Nieuw

Duizenden christenen in Aleppo & Syrië vieren Paasfeest

Pasen in Syrië, screenshot YT

In heel Syrië kwamen christenen Pasen vieren, vaak in gebieden die eerder door NAVO-jihadisten (islamisten staat er in de bron, maar dat is hetzelfde, Fub) waren bezet, waar het festival al enkele jaren werd ontmoedigd of volledig werd verboden.

In Aleppo, Latakia en Damascus trokken gelovigen door de straten om Palmzondag te vieren ter herdenking van de opstanding van Jezus, die op 1 april van dit jaar viel.

Mensen vulden het plein voor de Kerk van het Heilig Kruis in Damascus, de zetel van de Griekse (Melkitische) Katholieke Kerk, die symbolisch bezocht werd door Asma Assad, de eerste dame van het land.

Bron: RT >>

En dat terwijl er in buurland Israël in de Heilige Grafkerk in Jeruzalem bijna geen Pasen gevierd had kunnen worden.

Christian leaders shut the doors of the church ahead of plans by Israeli lawmakers to advance a bill on Sunday that would allow the state to expropriate lands sold by the churches to private investors. Israeli politicians later postponed a discussion on the bill for a week following the move by church leaders.

The Greek Orthodox, Armenian Apostolic and Roman Catholic denominations, which share custody of the church, released a statement saying, “This systematic and unprecedented attack against Christians in the Holy Land severely violates the most basic…sovereign rights.” Reuters >>

De leiders van de drie voor het godshuis verantwoordelijke Kerken – de Grieks-orthodoxe, de Armeens-orthodoxe en de katholieke – besloten de deur per 28 februari weer van het slot te halen. Dat besluit kwam nadat de Israëlische regering een onderhandelingsteam instelde om het geschil op te lossen. Pogingen om de belasting te innen worden voorlopig opgeschort.

Zondag stelden de drie christelijke leiders dat de voorgenomen belastingheffing deel uitmaakt van een “systematische campagne tegen de Kerken en de christelijke gemeenschap van het Heilig Land, in flagrante schending van de bestaande status quo”. De Israëlische overheid had die campagne volgens de drie “naar een ongekend niveau” getild. Katholiek Nieuwsblad >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Duizenden christenen in Aleppo & Syrië vieren Paasfeest

 1. LoL:

  Like

 2. polderboy // april 3, 2018 om 08:35 //

  Lijkt me dat de jihadprediker Erdogan nu maar niet weer die legioenen koppensnellende vrijheidsstrijders van hem met laten aan kloten met deze arme christelijke weeskindjes.
  Voordat je het weet wordt die christelijke achterban van Trump zo pissig dat er een paar van de vette B2’s de lucht in gaan, die onmogelijk op de radar te zien zijn.

  Die B2’s kunnen een variatie aan bewapening meenemen. Zo kunnen ze containers vol tulpen boeketten afwerpen, maar ook een lading van 16 B83 bommen meenemen, goed voor de vernietigingskracht van bijna 1000 Hiroshima bommen bij elkaar.

  Stijgen er 5 B2’s op met die laatste lading aan boord, dan kun je het woord Ottomaan voorgoed uit de geschiedenis boeken schrappen.
  Vanuit pedagogisch oogpunt is daar veel voor te zeggen natuurlijk, want die jongelui moeten al genoeg leren, dunkt me.

  Like

 3. @polderboy,
  Helaas zijn de Erdogan aanhangers al verspreid door heel Europa.
  Hopelijk keren die spoedig allemaal terug naar hun beloofde land, waar het vele malen beter is dan in het gehate West-Europa.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s