Nieuw

Zwitserland gaat duizenden Eritreeërs naar huis sturen

Foto: Noord-uitzicht op het Bundeshaus in Bern (het Zwitserse parlementsgebouw). Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Het Zwitserse parlement.

Zwitserland – Volgens het Zwitserse staatssecretariaat voor migratie is een terugkeer naar hun thuisland voor veel Eritreeërs “aannemelijk”. Tot 3200 Eritreeërs verliezen hun voorlopige verblijfsvergunning.

Een U-bocht van het Zwitserse asielbeleid met Eritrea: Nog maar drie jaar geleden wilde de sociaaldemocratische Zwitserse minister van Justitie, Simonetta Sommaruga, bijna alle Eritrese asielzoekers om humanitaire redenen voorlopig opvangen en bescherming bieden. Het was ondenkbaar dat Zwitserland mensen zou terugsturen naar een arbitraire staat, zei het federale raadslid toen.

Nu ontvangen honderden Eritreeërs die tijdelijk tot Zwitserland zijn toegelaten, post van het Zwitserse staatssecretariaat voor migratie (SEM).  In de brief wordt medegedeeld dat hun vluchtelingenstatus zal worden herzien. In de brieven aan de betrokkenen staat: “De SEM is daarom voornemens uw voorlopige toelating te annuleren en de uitvoering van de uitwijzing te gelasten.” De autoriteiten geven daarmee een totstandbrenging van een uitspraak van de Federale Administratieve Rechtbank, rapporteert de Tagesanzeiger.

De SEM concludeerde eind augustus 2017 dat Eritrese staatsburgers die hun dienstplicht hebben vervuld, bij terugkeer naar herkomstland over het algemeen niet worden teruggeroepen in dienstplicht of gestraft worden. Een terugkeer naar hun land van herkomst was daarom over het algemeen niet onredelijk.

“Mevrouw Sommaruga is door de tijd ingehaald. Deze blanco cheque voor de Eritreeërs was onhoudbaar”, zei een lid van de Nationale Raad FDP. “Dit is een paradigmawissel, een mijlpaal. Tot op de dag van vandaag is altijd gezegd dat niemand kan worden teruggestuurd”, verwelkomt ook Gerhard Pfister, voorzitter van de christen-democratische regeringspartij CVP, de hardere houding ten opzichte van Eritreeërs.

De Zwitserse sociaal-democraten zijn natuurlijk “geschokt” en merken op dat Eritrea nog steeds onder dictatoriale heerschappij staat en dat er geen grondwet is.

Aangezien Zwitserland geen overnameovereenkomst heeft met het Oost-Afrikaanse land, zullen slechts weinigen vrijwillig terugkeren naar hun thuisland en zal gedwongen repatriëring moeilijk worden. Veel Eritreeërs zullen ook proberen illegaal in het land te blijven.

Bron:

https://www.tagesanzeiger.ch/news/standard/sommaruga-will-tausende-eritreer-zurueckschicken/story/10581077

https://www.journalistenwatch.com/2018/04/05/schweiz-will-tausende-eritreer-heimschicken/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zwitserland gaat duizenden Eritreeërs naar huis sturen

 1. Ik denk eerder dat na dat ze die brief ontvangen hebben, ze alle kanten op rennen ergens Europa in.
  Die gaan echt niet terug naar Afrika.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // april 5, 2018 om 12:02 //

  De advocatuur heeft een dikke boterham aan al die asielparasieten dat moet ook aangepakt worden.
  En als ze dan uitgewezen worden gaan ze niet en krijgen ze bed bad en brood en op de koop toe wordt het ene na het andere pand gekraakt.
  En er wordt niet gehandhaafd echt ongelofelijk illegalen gewoon oppakken en vast zetten.
  Als ik de wet overreed dan zijn er ook gevolgen dus niet met twee maten meten.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik zie mogelijkheden. Verklaar elke Afrikaan tot Eritreeër en ze kunnen állemaal terug.

  Liked by 1 persoon

 4. Johan P // april 5, 2018 om 17:20 //

  @Fubar
  Dat zie ik ook wel zitten.
  Overigens, het feit dat er geen grondwet in het land is kan nooit een reden zijn om ze niet terug te sturen. Er zijn voldoende andere landen zonder grondwet, en zo’n regel zou inhouden dat iedereen vanuit die landen asiel zou kunnen krijgen. Waanzin.
  Overigens, wij hebben WEL een grondwet, maar die wordt aan alle kanten met voeten getreden

  Liked by 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel // april 6, 2018 om 02:20 //

  Binnen laten is één maar nou nog uitzetten, ik gok dat dit een stuk moeilijker is. Daarbij is het niet handig ze eerst een brief te sturen, op het moment dat ze tot uitzetting over willen gaan zijn ze allang in een ander €U land.
  En daar krijgen ze dan weer een “tijdelijke” verblijfsvergunning en begint het ‘spelletje’ weer opnieuw.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s