Nieuw

Turken zorgfrauderen voor 6 miljoen – Algemeen Dagblad geeft Nederlanders de schuld

“Utrechtse broers verdacht van miljoenenfraude in de zorg”, schrijft het AD:

De broers zouden voornamelijk zorg leveren aan Turkse klanten. 80 procent van het geld dat ze kregen, werd niet aan zorg besteed, blijkt uit onderzoek van de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW. Er werd voor meer dan 100 klanten gedeclareerd, maar die zorg werd dus lang niet allemaal geleverd.

Voornamelijk Turkse klanten.

De broers worden verdacht van samenspanning met de zorgontvangers. Een deel van hen zou niet alle zorg nodig hebben die gevraagd werd, een ander deel zou helemaal geen zorg nodig hebben. Het geld dat werd uitbetaald zou deels naar de broers gaan en deels naar de ‘zorgbehoevenden’.

Nergens, behalve in de titel ‘Utrechters’, vermeldt het AD de afkomst. Maar dat Nederlanders met – voornamelijk – Turken samenspannen, lijkt wel heel onwaarschijnlijk.

Bij RTV-Utrecht lezen we dat het bedrijf Dolia zorg heet. De website is dood. De Facebook pagina nog in de lucht en daar zien we alleen maar Turkse namen langskomen.

De NOS meldt minder dan RTV-Utrecht.

De zes tweets ever, worden we niet wijzer van.

Via het KvK nummer (ik wil het nu weten tenslotte) zie ik alleen dat het een besloten vennootschap is. Handig als je geld wilt jatten.

En bij Linkdin zien we alleen maar Turkse medewerkers:

RTL: het komt echt niet alleen onder Turken voor hoor:

Bij de inval in Utrecht ging het om fraude onder Nederlanders van Turkse komaf. Het komt volgens de onderzoekers onder alle groepen voor. “We zien vaker in gemeenschappen die een sterke binding, dit is niet per definitie iets van Turken.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9287 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Turken zorgfrauderen voor 6 miljoen – Algemeen Dagblad geeft Nederlanders de schuld

 1. Feniks // april 5, 2018 om 00:09 //

  MILOENENFRAUDE he!
  Geen klein bier, miljoenenfraude en voor de zoveelste keer door allochtonen.

  Tijd om de oogklepjes af te gooien en te zien hoe allochtonen uw belastingeld stelen.
  Beter ten halve gekeerd.

  Liked by 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel // april 5, 2018 om 01:22 //

  Wou dat ik een manier wist om mijn zorgverzekeraar op te lichten, tot nog toe zijn zij daar stukken beter in dan ik. Betaal me een ongeluk maar als ik medicijnen nodig heb mag ik ze zelf betalen.
  Dat moet de meest lucratieve manier van “verzekeren” zijn, zodra er een claim is laat je hem door de verzekerde betalen. Legale diefstal !

  Liked by 2 people

 3. Heb je geen PGB zorg nodig, Tijl ?

  Misschien moesten we ook maar eens een BV-tje oprichten.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // april 5, 2018 om 01:38 //

  Kijk nou gaan we praten ! 😀

  Liked by 1 persoon

 5. Ik schreef over dit soort oplichtingen al jaren geleden. Het wordt ze wel erg makkelijk gemaakt en dat kan je merken aan de vele zorgbureautjes gerund door allochtone. Hetzelfde met de vele vele door allochtonen geleide uitzendbureautjes. Moldaviërs die in Moldavië door Turken worden geronseld naar Nederland gehaald en daar van die Turken kost en inwoning krijgen. Die arme keihard werkende sloebers houden bijna niets over, degenen die wel iets over houden zijn dus die Turken.Die Turken vinden zelf dat ze hele goede en slimme ondernemers zijn, ja dank je de koekoek, het wordt allemaal gedoogd , af en toe (zeer zelden) wordt er een bureautje gepakt voor de vorm, zo van zie je wel hoe goed wij controleren. Maar de meeste ambtenaren en bestuurders zijn schijtlaarzen en zijn na een paar Turkse bedreigingen om. En wij kunnen deze oplichtingen allemaal betalen, want als ze nattigheid voelen zijn ze vertrokken naar Erdoganland

  Liked by 1 persoon

 6. jackvanderveen // april 5, 2018 om 04:28 //

  Alle individuen met criminele inslag zijn groot achterlijk en geslepen tuig.
  Dit type dienen jarenlange straffen te ontvangen. En dat terugbetalen van het teveel ontvangen? Och, dat kan men vergeten. Maar het land uitflikkeren doen we ook niet wanneer zij van allochtone roots zijn en zelfs meerdere paspoorten bezitten.

