Nieuw

Britse onderzoekers: geen bewijs dat Salisbury zenuwgif Russisch was

Foto ter illustratie. Bron: Wikimedia Commons

Britse onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen waar het zenuwgif vandaan komt dat gebruikt was bij de aanval op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Julia.

Volgens de operationele chef Gary Aitkenhead van het British Armed Forces Research Laboratory in Porton Down, VK, is er geen bewijs dat het militaire zenuwgif Novitjok in Rusland is vervaardigd.

– We hebben de exacte bron niet geïdentificeerd, maar we hebben de wetenschappelijke bevindingen voorgelegd aan de regering, die ze vervolgens samen met verschillende andere bronnen heeft gebruikt om hun conclusies te trekken, zegt Aitkenhead.

Hij voegt er echter aan toe dat het uiterst geavanceerde methoden vereist om de substantie te creëren, iets waar alleen een statelijke actor de mogelijkheid toe heeft.

Tegelijkertijd heeft Aitkenhead uitgesloten dat het zenuwgif afkomstig kan zijn van Porton Down, waar ze hun analyse voortzetten om een ​​stap dichter bij de bron te komen.

Ruslands EU-ambassadeur Vladimir Tsizov merkte onlangs in een interview met de BBC op dat het laboratorium slechts 11 kilometer van Salisbury verwijderd is.

De regering: Een uitgebreide beoordeling van verschillende factoren

Een woordvoerder van de Britse regering zegt dat het vanaf het begin duidelijk was dat de substantie van de Salisbury-aanval Novitjok was en dat het hun beoordeling is dat Rusland er achter zit.

– Dit is slechts een deel van het inlichtingenbeeld. Zoals premier Theresa May heeft gepresenteerd … dit omvat onze kennis dat Rusland het afgelopen decennium manieren heeft onderzocht om een zenuwgif te ontwikkelen en, als onderdeel hiervan, kleinere hoeveelheden Novitjok heeft geproduceerd en opgeslagen.

De woordvoerder noemt ook de Russische geschiedenis van het uitvoeren van door de overheid gesubsidieerde moorden en de beoordeling door Groot-Brittannië dat Rusland voormalige inlichtingenagenten als doelwitten ziet.

De dochter Julia is bij bewustzijn en aanspreekbaar

Groot-Brittannië heeft de Russische president Vladimir Poetin en Rusland ervan beschuldigd achter de aanval op Sergei en Julia Skripal te zitten. Een aantal landen heeft ook Russische diplomaten uitgezet.

Rusland reageerde met gelijke munt en ontkende alle beschuldigingen.

De Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, (OPCW), gevestigd in Den Haag, komt woensdag bijeen om de beschuldigingen van Groot-Brittannië tegen Rusland te bespreken. De vergadering wordt gehouden op verzoek van Rusland.

Tijdens een persconferentie op dinsdag zei Vladimir Poetin dat hij hoopte dat de OPCW-bijeenkomst een streep zou kunnen trekken onder de kwestie Skripal. Daarnaast zijn er 20 landen die Novitjok en vergelijkbare substanties kunnen produceren, voegde Poetin toe.

Na een maand in het ziekenhuis is Julia Skripal naar verluidt aan de betere hand. Ze is bij bewustzijn en kan spreken.

De toestand van haar vader Sergey is nog steeds kritisch maar stabiel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Britse onderzoekers: geen bewijs dat Salisbury zenuwgif Russisch was

 1. o hoh vraag het maar aan Pechtold onze Russofoob, die weet zeker dat het de Russen zijn.En anders weet onze D66 AIVD/MIVD het wel.

  Like

 2. skeeter // april 4, 2018 om 16:40 //

  dat wisten we al toen de media massaal op de russen sprong. Zoals altijd op het verkeerde been.

  Like

 3. templars2017 // april 4, 2018 om 17:12 //

  De Russen moeten en zullen gedemoniseerd worden ,zoals de Serviërs gedemoniseerd werden voor de opzettelijke moordaanslagen van moslims op moslims……

  Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s