Nieuw

Frankrijk heeft nu meer mensen aangemerkt als een veiligheidsrisico dan er actieve soldaten zijn in het Duitse leger

Frankrijk plaatst 78.000 mensen in een uitgebreide politiedatabase die een bedreigingen voor de veiligheid zijn, bericht ABC-News.

Volgens wikipedia heeft Duitsland vanaf februari 2018 60,431 soldaten in actieve dienst.

Volgens een analyse van The Associated Press heeft Frankrijk meer dan 78.000 mensen als veiligheidsrisico’s aangemerkt in een database die bedoeld is om de Europese politie informatie te laten uitwisselen over de gevaarlijkste inwoners van het continent – meer dan alle andere Europese landen samen.

Andrej Hunko, Duits parlementariër van Die Linke, dat laatste zegt ABC News er niet bij, plaatst vraagtekens bij het grote aantal:

Een Duitse parlementariër, Andrej Hunko, was de eerste die de alarmklok luidde over mogelijk misbruik van de database van het Schengeninformatiesysteem in een vraag aan het ministerie van Binnenlandse Zaken van zijn land over “discrete controles” – geheime internationale controles van mensen die worden beschouwd als een bedreiging voor de nationale veiligheid of de openbare veiligheid. Hij vroeg zich af of en waarom verschillende landen zeer verschillende criteria leken te hanteren.

Je kunt je inderdaad afvragen waarom Duitsland maar heel weinig radicale islamieten registreert. Het zal toch niks te maken hebben met dat er van hogerhand opdracht gegeven is het probleem met alle macht onder het tapijt te schuiven zoals wij in 2016 berichtten ?

“De toename van waarschuwingen kan niet alleen worden verklaard door de dreiging van islamitisch terrorisme. Europol rapporteert een viercijferig aantal bevestigde buitenlandse vechters, nog is de verhoging van SIS-signaleringen in 2017 verscheidene keren dat,” Hunko zei in een verklaring laat vorige maand toen hij het antwoord van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zijn vraag vrijgaf.

Die reactie omvatte een spreadsheet waarin voor het eerst werd vermeld hoeveel mensen vorig jaar door elk Europees land voor controles werden gemarkeerd – in totaal meer dan 134.000 mensen.

“Dit zou kunnen betekenen dat families en contacten van deze individuen ook heimelijk worden gemonitord. Het is ook mogelijk dat de maatregel op grote schaal voor het bestrijden van andere misdadige activiteit wordt gebruikt,” bovengenoemde Hunko.

Het aantal Franse inzendingen door politie en inlichtingendiensten “wijst op misbruik” van het systeem dat bedoeld is om gevaarlijke criminelen te controleren, voegde hij eraan toe.

Het wijst er op dat jij je kop in het zand steekt. In 2014 vond Newsweek in een enquête dat maar liefst 16% van de Fransen positief stond tegenover ISIS. Dat zijn er ruim 10 miljoen ! Meer dan er volgens de officiële cijfers moslims zijn.

De algemene Schengen-databank – die los staat van de Europol-databank en veel breder wordt gebruikt – vormt de ruggengraat van de Europese veiligheid, waardoor politie, justitie en andere rechtshandhavingsinstanties onmiddellijk kunnen controleren of iemand wordt gezocht of vermist, of een auto wordt gestolen, of een vuurwapen legaal is, bijvoorbeeld. Volgens de directeur van het EU-LISA-agentschap, Krum Garkov, werd de databank alleen al in 2017 vijf miljard keer gecontroleerd.

Maar een relatief onbekende bepaling in de Europese wetgeving staat landen toe om mensen te markeren voor de “discrete controles” – waardoor rechtshandhavingsinstanties in het ene land stilzwijgend tegenhangers elders op de hoogte kunnen stellen van de locatie en activiteiten van een persoon. Het gebruik van het systeem – bedoeld voor personen die een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid of de openbare veiligheid – is enorm toegenomen sinds de extremisten van ISIS in 2015 en 2016 Parijs en Brussel aanvielen, volgens gegevens van EU-LISA en Duitsland van 69.475 in 2015 tot 134.662 vorig jaar.

Als iemand wordt gemarkeerd voor een controle, komt zijn naam te voorschijn voor een wetshandhavingsfunctionaris die hem waar dan ook in Europa heeft tegengehouden – of hij nu een buitengrens probeert over te steken of door rood rijdt. Bij de vermelding kan het verzoekende land om een vervolgactie vragen, variërend van het simpelweg terugmelden van hun locatie, voertuig en reisgenoten tot het onmiddellijk vasthouden van hen voor arrestatie.

In tegenstelling tot aanhoudingsbevelen vervallen de controles na een jaar, hoewel de genoemde landen in kennis worden gesteld van de lopende expiraties en deze naar believen kunnen verlengen.

Maar de grote verschillen in het gebruik ervan door de afzonderlijke landen roepen vragen op over zowel de effectiviteit van de instrumenten als de criteria die landen hanteren om mensen in het systeem op te nemen.

Met 78.619 inzendingen in 2017 is Frankrijk goed voor 60% van de verzoeken. Groot-Brittannië, met bijna dezelfde bevolking en 16.991 mensen gemarkeerd, komt in een verre tweede. Duitsland, het dichtstbevolkte land van Europa, had vorig jaar volgens de gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken 4.285 mensen onder de vlag.

Vorig jaar meldden wij dat “Gilles de Kerchove, de EU-coördinator voor terrorismebestrijding, schat dat de Europese Unie meer dan 50.000 radicale islamieten huisvest.” Dat aantal zou natuurlijk best enorm gestegen kunnen zijn het laatste jaar met alle terugreizigers en met de enorme invasie die de laatste jaren heeft plaatsgevonden. Wat werkelijk verdacht is, is dat Duitsland zo weinig geregistreerd heeft, het land waar de laatste jaren de meeste mohammedanen naar toe gereisd zijn, nota bene nádat ISIS jihadisten opgeroepen had om zich onder de ‘vluchtelingen’ te verstoppen. In Frankrijk is 20% van de moslimjongeren bereid om de wapens op te nemen om het geloof te verdedigen, dat getal zal in Duitsland niet veel anders zijn.

Om het Franse aantal in perspectief te zetten, zei het intelligentiehoofd van het land, Laurent Nunez, eind vorig jaar dat Frankrijk 18.000 mensen als veronderstelde extremisten had geregistreerd, en 4.000 van die mensen als hoogst gevaarlijk beschouwde. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet gereageerd op verzoeken om opmerkingen te maken over de criteria voor onopvallende controles. CNIL, het agentschap van de overheid van de gegevensbescherming, zei de 78.000 registraties elke persoon betroffen die Frankrijk om om het even welke reden wilde markeren.

“Mensen worden niet geïnformeerd over het bestaan van deze waarschuwing, wat zinvol is. Maar tegelijkertijd moet er een evenredigheidsbeoordeling zijn,” zei Niovi Vavoula, een juridisch geleerde aan de Queen Mary University van Londen die het gebruik van de database bestudeert. “Indien bepaalde lidstaten massaal signaleringen in het systeem invoeren, moet dit als een probleem worden gemarkeerd.

En als Duitsland structureel onderrapporteert is dat een levensgevaarlijk en veel groter probleem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Frankrijk heeft nu meer mensen aangemerkt als een veiligheidsrisico dan er actieve soldaten zijn in het Duitse leger

 1. Tijl Uylenspiegel // april 6, 2018 om 01:18 //

  Wat heeft het voor zin mensen als gevaarlijk te registreren, als ze dat werkelijk zijn moet je ze het land uitknikkeren.
  Maar ja dan komen er weer allerlei Linksche types die schreeuwen dat het discriminisme is dus dat gaat niet lukken.
  Paradoxaal genoeg hebben we dus gewoon meer aanslagen nodig voordat men eindelijk kan doen wat noodzakelijk is.

  Liked by 1 persoon

 2. polderboy // april 6, 2018 om 06:41 //

  Die Duitser Hunko zegt dat die 78.000 niet alleen maar gevaarlijk islamitische terroristen kunnen zijn en wijst op MISBRUIK door de Franse regering:
  https://www.washingtonpost.com/world/europe/france-puts-78000-security-threats-on-vast-police-database/2018/04/04/e87f839c-37d8-11e8-af3c-2123715f78df_story.html?utm_term=.afc6563b05bc

  Hunko heeft gelijk dat landen verschillende criteria hanteren.

  Als een zootje bloeddorstige islamieten in Parijs honderden mensen verscheuren in Batalcan, bij Hebdo, in Marseille, in Toulouse, en pastors in kerken de strot afsnijden, Joden en Jodinnen vermoorden, politie agenten afknallen en politiebureau’s bestormen, dan wordt de risico inschatting anders dan bij de Duisters.

  Duitsers DOEN er absoluut GEEN MOER aan als honderden vrouwen verkracht worden, mishandeld, misbruikt, beledigd voor de Dom van Keulen. Ja, 2 of 3 zijn er gearresteerd nadat de DUITSE DOOFPOT rond Keulen toch open ging.

  Duidelijk hanteren ze verschillende criteria en laten de Fransen die DUITSE DOOFPOT criteria van Hunko maar absoluut niet volgen.

  Like

 3. Onbegrijpelijk, je zet ze op een lijst als een veiligheidsrisico, en vervolgens laat je ze ongemoeid en hoopt dat ze zich maar rustig houden.
  Alsof je alle kooien van een dierentuin open zet, en hoopt dat ze niemand op eten in hun tocht door de stad en probeert ze verder zo veel mogelijk te ontwijken.
  Ieder normaal mens kan bedenken dat dit ooit een keer helemaal mis gaat.

  Like

 4. Krelis // april 6, 2018 om 10:09 //

  Frankrijk telt ruim 4 miljoen moslims. 70% van hen keurt geweld goed om de islam te bevorderen. In potentie zijn ze allemaal gewelddadig, al zal een deel van hen door ouderdom of lichamelijke zwakte niet tot daadwerkelijk geweld in staat zijn. Zo bezien, valt het getal van 78.000 nog mee.

  Like

 5. Daniel // april 6, 2018 om 10:17 //

  Veel vrouwen zijn voor open grenzen en het knuffelen van migranten. Zij denken niet helder en acteren op basis van emoties. Zij schofferen veelal de blanke man. Hiervoor zullen zij een hoge prijs moeten betalen.

  Like

 6. sudare // april 7, 2018 om 17:54 //

  Dweilen met de kraan open is tamelijk zinloos. Eerst kraan dicht, dan dweilen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zij beschermen onze moordenaars! – Levensreis

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s