Nieuw

Fight Against Daesh at Stake: US vs. Turkey in Syria’s Manbij

The United States and Turkey have not been able to reach an agreement over the Syrian city of Manbij, which has been controlled by the Kurdish Syrian Democratic Forces (SDF), who, in turn, had captured the strategic city from Daesh* with US-led coalition support in 2016.

The Syrian civil war might face a brand-new phase as the US-backed SDF and Turkish forces appear to be on opposing sides in northern Syria’s Manbij, which could undermine the fight against Daesh. While Ankara considers the People’s Protection Units (YPG), the leading component of the SDF, to be terrorists, and has repeatedly urged Washington to pull out the Kurdish militia from Manbij, the US has consistently argued that its forces are located in the city, and they have the right to defend themselves along with their partners.

READ MORE: France Deploys Military Forces to Assist Kurdish Militants in Manbij — Reports

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Fight Against Daesh at Stake: US vs. Turkey in Syria’s Manbij

 1. skeeter // april 1, 2018 om 22:09 //

  Nato tegen nato en nato?? WTF could possibly go wrong

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // april 1, 2018 om 22:22 //

  en Nato zwijgt in alle talen…………………….

  Like

 3. De Nato zit in een verrekte spagaat en voor mij is het duidelijk dat ………Turkije hier een grote rol in heeft. Doel…? Volgens mij een nog groter conflict scheppen zodat de Staten daar hun handen vol hebben en ondertussen trekt Erdogan op naar Griekenland.
  Ben ik gek….? Het is door deze “gevaarlijke rat” een mogelijkheid waar niemand rekening mee houdt omdat alle aandacht naar het totaal uit de hand gelopen Syrië conflict gaat, want Iran en Irak worden er direct bij betrokken. Iran door zijn conflict met Israël en Irak door dat de Turkse troepen de grens zijn overgestoken. En Europa? Brussel zoekt partij…….bij de Turken…omdat die verdomde olie pijpleiding er moet komen voor Europa, dus het pact met de Arabieren krijgt een lange staart en de vraag is…………..gaan de Arabieren Turkije helpen? Dan zou de cirkel compleet zijn.

  Like

 4. skeeter // april 1, 2018 om 23:35 //

  Guardia, en dat allemaal terwijl buitenlands geld hier pijpleiding constructie tegen werkt die de hele wereld zou kunnen voorzien. De oorlog was allang verklaart alleen zagen we het nog niet zo.

  Like

 5. @Guardiacivil // april 1, 2018 om 22:45

  Arabieren en Turken liggen elkaar niet. Arabieren vinden dat zij de baas zijn van de islamitische wereld, vanwege Mekka en Medina. Turkije vindt hetzelfde omdat het kalifaat nou eenmaal Turks was.

  Turken schelden al dagenlang alles en iedereen uit:

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s