Nieuw

Asielzoekers nemen buurt over, Van Aartsen weigert ontruiming

Door: Fleur Verbeek

Woningcorporatie Ymere trekt aan de bel om een groep uitgeprocedeerde asielzoekers die een buurt in Amsterdam-Oost in zijn greep houdt. ‘Bewoners en medewerkers worden bedreigd en geïntimideerd. De situatie escaleert.’

Wij Zijn Hier, een groep uitgeprocedeerde asielzoekers, maakte eerder deze week zelf bekend tijdens de paasdagen elf woningen en een winkelpand te hebben gekraakt in de Rudolf Dieselstraat. Daar zijn de laatste dagen nog eens tien panden bijgekomen.

Volgens Het Parool heeft de groep de buurt volledig overgenomen. Zo wordt er volgens een woordvoerder van de woningcorporatie op deuren gebonkt en worden ruiten ingegooid. Ymere-directielid Eric van Kaam tweet dat sleutels uit handen van medewerkers worden getrokken.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/asielzoekers-nemen-buurt-over-van-aartsen-wil-geen-ontruiming-602943/

Doe mee met 8.463 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4962 Articles)
Altijd in oppositie.

17 Comments on Asielzoekers nemen buurt over, Van Aartsen weigert ontruiming

 1. Over niet al te lange tijd ook in andere delen en buurten in dit land.
  Het zou kunnen dat als je straks even niet thuis bent en je huis wordt “overgenomen” door uitgeprocedeerde nuttelozen, gesteund door links vuil, je mag aannemen dat je je eigen huis niet direct terug “krijgt” dankzij liberaal socialistisch schorum als van Aartsen en consorten.
  Zo langzamerhand kun je constateren dat het “snel” gaat in dit, voor de normale “anders denkende” burger steeds meer rechtenloze Nederland / Europa….

  Like

 2. Wat erg als je daar nog woont en niet de mogelijkheden heb om daar uit weg te trekken.
  Je ergens anders inschrijven houd in dat je op de wachtlijst komt en mag hopen dat je na 15 jaar wachten ooit een huis mag krijgen.
  Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat ze daar uit verhuisd zijn.
  Ik heb oprecht medelijden met iedere originele Amsterdammer die daar muurvast zit.

  Like

 3. antiislamnu // april 6, 2018 om 09:43 //

  Dit is waar de Amsterdammers zelf voor gekozen hebben dus niets mis met deze situatie.
  Extreem links komt aan de macht dus Amsterdam kunnen we nu zien als een proef tuintje hoe het er in heel Nederland uit gaat zien als zij het voor het zeggen krijgen.
  En zo te zien is er niet een buurtbewoner boos want ik zag er niet een klagen dus laat maar lekker gaan daar ik maak me niet druk.

  Liked by 1 persoon

 4. Niemand heeft van aartsen gekozen als waarnemer daar.
  Veel Amsterdammers hebben juist op het FvD gestemd.
  Dat ze daarna volledig genegeerd worden, daar heeft ook geen 1 Amsterdammer voor gekozen.

  Net als in mijn stad, is de PVV samen met 2 andere partijen 2de geworden.
  Maar ook hier mogen ze niet meedoen.
  Hebben alle inwoners van mijn stad hier dan ook voor gekozen.

  Ik word een beetje moe van altijd maar dat ze daar zelf voor gekozen hebben.
  We hebben hier met een partijkartel te maken die mekaar steunen waar helemaal niemand iets over te vertellen heeft.

  Like

 5. En wat denk je nou dat er gebeurt als die bewoners in die straat daar wel op de camera waren verschenen.
  Die hebben dan verder geen leven meer, en niemand die ze daar dan bij zal helpen of steunen.
  Politie hoeven ze niet te bellen, die zijn volledig op de hoogte wat er daar gebeurt.
  Die zullen je dan nog eerder van uitlokking beschuldigen, had je maar je smoel moeten houden.

