Nieuw

“Niet journalisten, maar elites maken het nieuws”

Volgens communicatiewetenschapper Tabe Bergman zijn het de politieke en economische elites die bepalen wat we te zien en te horen krijgen op tv, radio en in de krant. De media zijn niet veel meer dan een doorgeefluik. Het ‘domme volk’ snapt vaak beter wat er gaande is dan journalisten.

Noam Chomsky en Edward Herman hebben in Manufacturing Consent aangetoond dat in de Verenigde Staten de nieuwsmedia de belangen dienen van de politieke en economische elites – en ook hebben zij, aan de hand van hun ‘propagandamodel’, uitgelegd hoe dit is te verklaren. Volgens Tabe Bergman werkt het in Nederland niet veel anders. Niet in de laatste plaats omdat, net als in de VS, in Nederland de media in handen zijn van een steeds kleinere groep economische elites, die het winststreven voorop hebben staan.

Novini >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on “Niet journalisten, maar elites maken het nieuws”

 1. Ik zal het niet in het stukje stoppen, maar eet dit:

  Like

 2. templars2017 // april 5, 2018 om 21:16 //

  De ganse media is in handen van een paar heel rijke families ,en die zal je niet zien in de lijst van rijkste mensen ,ze hebben geen papier dat groot genoeg is om al de nulletjes er op te zetten……

  Liked by 1 persoon

 3. bp633livenl // april 5, 2018 om 21:28 //

  Dit bericht is een open deur intrappen.
  Dit weet iedereen toch al jaren.
  De MSM zijn de bazen en journalisten zijn slechts werknemers die ontslagen worden al ze niet schrijven wat hun bazen bevelen.

  Like

 4. antiislamnu // april 5, 2018 om 22:33 //

  Ik zit veel in Polen en Duitsland als je dan dagelijks het verschil ziet wat en hoe de media hierover berichten dan schrik je je dood.
  Wat ook veel gebeurt dat ernstige gebeurtenissen waar moslims bij zijn betrokken of de daders zijn wordt in Duitsland niet een aandacht aan gegeven niks nada in het nieuws er over.
  Terwijl ze in Polen alles weergeven zoals het is het buiten het nieuws houden in Duitsland valt echt gigantisch op.

  Like

 5. Dit is ons wel bekend.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s