Nieuw

Rechts op ramkoers met GroenLinks en Van Aartsen over krakers

Door: Matthijs van Schie

Het krakerscollectief We Are Here, dat bestaat uit een groep uitgeprocedeerde migranten, heeft tijdens het Paasweekend twaalf panden gekraakt in Amsterdam-Oost. Oppositiepartijen Forum voor Democratie en VVD wil dat hard tegen de krakers wordt opgetreden. Maar GroenLinks, de grootste partij in de hoofdstad, en burgemeester Van Aartsen zijn bereid ver te gaan om de krakers tegemoet te komen.

Volgens We Are Here zijn de gekraakte woningen van woningcorporatie Ymere ‘jarenlang verwaarloosd in afwachting van sloop en nieuwbouw’. Daarom vindt het migrantencollectief, dat veelal bestaat uit West-Afrikaanse asielzoekers zonder verblijfsvergunning, de bezetting van de panden gerechtvaardigd. Ymere wil de panden eigenlijk in handen geven van anti-kraakburo Camelot, maar dat is volgens We Are Here ‘niet meer nodig’.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/04/rechts-op-ramkoers-met-groenlinks-en-van-aartsen-over-krakers-602649/

Doe mee met 8.459 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

12 Comments on Rechts op ramkoers met GroenLinks en Van Aartsen over krakers

 1. Soms vraag je je af waarom er nog mensen zijn die netjes de huur betalen om ergens te wonen, en niet gewoon ergens gratis gaan wonen door te kraken.
  Veel problemen levert het in ieder geval niet op.
  Maar dat geldt zowat voor alles waar wij wel voor moeten betalen.

  Liked by 2 people

 2. Horatius // april 5, 2018 om 11:05 //

  Uitgeprocedeerde asielzoekers dienen toch het land te verlaten of niet?

  In Nederland betekent echter uitgeprocedeerd dat men ongestraft woningen kan kraken, kan gaan roven en intimideren om aan de kost te komen en dat men onder de bescherming staat van de gehele Linkse kerk, inclusief de asieladvocatuur.

  Een betere positie als crimineel en profiteur kan men zich niet wensen!

  De VVD heet een Rechtse partij te zijn maar veel Linkser dan in het verleden een zekere Dijkstal en nu Van Aartsen kan men zelfs bij GroenLinks niet zijn. En dat wil heel veel zeggen over deze burgemeester die overigens volgens onbevestigde geruchten zou worden opgevolgd door Femke Halsema. Veel gekker en chaotischer kan het daar niet worden dus!

  Amsterdam als een bolwerk en vrijstaat van uitgeprocedeerde Afrikanen, teruggekeerde IS-strijders, radicale imams en ander wrakhout van de Arabische Lente.
  Het Walhalla van de Linkse activisten dus en rijkelijk gesubsidieerd vanuit de Staatskas in het kader van de zo broodnodige diversiteit van onze samenleving.

  Dat het een en ander een sterk aanzuigende werking zal hebben op veel andere uitgeprocedeerde nepvluchtelingen moge overduidelijk zijn en dat zal men daar in Amsterdam ongetwijfeld gaan merken. Een grote moslimenclave met bijbehorende sterk stijgende criminaliteit, radicalisering, verloedering, verpaupering en andere exotische praktijken.

  Die krakers worden dus in de watten gelegd en genieten een onaantastbare status, gratis medische verzorging en geestverruimende middelen, juridische bijstand en menige Linkse activiste wil ook wel eens op ‘passende’ wijze wat troost bieden aan deze nobele wilden.

  Allemaal voor de goede zaak: een multicultureel paradijs met uiteraard een prominente rol voor de Islam wat als een extraatje moet worden beschouwd.

  Ach, waar maken we ons eigenlijk druk over?
  Het gaat weer goed met onze economie, de criminaliteit is sterk gedaald en de toeristen komen toch wel naar Amsterdam om zich te vergapen aan deze bronstige Afrikanen die op alle mogelijke manieren hun diensten zullen aanbieden.

  We Are Here!

  Amsterdam zal het weten!

  Liked by 2 people

 3. Hoe komen die gasten eigenlijk aan vreten?
  Hebben ze soms ook nog een uitkering of komt daar elke dag en catering bedrijf langs om ze vreten te bezorgen.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // april 5, 2018 om 12:22 //

  Erg frustrerend uit geprocedeerd en nog geen gevolgen gaan lekker aan het kraken wat als illegale eigenlijk ondenkbaar moet zijn en nog geen gevolgen kraak maar gewoon door het kan allemaal in Amsterdam.

  Liked by 1 persoon

 5. Er is al jaren bestaande wetgeving dat kraken volstrekt illegaal is. De gemeente Amsterdam cq de Burgemeester dient dan ook onverkort te handhaven. Indien dit niet gebeurt is dat een vorm van bestuurlijke wanprestatie. Amsterdam is voor 70-80% afhankelijk van rijkssubsidies, dus laat Den Haag Amsterdam maar met honderden miljoenen gaan korten op hun subsidie. Mogelijk dat dit helpt !

  Liked by 1 persoon

 6. “West-Afrikaanse asielzoekers zonder verblijfsvergunning”.
  Je vraagt je toch echt af waarom dat soort asielparasieten hier nog gedoogd wordt in dit land ?

  Liked by 1 persoon

 7. En toch denk ik dat het in 1 dag tijd afgelopen is als ik hetzelfde zou flikken.

  Liked by 1 persoon

 8. Veldonderzoek door GeenStijl ter plekke leert dat de krakers het pand letterlijk onder de neus van de Amsterdamse politie hebben weggejat. Als de ANP-fotograaf iets naar links had gepanned, dan was de gigantische politiebunker De Eenhoorn ook gefotografeerd.
  https://www.geenstijl.nl/5141470/de-nieuwe-buren-van-de-politie-020-krakers/

  Like

 9. Woningcorporatie Ymere wil dat er zo snel mogelijk een einde wordt gemaakt aan het kraken van maar liefst 22 van hun woningen in Amsterdam Oost door uitgeprocedeerde asielzoekers. Reden is dat de situatie volledig is geëscaleerd: huurders én medewerkers van het bedrijf dat de woningen beheert zijn bedreigd en geïntimideerd.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1878388/escalatie-bij-kraakpanden-amsterdam

  Like

 10. Ben persoonlijk nog geen tien jaar terug in een van die huizen geweest en daar was weinig mis mee.

  Like

 11. Like

 12. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: