Nieuw

Zweedse staatstelevisie leert kinderen om illegale immigranten te verbergen

"Je kunt nooit zeker weten wat waar is. Wat jij denkt dat waar is, kan nep zijn."

In het populaire Kinderkanaal moedigt SVT (Sverige Television) Zweedse kinderen aan dat het goed is om illegale immigranten te verbergen en hen te helpen de wet te overtreden.

In het programma “Elias en de grote vragen”, geproduceerd door UR (Onderwijs Radio) en afgelopen dinsdagochtend uitgezonden in de Ochtendshow, moedigt SVT Zweedse kinderen aan om illegale immigranten te verbergen. Hier is een transcriptie van de opmerkelijke dialoog tussen grootmoeder en Elias:

Grootmoeder: Weet je wat? Ik heb zowaar een vriendin die ervoor heeft gekozen te liegen om anderen te helpen. Ze heeft een gezin in haar kelder laten verstoppen. Ja, ze komen uit een ander land waar oorlog is. Maar ze mogen niet in Zweden wonen. Dus als ze worden ontdekt, worden ze teruggestuurd naar hun land.

Elias: Worden ze dan gedood?

Grootmoeder: Ja, dat weet men niet, ze kunnen zich misschien redden, ja, maar het is daar gevaarlijk. Dus voor de veiligheid van het gezin laat ze ze in haar kelder wonen, dus doet ze alsof ze er niet zijn wanneer ze met anderen praat.

Elias: Ik denk niet dat dit jokken is. Voor je vriendin is het gewoon een geheim.

Grootmoeder: Precies. Je kunt nooit zeker weten wat waar is. Wat jij denkt dat waar is, kan nep zijn.

Elias: En andersom!

Grootmoeder knikt goedkeurend en streelt Elias over haar wang.

De zevendelige programmaserie uit 2011 wordt ook gebruikt als educatief materiaal op de lagere en middelbare scholen in het land. Hier vindt u alle secties met de bijbehorende docentenhandleiding.

Toen het programma echter op 27 maart op het Kinderkanaal werd uitgezonden, was er geen verdere discussie over ethiek en moraal. Programmaleider Tobbe Trollkarl van de ochtendshow ging in plaats daarvan direct naar een rekenvraag met een plastic dinosaurus.

De dialoog hierboven is te vinden vanaf 5.40 in de clip: Hier.

Bron:

https://samnytt.se/har-lar-svt-vara-barn-gomma-illegala-invandrare/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweedse staatstelevisie leert kinderen om illegale immigranten te verbergen

 1. antiislamnu // april 4, 2018 om 09:43 //

  Zelfde methode als de islam kinderen hersenspoelen Zweden is compleet doorgedraaide

  Like

 2. Daniel // april 4, 2018 om 15:39 //

  Het Zweedse volk laat zich al heel vroeg gek maken. Onbegrijpelijk. Het lijken wel zwakzinnigen.

  Like

 3. Peetje // april 4, 2018 om 22:07 //

  Dat land is volkomen verloren!

  Like

 4. Dit is nieuw voor mij. Ik vraag mij alleen af wie voor de kosten opdragen. Zou mij kunnen voorstellen dat die lieden in de kelders toch ook moeten eten en zit de deur op slot en is ze niet bang voor verkrachting.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s