Nieuw

Het antwoord van links op 9/11 was grof gezegd ‘eigen schuld, dikke bult’

Foto: Femke Halsema bij een lezing eind 2016. Bron: Raad Openbaar Bestuur. Screenshot YouTube.

Door: Sylvain Ephimenco

Natuurlijk schrok ik door de exclusieve onthulling die Femke Halsema afgelopen zaterdag in Trouw publiceerde: ‘Conservatieve politici hebben linkse waarden gekaapt (…) Vooral de vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw en van hetero- en homoseksuelen worden symbolen van de nieuwrechtse, populistische beweging.’

Maar zijn deze waarden links of universeel? Je kunt ze in ieder geval met gemak naar de originele matrijs terugleiden en dat is de Franse revolutie met zijn befaamde ‘liberté, égalité, fraternité’. Maar was de Franse revolutie met haar terreur, massa-executies, genocide in de katholieke Vendée, priestermoorden en schijnprocessen wel echt links of misschien toch extreemrechts, met caudillo Robespierre aan het hoofd? Hoe dan ook, deze universele waarden werden in later tijden eerst door ‘historisch links’ gekaapt, dat wil zeggen door Stalin, Castro, Pol Pot en Mao, om miljoenen slachtoffers verder te worden verlaten.

Lees verder:

https://www.trouw.nl/opinie/de-linkse-waarden-waren-kennelijk-niet-in-goede-handen-bij-links~a312b44c/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6928 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Het antwoord van links op 9/11 was grof gezegd ‘eigen schuld, dikke bult’

 1. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2018 om 14:55 //

  De vraag stellen staat gelijk aan het beantwoorden ; “Maar zijn deze waarden links of universeel?”
  Niks Linksch aan dus !

  Like

 2. Republikein // april 4, 2018 om 00:56 //

  K kan het niet beter zeggen dan:

  Ooit zei deze vrouw vanwege het eerste proces tegen Wilders in essentie in deze bewoordingen: “De parlementaire onschendbaarheid moet ook buiten het parlement gelden”. Voor wie het toen nog niet begrepen had waarvoor Femke Halsema stond werd het in een klap duidelijk. Dat ze niet begreep waarvoor ze pleitte maakte haar tot een nuttige klerk voor de fascistische zaak.

  Halsema is een typisch voorbeeld uit domineesland, wij zijn moreel hoogstaand, onze rijkdom hebben we zelf door hard werken verworven, we zijn intelligent en de ander hoeft ons maar te volgen dan komt alles goed. Dapper zijn we ook. kijk maar naar het verzet tegen de moffen. Dat onze joden abtransportiert werden lag niet aan ons. Mensen als Halsema zijn niet te helpen, ze hebben het licht gezien. Vanuit deze verinnerlijkte paternalistische houding doen ze voorstellen niet geremd door enige kennis en historisch besef.
  https://filou-maastricht.blogspot.nl/2017/10/de-nuttige-klerken-brengen-ons-aan-de.html
  Filo en Sofie van het platte land.

  Like

 3. Republikein // april 4, 2018 om 01:00 //

  K mot trouwens ook niets hebben van die pseudo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s