  Like

 7. polderboy // april 5, 2018 om 07:33 //

  Ze hebben tien jaar geleden onderzoek naar sjoemelen gedaan:
  https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/rapporten/2012/08/24/fenomeenonderzoek-pgb-fraude-in-nederland/fenomeenonderzoek-pgb-fraude-in-nederland.pdf

  Er staat zelfs bij (pagina 36) “Binnen bepaalde gemeenschappen wordt veel gefraudeerd en worden potentiële budgethouders actief benaderd door ronselaars‘ om te frauderen.”
  “De risico‘s komen voort uit de Interne en Sociale norm van de fraudeurs, de Mogelijkheden die de regelgeving biedt en (het gebrek aan) Afschrikking…”

  Verder geeft het rapport de zwakheden aan, die je ook als aanbevelingen kunt lezen, nu ze het zo openbaar maken: “alleen maar papieren controles” en “geen maximum uur tarieven” bij bijvoorbeeld mantelzorg…
  Kwam net thuis van mijn oude vader verzorgen. Afwas gedaan, praatje gemaakt, boodschapje, toch effe 15000,- (3 uurtjes) rijker geworden….Plus 15.000,- extra die we vals declareren, maar daar wil hij de helft van hebben, die oude hebberd. Daarna naar de garage, om de Porsche, het bedrijfsautootje een beurtje te laten geven…

  Like

 8. Duchesne // april 5, 2018 om 07:53 //

  Paar maanden geleden heb ik dit al aangekaart, met eennMarrekaans “verzorgings” tehuis voor enkel Marrekanen in Utrech….en de nodige pgb’s natuurlijk, een geldmachine….

  En uw premie mag omhoog, en uw medicatie is niet langer vergoed……gooi alle mislams eruit en dit land is driekwart van alle kosten, ellende en overlast kwijt.

  Knap he, 15% van de bevolking die voor driekwart van de ellende en groeiende verantwoordelijk is….je zou ze bijna een baan aanbieden….

  En nu wil Grappenhaus zware straffen voor wapenbezit, ra ra wie is er wereldvreemd en ra ra waarom is iedere wet en regel tegen zogenaamd terrorisme een afbraak van ONZE vrijheid en rechtspositie?
  De staat is totaal niet bij machte dit land te beschermen als er iets gebeurd dat meer dan twee plaatsen tegelijk omvat…..

  Wie zijn toch de lieden die hun stem iedere keer aan die varkens geven? Vervloekt tot 5 generaties, allemaal.

  Ook goed nieuws vandaag: De Duitsers willen kinderen afnemen van ouders die anti semitische uitingen hebben……dat worden dus grote kolonieen met mislam kindertjes die blanke pleegouders krijgen….KAMPEN dus……L.A.G.E.R…..geconcentreerd…..KZ LAGER….geconcentreerde kampen…..centerparcs heropvoedings dorpen….

  Lijkt wel London of Parijs, anno 1850, met grote bendes kinderen die plunderen en rovend door de straten trekken.

  Die Duitsers zijn na Adolf echt het spoor bijster geraakt. Genocide op alles met twee benen, ze meten niet eens meer schedeltjes en kaaklijnen, alles bij elkaar in de douche…genderneutraal ook nog…

  Waar kan ik een poster formaat afbeelding van Adolf krijgen voor naast Ghandi en moeder Theresa…..just trying to keep sanity in a very sick world…

  Like

 9. Een corrupt land geeft ook corrupte burgers,dat is hun verzet. In 1985 heb ik 1 1/2 jaar met een Turkse advocaat gewerkt in Rotterdam aan de Schietbaanlaan en hij kreeg ook alleen Turkse klanten, zeker 90 % was corrupt. In Turkije kun je als advocaat over de hele wereld optreden,de cliënt dus vertegenwoordigen,maar dat geldt hier niet,dat is vaak per arrondissement en hij wist niets van het Nederlandse recht,zo had de universiteit mij gevraagd hem te ondersteunen,omdat
  hij als advocaat zijn rechtenstudie opnieuw moest doen.Hij vertelde me dus ook van de corruptheid van zijn land en daardoor ook de bevolking.Het begeleiden ging om het recht,niet om de advocatuur,want dat ben ik niet gelukkig.De advocaat had in 6 maanden haast foutloos Nederlands geleerd.

  Like

 10. polderboy // april 5, 2018 om 10:03 //

  Sorry, bij mijn reactie op 07:33 moet niet zijn pagina 36 van de link, het rapport, maar het onderste deel van pagina 34.

  Like

 11. Wist je dat goede doelen maar 19 procent van hun verworven donaties hoeven te gebruiken voor daadwerkelijk het goede doel wat ze promoten .
  Waarom worden die niet vervolgd .
  Of de heren in het strakke pak op de beursvloer die jaarlijks miljoenen doden op hun geweten hebben .
  Oh wacht geweten is mischien niet zo handig uitgedrukt ivm afwezigheid daarvan .

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s