Nieuw

OM: ’Russen-uitspraak Pechtold niet strafbaar’

Screenshot YouTube. Pechtold over #penthousegate.

AMSTERDAM – De uitlating over Russen van D66-leider Alexander Pechtold eerder dit jaar is niet strafbaar. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij zich niet schuldig gemaakt aan groepsbelediging.

Na een verklaring van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Zijlstra in februari van dit jaar zou Pechtold hebben gezegd ’Ik waardeer zijn openhartigheid’ en ’Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’ Zijlstra had toegegeven dat hij, anders dan hij daarvoor had gezegd, niet aanwezig was geweest bij een bijeenkomst waar president Poetin van Rusland bepaalde uitspraken zou hebben gedaan in de geopolitieke sfeer.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1870512/om-russen-uitspraak-pechtold-niet-strafbaar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on OM: ’Russen-uitspraak Pechtold niet strafbaar’

 1. De bevestiging dat de rechtspraak in Nederland corrupt is en geheel van D66 huize. Dus als je alle Russen beledigd is het geen groepsbelediging maar bij Marokkanen wel. Schiet mij maar etc. Dank D66 Dank voor het kapotmaken van mijn geboorteland.

  Like

 2. “Volgens het OM is de uitlating in strafrechtelijke zin niet beledigend. Als de uitspraak wel beledigend zou zijn, dan neemt naar het oordeel van het OM de context van het maatschappelijk debat het beledigende karakter weg. Tot slot is het OM van oordeel dat de uitlating van Pechtold niet ‘onnodig grievend’ is.”

  En hoe zit het met de context bij Wilders dan ?

  Like

 3. trebor2110 // april 4, 2018 om 15:52 //

  Ivan hij heeft niet alle Russen beledigd
  volgens mij zegt pechtkwal helemaal niks verkeerds hij zegt alleen dat hij de eerste Rus nog moet tegenkomen die zijn fout toegeeft (nu weet ik niet hoeveel russen pechtkwal ontmoet heeft maar het kan ) hij zegt niet dat alle Russen hun fouten niet toegeven .
  Het is wel een stomme uitspraak maar dat is pechtkwal gewoon

  Like

 4. Fransdo // april 4, 2018 om 18:40 //

  Op diverse fora waar ik wel eens een inzending post heb ik al eerder geroepen dat er één partij is die het OM nu eens voor goed en voor altijd zou moeten vervolgen vanwege discriminatie: zich zelf!!

  Het is ongelofelijk dat dit soort klassenjustitie in Nederland in de 21e eeuw nog voorkomt door een ambtenarenclub die duidelijk niet voor haar taak berekend is vanwege de totale afwezigheid van enig gevoel van consequentheid. Door dit standpunt in te nemen maakt Justitie zich zelf schuldig aan selectieve vervolging.

  Overigens is dit soort inconsequentheid kenmerkend voor een toch ietwat naar Links neigende Politieke voorkeur. Als Wilders ‘minder, minder, minder Marokkanen’ roept dan is dit land te klein en wordt hij vervolgd vanwege racisme (nota bene)!!!. Als Eberhard v.d. Laan (PvdA) roept ‘géén, géén, géén Feyenoordsupporters’ bij de thuiswedstrijden van Ajax tegen Feyenoord en Aboutaleb (eveneens PvdA) roept: ‘géén, géén, géén Ajaxsupporters bij de thuiswedstrijden van Feyenoord tegen Ajax, dan krijgen zij ………. een schouderklopje!!! Immers, PvdA’ers vervolg je immers niet!! D66’ers ook niet!

  Betekent dit nu dat ik mijn vertrouwen in de Politiek in het algemeen en Justitie in het bijzonder verloren heb?

  Nee hoor, je kunt nu eenmaal niet iets verliezen wat je niet hebt.

  Like

 5. Like

 6. Krelis // april 4, 2018 om 19:34 //

  Nou OM, dan maar vol gas op de aangiftes (200 in totaal!) tegen het gratis verkregen appartement van Pechtold. Jullie laten je toch niet kisten, toch?

  Like

 7. Fransdo // april 4, 2018 om 19:51 //

  Krelis, natuurlijk laat het OM zich kisten. Dat is immers hun birthright.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s