Nieuw

Erdogan reciteert de koran in de Hagia Sophia ter ere van “Istanbul’s veroveraar”

Waarom zou Erdogan "Istanbul's veroveraar" nu zo graag verheerlijken? Omdat de huidige situatie de soldaten van de jihad de beste kansen biedt die ze eeuwenlang hebben gehad om het veroveren van Europa af te ronden.

Het Westen is veel van zijn geschiedenis vergeten en wijst het af, maar de islamitische wereld herinnert zich dat nog.

De Associated Press berichtte zaterdag dat “de president van Turkije een islamitisch gebed heeft voorgedragen in de Hagia Sophia, een historisch monument in Istanbul dat een symbool is geworden van interreligieuze en diplomatieke spanningen”.

De Hagia Sophia was bijna een millennium de grootste kathedraal in de christelijke wereld, tot 1453, toen de veroverende Turken het veranderden in een moskee.

Nu is het een museum, maar Erdogan heeft al vele malen aangegeven dat hij er weer een moskee van wil maken.

Binnen in de voormalige grote kathedraal reciteerde Erdogan het eerste vers van de Koran en zei hij zijn gebed te wijden aan “de zielen van allen die ons dit werk als erfenis hebben nagelaten, in het bijzonder Istanbul’s veroveraar”.

Tegenwoordig beroept Erdogan zich vaak op het Ottomaanse verleden van Turkije en verheerlijkt dit. Hij versterkt zo de indruk die velen hebben, dat hij van plan is het kalifaat in Istanbul te restaureren en misschien zelfs zichzelf tot kalief uit te roepen.

Hoe dan ook, wanneer hij de Hagia Sophia betreedt en zijn islamitisch gebed opdraagt aan “Istanbul’s veroveraar”, nodigt hij mensen uit om de Ottomaanse sultan Mehmet II, de veroveraar van Constantinopel, te herdenken. In mijn volgende boek The History of Jihad From Muhammad to ISIS (dat u hier kunt voorbestellen), vertel ik hoe, na meer dan zevenhonderd jaar van proberen, de soldaten van de jihad uiteindelijk de grote stad binnendrongen op 29 mei 1453.

Toen ze dat deden, lieten ze rivieren van bloed door de straten stromen. Moslims vielen kloosters en kerken binnen, roofden ze leeg en plunderden particuliere huizen.

Ze kwamen binnen in de Hagia Sophia, die bijna duizend jaar lang de grootste kerk van het christendom was geweest. De moslims doodden vervolgens ouderen en zwakkeren en leidden de rest in slavernij.

De Byzantijnse geleerde Bessarion schreef in juli 1453 aan de Doge van Venetië dat Constantinopel:

… is geplunderd door de meest onmenselijke barbaren en de meest wrede vijanden van het christelijk geloof, door de wreedste wilde beesten. De publieke kostbaarheden zijn geconsumeerd, de private rijkdommen zijn vernietigd, de tempels zijn ontdaan van goud, zilver, juwelen, de overblijfselen van de heiligen en andere kostbare ornamenten. Mannen zijn afgeslacht als vee, vrouwen ontvoerd, maagden verkracht en kinderen zijn uit de armen van hun ouders geslagen.

Na het slachten en plunderen gaf Mehmet II een islamitische geleerde opdracht om de hoge preekstoel van de Hagia Sophia te beklimmen en te verklaren dat er geen God is dan Allah, en Mohammed zijn profeet.

De prachtige oude kerk werd een moskee; honderden andere kerken in Constantinopel en elders ondergingen hetzelfde lot.

Miljoenen christenen sloten zich aan bij de rangen van de dhimmis; anderen werden tot slaaf gemaakt, en velen werden gedood.

Dit zijn de heerlijkheden die Erdogan prees.

Hij riep een van de meest beslissende en verwoestende overwinningen van de soldaten van de jihad op de krachten van het Christendom in herinnering, in een tijd waarin wat overblijft van het Christendom het Christendom heeft afgewezen en besloot dat zijn oude en verstokte vijanden toch echte vrienden zijn, en dat altijd waren, en elk conflict tussen de Islam en het Christendom de schuld van de christenen moet zijn geweest.

Waarom zou Erdogan “Istanbul’s veroveraar” nu zo graag verheerlijken?

Omdat de huidige situatie de soldaten van de jihad de beste kansen biedt die ze eeuwenlang hebben gehad om de taak van het veroveren van Europa af te ronden.

De hedendaagse sjeik Yusuf al-Qaradawi, schreef over “tekenen van de overwinning van de Islam,” verwijzend naar een hadith:

De profeet Mohammed werd gevraagd: “Welke stad zal als eerste worden veroverd, Constantinopel of Romiyya [Rome]? Hij antwoordde: “De stad Hirqil [bestuurd door de Byzantijnse keizer Heraclius] zal als eerste worden veroverd” – dat wil zeggen, Constantinopel-Romiyya is de stad die vandaag ‘Rome’ heet, de hoofdstad van Italië. De stad Hirqil [dat wil zeggen Constantinopel] werd in 1453 veroverd door de jonge 23-jarige Osmaanse Muhammad bin Morad, in de geschiedenis bekend als Muhammad de Veroveraar. De andere stad, Romiyya, blijft, en we hopen en geloven [dat het ook zal worden veroverd]. Dit betekent dat de islam naar Europa zal terugkeren als veroveraar en overwinnaar, nadat hij er twee keer uit het zuiden, uit Andalusië en een tweede keer uit het oosten uit verdreven is, toen hij verschillende keren op de deur van Athene klopte”.

En nu staat het te gebeuren. Erdogan weet het, en is opgetogen over de overwinning.

Bron:

https://freedomoutpost.com/erdogan-recites-quran-inside-hagia-sophia-honor-istanbuls-conqueror/

https://www.jihadwatch.org/2018/03/turkey-erdogan-recites-quran-inside-hagia-sophia-in-honor-of-istanbuls-conqueror

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Erdogan reciteert de koran in de Hagia Sophia ter ere van “Istanbul’s veroveraar”

 1. boorzalf // april 1, 2018 om 18:21 //

  Erdogan gaat dit nooit winnen.

  Like

 2. Daar heb je de vieze moslimrat. weer. Wat een ongedierte. En ondertussen noemt hij Netanyahu een terrorist. Wat een gek.

  Like

 3. Als de grootste kerk van JULLIE ZO HEILIG EN GOED WAS WAAROM HEEFT GOD JULLIE NIET GEHOLPEN VRAAG IK MIJ ALLEEN AF .
  NOG EEN FIJNE DAG VERDER.
  IK BEN WERELD BURGER
  IK BEN MENS
  IK BEN ALLES
  MAAR HAAT NIET IETS HAAT VOEL JE HAAT ZIE JE HAAT RUIK JE LEEF MOOI MENSEN ZIE DE WAARHEID.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s