Nieuw

200 miljoen chatten gecodeerd met Telegram

© Telegram

De gecodeerde berichtenservice Telegram van de Russische ondernemer Pavel Durov heeft nu 200 miljoen actieve gebruikers bereikt.

Telegram is enorm in populariteit gegroeid sinds haar concurrent WhatsApp door Facebook werd gekocht en daardoor als onbetrouwbaar wordt beschouwd als het gaat om integriteit.

Met Telegram krijgt de gebruiker een sterke codering, terwijl de service eenvoudig te gebruiken is en nieuwe functionaliteiten heeft zoals groepsberichten voor duizenden leden en gratis telefoongesprekken. Volgens de ontwikkelaars heeft Telegram tot nu toe nog geen gebruikersgegevens aan derden verstrekt.

Verschillende bronnen wijzen er echter op dat het Hooggerechtshof van Rusland aan Telegram de opdracht heeft gegeven om de sleutelcode te overhandigen aan de Russische Federale Veiligheidsdienst, FSB.

Bron:

https://telegram.org/blog/200-million

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on 200 miljoen chatten gecodeerd met Telegram

 1. Als dat doorgaat dan heeft de geheime dienst hier ook inzage in.

  Liked by 1 persoon

 2. Die lui van IS vonden Telegram een jaar geleden al niet meer veilig:

  https://fenixx.org/2017/05/03/isis-militants-developing-own-social-media-platform-to-avoid-security-crackdowns-europol/

  Dus dan zal het wel niet veilig zijn toch, qua afluister ?

  Niet dat ik me daar mee bezighoud, maar zodra we overal weggebonjourd zijn – en dat gaat onvermijdelijk gebeuren – zullen we andere wegen moeten bewandelen.

  (das een fijne voor een artikeltje een dezer dagen)

  Like

 3. De versleutelde chatdienst Telegram moet decryptiesleutels aan de Russische geheime dienst FSB afstaan zodat de inhoud van versleutelde berichten gelezen kan worden, dat laat persbureau TASS weten op basis van een beslissing van de Russische mediatoezichthouder Rospotrebnadzor.
  https://www.security.nl/posting/554696/Telegram+moet+decryptiesleutels+aan+Russische+FSB+afstaan

  Like

 4. Scrutinizer // april 2, 2018 om 15:54 //

  Misschien een kleine tip.
  Hij helpt niet tegen je eigen overheid maar wel tegen buitenlandse.
  Als je in een andere taal communiceert (bv. Nederlands in een Spaanstalig land) dan kan men via google translate relatief makkelijk begrijpen wat je schreef. Sterker nog: zelfs als ze niet weten welke taal het betreft dan ontdekt google dat zelf wel.
  Maar die machines lopen vast op de fonetische transcriptie van dialecten.

  Me-j-ander woorde altgeen dadier bove sto zouwe ze kunne leze mor achint aantwaareps go beginne schraive dan versto google er iniejs nix nimmer van.

  ‘k heb bovenstaande zin er even ingepast en dan komt ie met “Afrikaans detected” 😉
  En ziehier hun Engelse vertaling:

  Me-j-other words altgeen dadier bove sto zouwe leze mama achint daddy go startne schraive dan versto google there’s nothing nix never from.

  Een fellow country man (al is ’t een boereke uit Gent) verstaat de oorspronkelijke zin heus wel, maar een machine niet en een eentalige Uruguayaanse of Canadese of Russische ambtenaar evenmin. Je moet eerst al Nederlands/Vlaams kunnen om dan (in 2e sinstantie) de dialecten te kunnen verstaan. Dat lukt een machine klaarblijkelijk niet en dat lukt een mens die nooit Nederlands leerde evenmin (nou, misschien hooguit een Duitser).
  Als ik dus aan mijn vader iets discreets wil sturen (of zelfs aan een vriend uit Gent) dan steeds in een fonetische transcriptie van ’t Antwerps

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s