  Like

 6. En weer een “no go area” erbij. Maar waarom kan zo,n buurt niet gewoon worden schoongeveegd door bv een peleton Mariniers die een avondje stappen in A,dam? Deden zij jaren terug ook op dat perron…. Soit…

  Like

 7. DOEN!!!!!!!!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // april 6, 2018 om 10:43 //

  Van Aartsen beroept zich erop dat hij de wens van de meerderheid van de Amsterdamse Gemeenteraad uitvoert maar er is voor een burgemeester ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid, inbreken in bewoonde panden is bij mijn weten nog altijd strafbaar of je nou legaal of illegaal bent. Het uitbreiden van de Bed-Bad-Brood regeling is tegenovergesteld aan het regeringsbeleid, is Amsterdam daarmee dan een soort Vrijstaat geworden ? Hoeven die zich nu helemaal niks meer van de regering aan te trekken ?
  Dit zijn niet alleen illegale uitgeprocedeerde asielzoekers, dit zijn criminelen en gezien hun aantal zou je dus van een criminele bende kunnen spreken, daarmee zijn dus ook de mensen die hun helpen strafbaar. Nou ja in een rechtsstaat dan, maar dat zijn we kennelijk niet meer. Wel toepasselijk voor dit uitschot dat Amsterdam dus een bananenrepubliek is, ze zullen zich wel thuis voelen.
  Misschien dat er iemand eens uit kan rekenen hoeveel deze paljassen de gemeenschap al hebben gekost aan uitkeringen en rechtszaken en hoger beroep en nog hoger beroep enz enz

  Like

 9. @antiislam, weet je wat.
  We geven Fubar hier de schuld van, want hij woont in Amsterdam, dus heeft hij hier zelf voor gekozen.
  Want zo werkt het in jou beredenering.

  Like

 10. We Are Here: ‘We hebben met alle buren goed contact’.
  De uitgeprocedeerde asielzoekers van de actiegroep We Are Here herkennen zich niet in de klachten van woningcorporatie Ymere over incidenten bij gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Ymere liet gisteren weten dat medewerkers en bewoners zijn geïntimideerd en heeft daarvan aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt nu of de 22 gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat moeten worden ontruimd.
  http://nieuws.tpo.nl/2018/04/06/gekraakte-woningen-amsterdam/

  Like

 11. polderboy // april 6, 2018 om 11:37 //

  Over die onwettige bende illegale uitgeprocedeerde inbrekers, die ook mensen intimideren en bedreigen, lees ik: “De zorgen van de corporatie zijn overgebracht aan het college.”
  http://www.at5.nl/artikelen/180481/ymere-wil-ontruiming-van-gekraakte-woningpanden-oost-de-situatie-escaleert

  Ymere delegeert het dus naar Van Aarsen en het college.
  Van Aarsen en het college hebben zelf meer mogelijkheden om de zaak hun bord af te delegeren: een onderzoekscommissie erop zetten, een projectmanager aanstellen, doorschuiven naar Den Haag, meer EU…

  Like

 12. De groep kraak-uitgeprocedeerdiërs die in Amsterdam pand naar pand afstruinen, blijken helemaal van God los te zijn. AT5 is er achter gekomen dat een beoogd kraakpand door de kwetsbaren al werd binnengevallen terwijl de bewoner nietsvermoedend stond te douchen.
  https://www.powned.tv/artikel/inbrekend-krakerstuig-valt-douchende-bewoner

  Like

 13. antiislamnu // april 6, 2018 om 20:34 //

  BertG
  Klaver en consorten zijn daar in Adam met overweldigende meerderheid gekozen dus ja hoe bedoel je de meeste Amsterdammers zijn hier tegen?
  En dat de meerderheid hier voor kiest en dat het dan hun eigen keuze is deze shit tja daar kan ik niets aan doen.
  Van mij part kraken ze de bijenkorf

  Like

 14. antiislam, het zou fijn zijn als je eens verschil maakt tussen ECHTE Amsterdammers en allochtonen die inmiddels de boel over genomen hebben daar.
  Niet iedereen die daar woont is een Amsterdammer.
  Dat is net zo iets als iedereen maar Nederlander noemen omdat je een Nederlands paspoort heb, daar klopt ook helemaal niks van.
  Zo bedoelde ik het.

