Nieuw

Uit naam van de klederdracht

Met klederdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea.

Door Elise Nijmegen

Elk land en vooral de Europese landen hebben een rijke culturele historie en vele verschillende klederdrachten. Het staat ergens voor, het betekent iets. Na een Wikipedia zoektocht moet ik wel zeggen dat de islamitische landen niet zoveel hebben met klederdracht, het is saai en eentonig. Maar ook hun kleding staat ergens voor. De boerka, de hoofddoek staat ergens voor, de verschillen in het wel of niet geloven in deze islam waanzin is zichtbaar voor iedereen en speciaal voor diegenen die de jihad oorlog uit naam van de vredige islam uitdragen.

Deze islam invasie is opgezet vanuit Brussel en “onze” eurofiele politici in Den Haag werken er al dan niet bewust aan mee in plaats van op te staan voor de bevolking zoals de leiders van de Visegrad landen wel doen.
https://www.disclose.tv/the-kalergi-plan-the-real-rea..

Maar er zijn nog grotere plannen, zoals u hieronder kunt lezen, en het is belangrijk dat als onze regering niet opstaat voor ons en de toekomst van onze kinderen dat we dat zelf zullen moeten doen. Zoek contact met andere bezorgde Nederlanders en Europeanen en maak samen anderen wakker. Onze cultuur en geschiedenis zijn te waardevol om zomaar weg te geven.

http://www.earth-matters.nl/11/9635/verborgen-nieuws/..

Door Elise Nijmegen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Uit naam van de klederdracht

 1. templars2017 // april 2, 2018 om 21:11 //

  het proberen te overtuigen van anderen over hetgeen dat komt is heel moeilijk ,het voelt aan als roepen in de woestijn, hoe harder je roept ……
  je wordt snel bekeken als een vooringenomen racist die niets anders te doen heeft dan je gif te spuwen op de kap van “sukkelaars” die het ook niet hebbben gevraagd om hier te zijn verzeild.
  dat je hen wenst te waarschuwen voor iets dat komt en dat niemand wenst word weggelachen.
  Er zijn medestanders die hetzelfde gedachtengoed hebben e die ook klaar zijn voor wat komen gaat ,doch ook zij ervaren hetzelfde probleem ,er is dus een probleem met de merendeel van de bevolking en we kunnen het indelen in twee grote categorien aan de ene kant de wegkijkers die het gewoon niet willen onder ogen zien omdat het niet past in hun visie van de (hun) wereldje waar alles vanzelfsprekend is en aan de andere kant de categorie die zo vooringenomen zijn dat ze het onmogelijk achten dat die “sukkelaars” iets zouden doen .
  Bij geen van beide categorien is het mogelijk om de klare waarheid te laten zien ,ze zijn ziende blind horende doof en uiterst arrogant in hun eigen overtuigingen.
  Is er dan nog een reden om er energie in te steken om te pogen te overtuigen wie niet wil overtuigd worden? is het dan nog de taak van zij die wakker zijn om te pogen wakker te maken zij die niet willen gewekt worden ?
  Je kan een paard naar water leiden ,maar je kan het niet verplichten om te drinken…….

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // april 3, 2018 om 02:07 //

  Klederdracht had in sommige gevallen ook nadelen, zo mochten Scheveningse vrouwen in klederdracht wel mee met de tram maar alleen als ze op het balkon bleven staan, sommigen mogen dan vinden dat vis geurt velen noemen dat anders… en ja, de Scheveningse vrouwen “geurden” dat het een lieve lust was, of een uur in de wind zo je wilt.

  Like

 3. islamitische landen hadden wel degelijk klederdracht.

  Tsjek de foto boven Blondemevrouw haar twitter-account, je kan het ook vlot googelen als je wilt:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s