Nieuw

Maak ruim baan voor de gekwetsten!

Een van degenen die deel gaat uitmaken van het nieuwe systeem is de Zweedse staatsradio. Het doel is onder andere om: “afstand tot informatieverspreiding te markeren die ethiek en bronkritiek mist”.

Het vertrouwen van het Zweedse volk in de mainstream media – inclusief publieke omroepen – en journalisten – is laag en neemt gestaag af.

De hoop is dat een nieuw ethisch systeem, dat het voor individuen gemakkelijker maakt om publicaties te melden die de persoonlijke integriteit kwetsen, het vertrouwen zal vergroten.

– Wat we willen doen, is het individu de mogelijkheid bieden om ook te rapporteren wat we digitaal en sociaal doen. Dat is vandaag de dag niet mogelijk. Tot nu toe kan je alleen wat we op de radio doen bij ons aanmelden en laten onderzoeken door de Beoordelingsraad, als je denkt dat je persoonlijkheid gekrenkt wordt, of op een andere manier geschonden wordt, zegt Cilla Benkö, de Zweedse radio-directeur.

Benkö zal zelf deel uitmaken van het nieuwe zelfregulerende mediasysteem dat de media-industrie heeft overeengekomen, en zal een openbare media-ombudsman (MO) en een media-ethiekcommissie (MEN) omvatten. Dit vervangt de Pers Ombudsman (PO) als instantie die privé-personen kunnen inschakelen om persoonlijke schendingen te melden.

Het doel van het nieuwe systeem is ook om “afstand tot informatieverspreiding te markeren die ethiek en bronkritiek mist, en om de persoonlijke privacy te waarborgen”. Benkö “gaat ervan uit dat het publiek overtuigd zal zijn dat hun belangen beter worden gediend”.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6921601

https://samnytt.se/nytt-etiskt-system-ska-ateruppratta-fortroendet-for-medierna/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Maak ruim baan voor de gekwetsten!

  1. copywriter // april 3, 2018 om 14:17 //

    Een ingewikkelde manier om te zeggen “meer censuur… meer… meer… meer”

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s