Nieuw

Artificial Intelligence

Oftewel Kunstmatige Intelligentie, bezoekers van onze site die wel vaker bijdragen van mijn hand hebben gelezen weten dat Tijl een ontzettende hekel heeft aan complotdenkers/theorieën in willekeurige volgorde.

En dan ineens of liever gezegd geleidelijk aan lees en zie je dingen en ga je optellen en is de uitkomst ronduit beangstigend. We lezen allemaal weleens over de laatste ontwikkelingen en uitvindingen. De geschiedenis leert dat veruit de meeste uitvindingen zijn bedacht om het leven aangenamer te maken maar dat het op een of andere manier toch telkens weer gebruikt wordt om nóg betere wapens te maken en bedenken.

Stephen Hawkins heeft als een der laatste dingen gedurende zijn leven een waarschuwing geuit mbt de ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie. Ach denk je dan, dat zal zo’n vaart niet lopen. Starwars, ver van mijn bed, het zal allemaal wel, het zal mijn tijd wel duren. En dan…. zie je een filmpje over hoe ver men daar al mee is. We kennen inmiddels het gebruik van irisscanners, een apparaat dat mensen kan herkennen aan de hand van hun iris. Dit soort technieken gaat steeds verder. Er bestaan ook al apparaten die gezichten herkennen, niet alleen van dichtbij maar ook van veraf.

Nou ja daar hoeven we niet bang van te zijn toch ? Nou dat ligt er maar net aan hoe men dat gaat gebruiken. Datzelfde geld voor robots. Een robot die in een fabriek tot in den treure een schroefje vast kan draaien en dat vele miljoenen keren achter elkaar. Nou mooi toch, dan hoeven we dat zelf niet meer te doen. Een stapje verder en dan kan die robot meerdere soorten schroefjes herkennen en op verschillende manieren vastdraaien. Geen toekomstmuziek, het bestaat al en wordt toegepast. Een auto spuiten in de fabriek ? Er komt geen mensenhand meer aan te pas terwijl dat toch een ingewikkeld werkje is.

Zoals gezegd, op enig moment gaan daar ook wapendeskundigen naar kijken, “leuk, zou je zo’n robot ook een pistool af kunnen laten schieten ?” Ja hoor met het grootste gemak, je kunt hem zelfs zijn eigen doelwit laten selecteren. Je kunt hem ook laten vliegen, we kennen inmiddels het gebruik van drones. Tel 1 + 1 op en de mogelijkheden zijn oneindig. En zo gaan dus ook de wapendeskundigen steeds een stapje verder. Wat de zaak beangstigend maakt is dat men vele malen verder is dan ze ons vertellen. Zoals zo vaak inderdaad.

“Soldaten” zitten nu dus duizenden kilometers verderop achter een beeldscherm dodelijke drones te besturen, een videospelletje met dodelijke afloop. Naast dat men dat soort systemen steeds groter maakt maken ze het tegelijkertijd ook steeds kleiner. Een vliegtuig dat zomaar duizenden minuscule drones los kan laten die vervolgens verder vliegen zonder met elkaar in botsing te komen. Futuristisch ? Nee hoor dat kunnen ze al.

fighter-jet-3286728_640

In gedachten zie je IS al uitgeschakeld worden van afstand, zou dat niet mooi zijn ? Ja prachtig, in handen van de “good guys”  spaart dat een hoop mensenlevens want als je er soldaten naartoe stuurt hebben die ook weleens de onhebbelijkheid dat ze zelf gewond raken of zelfs sterven.  Maar wat nou als dat soort technieken in handen komt van niet zulke good guys ? Chinezen, Russen, Japanners, Koreanen, Arabieren zouden we dan nog zo staan te juichen ? Daarbij wie is goed en wie niet ? Kim Jong-un vinden wij vrij algemeen een levensgevaarlijke gek, de Noord-Koreanen denken daar heel anders over. Erdogan idem. Kim is al aardig gevorderd met massavernietigingswapens, Erdogan nog niet maar wat als…. ? Internationaal is afgesproken alle neutronenbommen te vernietigen, zou er nou niemand stiekem wat achtergehouden hebben ? Maar zelfs als ze allemaal braaf de rommel hebben vernietigd, de technologie bestaat en die kun je niet meer vernietigen.

Kijk hier eens even naar;

http://www.dumpert.nl/mediabase/7401265/1d4a873e/ai_wapens_gaan_ons_kapotslopen.html

Volgens Stephen Hawkins gaan deze ontwikkelingen in een duizelingwekkende vaart, het gevaar ervan valt nauwelijks te onderschatten en is veel dichterbij dan wij graag zouden denken, we hebben het dan eerder over jaren dan over decennia.

https://www.sciencealert.com/chilling-drone-video-shows-a-disturbing-vision-of-an-ai-controlled-future

