Nieuw

Waar halen ze het vandaan ?

Zoals ik al eens verteld heb woon ik in een multiculturele wijk, volgens Ella Vogelaar een Prachtwijk of een Krachtwijk. Afijn geef het beestje maar een naam, laat ik het zo zeggen dat ik niet geloof dat Nederlands nog langer de voertaal is.

En dat brengt met zich mee dat je als gewone Nederlander zo nu en dan verbaasd om je heen kijkt. Zo is er hier in de buurt ontzettend veel gesloopt, veel van de flats die gebouwd zijn in de vijftiger en zestiger jaren waren duidelijk niet voor de eeuwigheid gebouwd. Dat is voor het leeuwendeel vervangen door dure nieuwbouw, de verhouding koop/huur zal zo’n beetje 50/50 zijn maar wel in het dure segment, koop varieert grofweg tussen de € 250.000 tot € 350.000 en hoger. Huurwoningen zijn nagenoeg allemaal ‘vrije sector’ die officieel begint vanaf € 710,= per maand (excl.). Onnodig te vermelden dat de meeste daar een flink stuk boven zitten.

Je bent geneigd te denken dat een buurt daarmee een stuk ‘blanker’ wordt maar niet is minder waar. Zeker, in de nieuwbouw wonen weinig Turken en Marokkanen, veel van de bewoners zijn Hindoestanen. Waar ze allemaal vandaan komen ? Geen idee, Pakistan, India, Suriname ? Feit is wel dat ze “hem flink uit de broek laten hangen” gezien het grote aantal zeer recente auto’s die vaak uitsteken boven het middensegment. En dat dus bovenop het wonen in een duur huis met bijbehorende hoge maandlasten.

Dat maakt toch dat je je soms afvraagt “waar doen ze dat allemaal van”? Wat zegt u ? U vindt Tijl afgunstig ? Nou misschien wel een beetje. Tijl heeft net als de gemiddelde Nederlander vele vele jaren gewerkt maar dat soort bedragen heb ik me nooit kunnen veroorloven. Een maand is zo voorbij nietwaar ?

In het verleden kwam ik voor mijn werk nogal eens langs de Fruitweg in Den Haag en daar zit niet alleen de beruchte moskee as-Soennah waar de even beruchte iman Jnez Fawaz lange tijd heeft ‘gepreekt’ maar ook een groot zalencentrum. Om eerlijk te zijn heb ik daar nog nimmer een feest gezien waar Nederlanders naartoe kwamen, vaak waren het Hindoestanen en dan niet 1 2 of 3 maar hele busladingen tegelijk, met enige regelmaat werd het hele verkeer geblokkeerd door de vele touringcars.

bloom-1836315_640

Vandaag stond er een klein stukje over in het AD ;

https://www.ad.nl/den-haag/allochtone-bruiloften-luxueuzer-en-vaker~a404c78c/

Zomaar een alinea uit het stukje; ,,Je hebt die ruimte nodig, omdat er veel genodigden zijn. Een Turkse bruiloft telt gemiddeld 750 gasten.” Bovendien komen de gasten van een multiculturele bruiloft overal vandaan, vaak van ver. ,,Dus moet er veel gratis of goedkope parkeerruimte in de buurt zijn”, gaat Verschoor verder. ,,Daarnaast wordt een deel van de huwelijken met mannen en vrouwen gescheiden (?!?) gevierd. Bij Hindoestanen duren feesten ook wel meerdere dagen. Zij willen vaak zelf kunnen koken op zo’n feestlocatie.”

Nou weet ik eerlijk gezegd niet de tarieven van die feestzalen maar het lijkt voor de handpiggy-2889046_640 liggend dat je daar flink voor in de buidel moet tasten. En dat brengt toch de vraag terug; “waar halen ze dat allemaal vandaan ?” Betalen ze zo’n onvoorstelbaar groot huwelijksfeest met z’n allen, rekenen ze entree of zoiets ? Sparen ze daar misschien vele jaren voor ? Tijl heeft geen idee. U wel ? Vertel !! Tijl brand van nieuwsgierigheid !!

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Waar halen ze het vandaan ?

 1. jackvanderveen // april 3, 2018 om 14:03 //

  Er zijn vele verhalen bekend die een bovengemiddeld bestedingspatroon in de hand werken. Veelal iets met het nachtlicht omdat die praktijken het daglicht zo moeilijk velen.

  Like

 2. Nou Tijl mijn dochter heeft een jaar of 5 geleden ook haar bruiloft in den Haag gevierd, omdat er daar heel veel van die zalen zijn. Je huurt zo’n zaal en je moet voor de rest zelf alles doen en verzorgen en omdat daar natuurlijk veel Russen kwamen, heeft zij het gebruik van sterke drank verboden :-)) . Ons kent ons nietwaar??. Alleen wijn was toegestaan, omdat zij weet dat de meeste Russen daar niet zo van houden. Resultaat prachtig feest en er was er maar 1 dronken.Daarnaast verzorgden familieleden ook de hapjes, zij hadden dus veel voor weinig. De zaal eigenaar was zeer tevreden, want zei hij eerlijk met Russen of Scandinaviërs is het altijd afwachten.

  Like

 3. Ivan, zeg je nou dat je Russen geen feestje onder mekaar kan laten vieren, wanneer er sterke drank aanwezig is, omdat de kans dan groot is dat er een gigantisch gevecht uit breekt.
  En daarom alleen wijn.
  Alsof je daar niet van bezopen van kan raken.
  Raar volk, die Russen. Als je daar rekening mee moet houden.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2018 om 16:18 //

  Dit is het zalencentrum dat ik bedoelde;
  http://www.opera-denhaag.nl/
  Kijk maar even rond en dan zult u toch met me eens zijn dat het huren van een zaal daar toch aardig in de papieren gaat lopen.

