbeidsmigranten van buiten de EU en gaststudenten. Het is het tweede hoogste cijfer ooit, alleen overtroffen door die van 2016, toen meer dan 150.000 mensen een verblijfsvergunning kregen, waarvan 71.000 asielzoekers.

Zoals te zien is in het bovenstaande diagram, dat een illustratie is van de nieuwste prognose van de Migratiedienst van februari, gaat de uitzonderlijk hoge buitenlandse immigratie door. Tegen 2018 tot 2021 zal de Zweedse migratieraad in totaal 440.000 nieuwe aanvragen voorbereiden, verdeeld tussen 122.000 asielzoekers, 167.000 familieleden en 151.000 arbeidsmigranten. Daarnaast zijn er aanvragen voor verlengde verblijfsvergunningen voor mensen met tijdelijke verblijfsvergunningen. Met deze inbegrepen, neemt het aantal gevallen toe tot 635.000.

Gevallen die worden aangevochten zijn niet inbegrepen. Deze nemen ook sterk toe en zijn in slechts enkele jaren verdrievoudigd. Het handelt zich om 30.000 tot 40.000 gevallen per jaar.

Bron:

https://samnytt.se/demografisk-forandring-sedan-millennieskiftet-en-miljon-fler-invandrare-hundratusen-farre-svenskar/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De Zweedse omvolking: een miljoen meer immigranten, honderdduizenden Zweden minder

 1. Daniel // april 6, 2018 om 12:53 //

  Het is langer bekend dat de Noren met argusogen naar Zweden kijken en Zweden afsluiten als de geest uit de fles is.

  Liked by 1 persoon

 2. Waarom die overbevolkings waanzin?

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // april 6, 2018 om 17:27 //

  Interessant zou zijn om de evolutie der totale aantallen te zien en dan om te rekenen in percentages.
  Hoeveel autochtone Zweden waren er en zijn er nu en hoeveel anderen, toen en nu.
  Ik ken de cijfers niet exact maar stel er waren ca. 8mln inwoners waarvan wellicht destijds reeds 10% allochtonene, dus dan heb je 2 groepen van resp. 7,2 mln en 0,8. Als er bij die laatste 1,2 is bijgekomen dan zijn ze in totaal al met 2mln en dan bedraagt dit ca. 22% van de bevolking. Dat zou zowel een absoluut hoog percentage zijn, als vooral een enorme stijging (van 10 naar 22% in minder dan 2 decennia).
  Vandaar dus mijn verzoek aan de auteur (of wie dan ook). Als je meer cijfermateriaal kan vinden, plaats het dan graag.

  Liked by 1 persoon

 4. Hein // april 6, 2018 om 13:51 //
  Waarom die overbevolkings waanzin?

  Omdat de “boven ons gestelden” dat lang geleden al hebben besloten. Europa in de zin van afzonderlijke natiestaten moet en zal kapot. En zolang de Europeaan met verkiezingen op de traditionele partijen BLIJFT stemmen, gaat dat ook gebeuren.

  Is op zich allemaal niet zo ingewikkeld.

  Liked by 1 persoon

 5. antiislamnu // april 6, 2018 om 21:16 //

  Hoe krijg je meer e.u? Door een land vol te proppen met asielparasieten en het mooie van moslims is dat ze enorm veel kinderen maken al deze shit parasieten hebben nul binding met een land dus die doen niet moeilijk als er meer e.u komt.
  En de partijen die voor meer e.u gaan zorgen zijn ook de partijen die al die asielparasieten hier massaal binnen halen .
  En als klap op de vuurpijl onze sociale voorzieningen weg geven en wij maar doorwerken tot 70 jaar .
  En opa en oma hebben echt geen cent meer te makken een paar rot centjes om nog net te overleven.
  We hadden alles goed voor elkaar tot de euro en de e.u er kwamen en nog is Nederland niet wakker.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s