Is Tijl nu in één klap om en is hij nu ook een complotdenker ? Nou nee hoor daar is meer voor nodig. Probeert hij dan zomaar ineens out of the blue “groot alarm” te geven ? Nee hoor, Tijl weet als geen ander dat hij daar te klein voor is. Ik hoor u bijna denken “zit je ons dan verdomme gewoon te stangen ?” Nee hoor rustig aan. Maar ik denk wel dat je er zo nu en dan bij stil moet staan en erover nadenken. Ooit waren er wereldwijde protesten tegen kernwapens en tegen de Vietnam oorlog, of en hoe dat invloed heeft gehad daar kunnen de meningen over uiteen lopen. Hoe wat en wanneer kunnen wij er iets aan doen ? Tijl heeft nog niet eens het begin van een idee. Maar er zijn knappere koppen dan Tijl, nou ja qua intelligentie dan hè 😀 , en daar is mijn hoop op gevestigd. En wie weet kunnen we het tij keren met verkrachte eenden vereende krachten. Doet (of denkt) u mee ??

skeleton-30160_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Artificial Intelligence

 1. skeeter // april 4, 2018 om 18:09 //

  Kunstmatige intiligentie is een groot woord want intelligent wordt een wapen of robot nooit, tenzij ze een complete nieuwe comp taal en besturing uitvinden. een computer blijft gewoon een reken machine dat opdrachten uitvoert na de hand van progammas, het zijn nog steeds bits en bytes. Het enigste wat verranderd is de capaciteit en daarmee de complex van berekeningen.

  Like

 2. antiislamnu // april 4, 2018 om 18:36 //

  Deze is ook schattig

  Like

 3. Feniks // april 4, 2018 om 19:36 //

  War of the worlds?

  Like

 4. Ik las laatst een artikel dat in de Tesla fabriek gingen de robotten meer doen dan aan opdracht was ingevoerd. Ze deden zelfstandig extra taken, dus geen foute handelingen maar gewoon hele juiste. Dus als de intelligentie daar al een eigen leven gaat leiden, is het bewezen dat het in de praktijk al kan. Ze moesten alles stoppen om te onderzoeken hoe het kwam.

  Like

 5. Atoom wapen hacken met de meest zelfstandig denkende virus, zodat het ding vanzelf de ruimte inschiet en daar ontploft.

  Like

 6. jackvanderveen // april 4, 2018 om 20:04 //

  Skeeter, je hebt het ooohhhhh zo mis.
  Een mens moeten we ook maken. Een computer kan een opvolger maken. Die heeft geen mens meer nodig straks.

  Like

 7. skeeter // april 4, 2018 om 22:29 //

  Is dat zo Jack? omdat er geen ander woord is betekent niet dat het correct is, een computer kan niet denken of begrijpen. een computer kan wel inteligentie bevatten en of leren maar kan niet intelligent zijn aangezien daar een mentale funktie mee wordt aangeduid.

  in•tel•li•gence (ɪnˈtɛl ɪ dʒəns)

  n.
  1. capacity for learning, reasoning, and understanding; aptitude in grasping truths, relationships, facts, meanings, etc.
  2. mental alertness or quickness of understanding.
  3. manifestation of a high mental capacity.
  4. the faculty or act of understanding.
  5. information received or imparted; news.
  6.
  a. secret information, esp. about an enemy or potential enemy.
  b. the gathering or distribution of such information.
  c. the evaluated conclusions drawn from such information.
  d. an organization engaged in gathering such information: military intelligence.
  7. (often cap.) an intelligent being or spirit, esp. an incorporeal one.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // april 4, 2018 om 23:14 //

  Skeeter en hoe noem je dan een wapensysteem dat in staat is tot vier seconden voor een aanval zelf de aanval te openen ? Ten dele heb je natuurlijk (nog) wel gelijk maar de toekomst is dichterbij dan je denkt. Hoelang is het helemaal geleden dat pc’s zo breed ingezet konden worden, als je nu ziet wat mensen allemaal met hun telefoon kunnen, en hoelang geleden is het dat als je dat voorspelde je voor gek verklaard werd ?

  Like

 9. Lord of Hosts // april 4, 2018 om 23:42 //

  Het wordt pas echt griezelig als de zogenaamde “Good Gay’s” (VS/VK) diezelfde biologische/chemische moderne wapens eerst testen op de onwetende eigen bevolking.
  Ze deinzen nergens voor terug…
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sp=nmt4&tl=nl&u=https://www.rt.com/uk/423190-porter-down-human-testing/&xid=17259,15700002,15700023,15700124,15700126,15700149,15700168,15700173,15700186,15700201&usg=ALkJrhid3Jjy2r7AR1IqZaHVaISG_Hu_uA

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // april 4, 2018 om 23:50 //

  Wat een schatjes zijn het toch hè Lord ?

  Like

 11. skeeter // april 5, 2018 om 00:51 //

  tijl, zo’n wapen systeem heeft geen emoties

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // april 5, 2018 om 01:16 //

  Nee dat klopt skeeter maar of dat me nou gerust stelt of juist niet daar kunnen we dan nog verschillend over denken.

  Like

 13. skeeter // april 5, 2018 om 01:34 //

  maak me meer zorgen over moslim zombies die niet kunnen denken , begrijpen of leren

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s