  Like

 5. Hindoestanen hebben hun roots vnl. in Suriname en daarvoor India en/of Indonesië.
  Deze mensen werken vaak allebei en hebben in Nederland een goede opleiding genoten en niet op straat rondgezworven, zoals de meeste van hun Noord-Afrikaanse leeftijdsgenoten. Hierdoor kunnen ze dus ook een riant bestaan opbouwen. Ze zijn ook nog eens niet gehinderd door onze Calvinistische inslag, dus laten het soms breed hangen met uiterlijk vertoon zoals een mooie auto.
  NIets mis mee, wat mij betreft.

  Like

 6. Wat dacht je van vergeten grof vuil wijk

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2018 om 22:57 //

  Jantje dat zijn dan de Hindoestanen, maar hoe werkt het dan met Turken die GEMIDDELD 750 mensen ontvangen/uitnodigen ?

  Like

 8. De gasten geven vaak geld als cadeau, dus er zal wel achteraf afgerekend worden.

  Like

 9. Republikein // april 4, 2018 om 13:46 //

  Een bruiloft kost wat, en geld lenen is een optie.

  Like

 10. Daniel // april 4, 2018 om 15:46 //

  @jantjeuitnl // april 3, 2018 om 16:23 //
  Mee eens. ‘Hindoestanen’ zijn een slim volk (veelal in de IT) en ze werken vrijwel allemaal. En ze maken heerlijke gerechten. De inrichting van hun huis is van ondergeschikte belang. Al het geld zit in dure auto’s. Van mij mag het.

  Liked by 1 persoon

 11. ReaGluurder // april 4, 2018 om 16:04 //

  Vraag ik mij ook regelmatig af als ik de bedragen allemaal hoor mbt ‘wonen’, auto’s etc etc. Denk dat heel veel mensen illegale dingen doen, zwartwerk etc. Er wordt veel onderhands afgesproken / afgerekend. Denk dat er ‘van alles en nog wat gebeurd’ in de horeca, garages, muziekindustrie, prostitutie, verhuur, uitzendburo’s, drugs etc etc. Er stond eens een buitenlandse auto naast mijn huis met dubieuze types. Ik kon heel sneaky in de auto kijken. Een paar kerels gingen op weg en toen ze terugkwamen hadden ze een stapel van wel 15 cm grote bankbiljetten bij zich die onderling verdeeld werd. Eerder ook al eens een transactie in een andere auto gezien. Dit gebeurd in heel EU honderden keren per dag. Allemaal miljarden waar je leuke dingen van kunt doen.

  Like

 12. trebor2110 // april 4, 2018 om 16:13 //

  Jantje Hindoestanen uit Indonesie ????
  En Tijl wat denk je van een islamitiesche lening ze steken zich diep in de schulden om een nog mooiere bruiloft te hebben dan de andere .

  Like

 13. ReaGluurder // april 4, 2018 om 16:34 //

  Ga eens wat googelen.. Ik meen dat er alleen al in Den Haag meer dan 15.000 “jongelui” wonen die meer dan 10.000 euro aan schulden hebben. Wie denkt u wie dit uiteindelijk betaalt???????? U en ik!! Er wordt gewerkt aan ‘een Nieuwe Start’ en met een schone lei! Landelijk gaat het om 10.000en “jongelui”, die amper 1 dag gewerkt hebben, laat staan belasting betaald!! Verdomme, amper een mens die zich hier drukovermaakt!! Oh, wat gun ik ze toch zo’n partijtje als DENK! Meer meer meer …

  Like

 14. Mijn comment Tijl:
  punt een, Russen kunnen feestvieren en doen dat met gewoontes binnen hun eigen cultuur best nog beschaafd, ondanks dronken worden en de stromende Vodka is er bijna nooit overlast door vechtpartijen of anderen lastig vallen, ja ze kunnen luidruchtig zijn maar dat is dan alles.
  punt twee, kijk nog even naar youtube filmpjes over de bruidsstoet door Brussel en Antwerpen, waar de hele stad op stelten wordt gezet met zeer gevaarlijke bewegingen in het verkeer en rotondes 100 rond draaien luid toeteren waarbij alles vast komt te staan.
  Met Marokkanen idem dito.
  Moslims hebben zo hun eigen manier van communicatie en het kan zo maar gebeuren dat er een mes getrokken wordt, daarnaast gelden er géén land- regels, want die hebben ze zelf.
  Indiase huwelijken zijn zeer voornaam en moet volgens traditie geheel in stijl, nooit overlast.
  De Gitano´s kennen dit ook, hier kan het bij deze groep door overmatig drank gebruik wel uit de hand lopen, of er loopt iemand daar ook rond, die bij een vete betrokken was en er breekt spontaan een gevecht uit.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // april 4, 2018 om 23:27 //

  Nou ik had het niet zozeer over eventuele overlast Guardia, het is meer dat ik me afvraag waar ze het van doen. Zoals gezegd ik woon in een Multiculturele wijk, de huizen voor een boven gemiddeld inkomen nemen sterk toe, je kunt in de duurste bolides rondrijden en niemand die ervan opkijkt want je bent slechts één van de velen, mijn vraag was; waar doen ze het van. Hindoestanen staan er dan om bekend dat ze hoger opgeleid zijn en hard werken maar dat verklaart nog niet dat er Turken en Marokkanen in de wijk wonen en rondrijden in ‘bakken’ van auto’s. Vanmiddag nog stond ik bij de zebra en passeerde er een Audi A8 coupé met een knulletje van begin twintig achter het stuur. Huurauto ? Nou daar zag het niet naar uit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s