Nieuw

“Hij verdient een medaille”: storm van protest nadat man (78) gearresteerd wordt voor moord omdat hij inbreker te lijf ging en doodstak

Pixabay.

Er is in Groot-Brittannië een golf van protest ontstaan nadat een gepensioneerde man de gevangenis in vloog omdat hij thuis inbrekers te lijf ging en een ervan neerstak. De dief overleed later in het ziekenhuis. Richard Osborn-Brooks (78) wordt nu beschuldigd van moord. Op sociale media is met de hashtag #freeRichardOsbornBrooks een storm van verontwaardiging te horen: “Hij verdedigde zichzelf en zijn vrouw. Die man is een held. Hij verdient een medaille”, klinkt het onder meer.

De feiten gebeurden gisterenmorgen vroeg in Hither Green, een keurige buurt in het zuidoosten van Londen. De 78-jarige Richard Osborn-Brooks lag samen met zijn vrouw te slapen, toen hij rond half één wakker werd van een geluid. Toen hij ging kijken om te zien wat er aan de hand was, stond hij plots oog in oog met twee inbrekers. Een van hen was gewapend met een schroevendraaier.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-hij-verdient-een-medaille-storm-van-protest-nadat-man-78-gearresteerd-wordt-voor-moord-omdat-hij-inbreker-te-lijf-ging-en-doodstak~a7cc8199/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on “Hij verdient een medaille”: storm van protest nadat man (78) gearresteerd wordt voor moord omdat hij inbreker te lijf ging en doodstak

 1. Walther Woortman // april 5, 2018 om 13:11 //

  Zo gaat het hier ook, je mag je in je eigen huis nog niet eens verdedigen.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // april 5, 2018 om 13:48 //

  Das een goeie ,”we moeten de rechten van de slachtoffers voorop stellen in ons rechtssysteem” Wie is hier verdomme het slachtoffer? wat als dei oude man was gesneuveld ?dan gingen we er niets meer van gehoord hebben zeker?
  In eerste instantie is die man het slachtoffer van een gewapende inbraak ,de schroevndraaier kan gebruikt worden als wapen ,daarmee is de man bedreigd en als je dan je eigen leven en dat van je vrouw wil veilstellen en er ontstaat een schermutseling en één van de daders raakt gewond en sterft later dan is het moord ,in welk systeem leven wij eigenlijk ,er kan toch maar sprake zijn van moord als er de intentie is om te doden? had die man die intentie gehad dan was hij de daders achterna gegaan maar ook dat is er niet ,er was wel sprake van noodweer .
  Die mens verdient het respect dat hem toekomt…..

  Liked by 1 persoon

 3. En toch zal ik het net zo oplossen als ik kans krijg.
  Je laat je toch niet beroven of helemaal de tyfus beuken in je eigen huis.
  Ik heb zo onderhand overal in mijn huis wel ergens iets liggen om me mee te verdedigen, iets wat jaren geleden totaal ondenkbaar was als noodzaak.

  Liked by 1 persoon

 4. That pensioner is not a coward like the muslim London city mayor Sadiq Khan.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // april 5, 2018 om 20:43 //

  De boodschap die hier dus afgegeven wordt door Justitie.
  Je moet je laten bedreigen je huis laten leegroven en de andere dag aangifte doen als je het overleeft hebt zodat de dienders na opname van de aangifte de papiervernietiger kunnen starten.
  Ik maakte in het verleden iets dergelijks mee en plofte deze junk een vleesmes in zijn pens.
  Politie wilde ook mij meenemen maar Ik maakte hen duidelijk dat een marmervloer dat bloed opneemt en dat de vloer voor mij meer waarde had dan deze kankerlijer.
  Wilden ze me arresteren ok maar niet arresteren betekende dat de heren de andere dag naar mij mochten komen om de nodige data te komen opnemen.
  Mochten ze er anders over denken zouden we elkaar wel treffen voor de rechtbank.
  Op het einde van de rit nooit niks meer van gehoord.
  Het heeft me ook nooit geinteresseert of de junk is veroordeeld omdat Ik zeker weet dat hij nooit meer in mijn straat komt.

  Liked by 1 persoon

 6. Je mag natuurlijk wel een blanke dood slaan als die inbreekt, maar niet een moslim.
  Kahn is burgemeester!

  Liked by 1 persoon

 7. Heb een bordje op de poort: Ongewenst volk komt verticaal binnen, maar gaat er horizontaal uit.

  Zijn ze in ieder geval gewaarschuwd. En nadien niet de popo bellen, gewoon het kadaver op het spoor leggen, gevalletje zelfmoord.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s