Nieuw

EU plant Social Media Crackdown over eurosceptische ‘desinformatie’

Brussel is van plan om sociale mediabedrijven die beschuldigd worden van “nepnieuws” aan te pakken naar aanleiding van een zogenaamd schandaal waarbij Facebook zou zijn gebruikt om populistische campagnes te helpen.

Volgens de Financial Times heeft de Europese Commissie gewaarschuwd dat eurosceptische “desinformatie” onze democratie dreigt te “ondermijnen”, nadat werd beweerd dat de verzamelde gegevens van social media-gebruikers de presidentiële campagne van Donald Trump en Brexit een impuls hebben gegeven via gerichte berichtgeving.

Europees veiligheidscommissaris Jonathan King heeft opdracht gegeven tot het opstellen van een “duidelijk spelplan” over de manier waarop sociale mediabedrijven tijdens verkiezingsperiodes zullen werken, waarin wordt opgeroepen tot informatie over algoritmen die worden gebruikt om verhalen te promoten, openbaarmaking van sponsors van inhoud en beperkingen op het verzamelen van persoonsgegevens voor politieke doeleinden.

“Psychometrische gerichte activiteiten” zijn slechts een “voorproefje van de zeer verontrustende effecten die dergelijke desinformatie zou kunnen hebben op het functioneren van liberale democratieën”, zei Koning in een brief aan Mariya Gabriel, EU-commissaris voor de digitale economie.

Met de recente onthulling dat dezelfde technologie werd gebruikt door de presidentiële campagne van 2012 van Barack Obama om toegang tot informatie over de ,,volledige sociale grafiek” van Facebook te krijgen, merkte Breitbart op dat de persmededeling van de ,,wijdverspreide” verrichting van de vroegere president van de gegevensvergaring ,,nonchalant was, zelfs feestelijk”, zonder de suggestie dat het ,,desinformatie” kon vormen of de “democratie” kon bedreigen.

Lees verder >>

In Nederland werd Obama alom bejubeld in de media om zijn vernieuwende methoden, zijn gebruik van social media en het opzetten van grassroots groepen, maar kennelijk is de ene populist de andere niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on EU plant Social Media Crackdown over eurosceptische ‘desinformatie’

 1. templars2017 // april 4, 2018 om 03:01 //

  Wie heeft social media nodig? zij die een boodschap willen sturen?
  Het dient tot niets ,is gecensureerd tot aan de oogballen, de overheden zitten mee te kijken ……
  Je bent beter af met een forum als dit hier ,het publiek is niet zo groot als fb etc. maar je kan er je ei kwijt, al die grote dingen dienen maar voor één iets ,iedereen die een verkeerd woord schrijft dat uit de polcor context is een rood vinkje geven ,en ……zij bepalen de regels waar je je moet aan houden…….censuur?

  Liked by 1 persoon

 2. skeeter // april 4, 2018 om 03:17 //

  Als ze hun werk deden is dit totaal overbodig

  Like

 3. Alphons Mantel // april 4, 2018 om 07:39 //

  de EU kiest voor schade aan natuur , milieu en welvaart

  Like

 4. antiislamnu // april 4, 2018 om 10:23 //

  E.u = Duitsland dat voor de derde keer Europa in de ellende stort Merkel is de nieuwe Hitler

  Like

 5. Johan P // april 4, 2018 om 20:02 //

  @antiislamnu
  Inderdaad. Ik vraag me af of over 50 jaar de naam Adolf weer acceptabel is terwijl de naam Merkel het nieuwe symbool van ellende is

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s