  Ik ben b.v. een geboren Amsterdammer, die er gelukkig al heel erg lang niet meer woont.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // april 7, 2018 om 00:02 //

  En Fubar is geen Amsterdammer maar die bij mijn weten best blij is dat hij er wél woont terwijl hij toch een bereisd type is die veel van de wereld heeft gezien.

  Like

 16. Tijl, je noemt toch ook niet iedereen die jij tegen komt in jou stad, waar je geen normaal Nederlands mee kan wisselen, een echte Hagenees.
  Dat iemand toevallig een Nederlands paspoort heeft, maakt je nog geen Amsterdammer, Rotterdammer, Hagenees of Nederlander.
  Net zo als dat wanneer ze een paar terroristen hebben opgepakt, je het ook niet hebt over echte Nederlanders.
  Alleen politiek correcte spreken dan over Amsterdammers of Nederlanders.

  Like

 17. Horatius // april 7, 2018 om 11:27 //

  Met GroenLinks als grootste partij in de gemeenteraad zullen deze beelden een vast onderdeel worden van de Amsterdamse stadscultuur.

  Waren het voorheen krakers van voornamelijk autochtone afkomst, nu worden ze daar geconfronteerd met Afrikanen die ongestoord hun gang kunnen gaan via harde intimidatie, roof, vernielingen etc. kortom een bezettingsstrategie die nog werkt ook.

  De wijkagenten, een soort welzijnswerkers, hebben de strikte opdracht een softe, dus niet escalerende houding aan te nemen t.a.v. deze zielige uitgeprocedeerd kennismigranten die toch ook een plekje verdienen in onze welvaartsstaat.

  Als deze mensonterende toestanden de wens is van een meerderheid van de Amsterdamse bevolking, en de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zou hiervoor een indicatie kunnen zijn, dan verdient deze stad gewoon niet beter.

  Voorheen bekend als een drugsparadijs, toen een vrijstaat voor krakers en nu dus een enclave voor nobele wilden die volgens Jesse Klaver een nuttige bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Wat voor soort bijdrage hiermee bedoelt wordt is ons echter niet helemaal duidelijk. Maar de buurtbewoners kunnen hun borst alvast nat maken of bijtijds de benen nemen om zodoende plaats te maken voor de toevloed van nog meer uitgeprocedeerde criminelen.

  Onze Mark Rutte, altijd paraat als onze nationale identiteit en veiligheid op het spel staat, heeft uiterst geschrokken gereageerd en overweegt nu de subsidiebuidel open te trekken om hier en daar wat plooien glad te strijken.

  Niks subsidiebuidel! Het hele zooitje oppakken, in verzekerde bewaring stellen in volstrekte afzondering zodat zelfs de asieladvocatuur er niet bij kan komen en vervolgens interneren in kampementen in afwachting van repatriëring naar de zandbakken van herkomst. Desnoods bij nacht en ontij, zodat de media en de linkse activisten hier niets vanaf kunnen weten.

  Dus op discrete wijze afvoeren, eventueel met behulp van mensensmokkelaars die altijd bereid zijn hun diensten aan te bieden aan de hoogstbiedende cliënten. Wat er onderweg mis kan gaan is niet meer onze zorg en valt dus buiten onze competentie en verantwoordelijkheden.

  Maar dit scenario is regelrecht tegen de Internationale Vluchtelingenverdragen en al helemaal tegen de Mensenrechten, zullen de Linkse Goedmensen ongetwijfeld geschrokken reageren.

  Jammer dan! Op termijn hier een bloedige burgeroorlog waarbij de koppen over straat zullen rollen is nu ook niet bepaald een aantrekkelijk scenario, al zou menige linkse activist hier graag aan willen deelnemen met in het vizier een aanhanger van het z.g. populisme.

  Voor GroenLinks is het nooit genoeg. Die zijn pas tevreden als bij het monument op de Dam de Papoea’s lopen te paraderen, compleet met peniskoker.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: