Nieuw

Wilders maakt Pechtold inzet ’minder’-proces

Pechtold krijgt rooie oortjes.

Door: Saskia Belleman

DEN HAAG – Een terloopse opmerking van D66-leider Alexander Pechtold over Russen, heeft mogelijk grote gevolgen voor het proces tegen Geert Wilders.

Volgens Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops is de opmerking van Pechtold „ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet” volledig vergelijkbaar met de ’minder Marokkanen-uitspraak’ waarvoor Wilders nu in hoger beroep terechtstaat. Als Pechtold niet wordt vervolgd, is er sprake van schending van het gelijkheidsbeginsel en Wilders’ recht op een eerlijk proces, vindt de raadsman.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1859706/wilders-maakt-pechtold-inzet-minder-proces

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Wilders maakt Pechtold inzet ’minder’-proces

 1. Niet handig, want daarmee geeft hij aan dat hij wel degelijk alle Marokkanen over een kam scheerde zoals Pechtold met de Russen deed.

  Like

 2. Nee dat is het OM die hem beschuldigde van groepsbeledigring. Dus als het OM inderdaad vindt dat Wilders zich schuldig heeft gemaakt aan groepsbeledigring dan zouden ze dus ook Pechtold moeten gaan vervolgen . Doen ze dat niet dan meten ze met twee maten en kan je inderdaad niet meer spreken over het gelijkheidsbeginsel.

  Oftewel een hele slimme zet zelfs.

  Liked by 4 people

 3. Scrutinizer // april 1, 2018 om 00:22 //

  Er lijkt mij nog een verschil.
  Wilders vroeg de zaal wat ze wilden.
  Pechthold gaf zelf een opinie over Russen.
  Kortom Wilders hield een soort enquete en Pechthold uitte zélf een generaliserende mening.

  Liked by 2 people

 4. Wilders sprak gewoon een wens uit, namelijk de wens minder Marokkanen te willen. Wie wil er eigenlijk meer. En terwijl Wilders zich moest verantwoorden voor een rechter was het de VVD die een wet wilde invoeren die minder Antillianen mogelijk moest maken. En Nederland zweeg en niemand hoorde je erover. Maar in wezen deden ze precies het zelfde als Wilders.

  Daar komt ook nog eens bij dat als Wilders zich schuldig zou hebben gemaakt aan racisme dan heeft Pechtold dat natuurlijk ook. Als Marokkanen een ras zijn dan zijn Russen dat natuurlijk ook. Het OM zou eigenlijk niet anders kunnen dan Pechtold vervolgen. Anders zeggen ze dat Pechtold wel deugd en Wilders niet deugd.

  Like

 5. Duchesne // april 1, 2018 om 14:08 //

  Volgends mij moet een politicus vragen stellen aan zijn achterban en op basis van de antwoorden beleid bepalen. Ik zie geen reden tot aangifte of proces behalve dat het politek vervolgen is die niemand van de daders iets kost maar wel tijd en energie van de aangeklaagde afneemt.
  Als het mogelijk is de beschuldigers aan te klagen wegens laster en het zou enige kans van slagen hebben zou dat de weg zijn, maar in een land waar politie polirtiek bedrijft is alle rechtspraak nutteloos.

  Volgens mij is de enige juiste weg officieeel in de 2e kamer en op TV te verklaren dat het een punt van de PVV is minder Marrokanen in Nederland te willen en meer Nederlanders en om die reden de dubbele nationaliteit af te schaffen…..

  …en dat kun je interpreteren op 25 manieren…

  Like

 6. Duchesne // april 1, 2018 om 14:16 //

  Volgens mij moet een politicus vragen stellen aan zijn achterban en op basis van de antwoorden beleid bepalen cq bijsturen. Volledig democratisch…Ik zie geen reden tot aangifte of proces behalve dat het politiek vervolgen is hetgeen niemand van de daders iets kost maar wel tijd en energie van de aangeklaagde afneemt. Een soort tijdroof dus…
  Als het mogelijk is de beschuldigers aan te klagen wegens laster en het zou enige kans van slagen hebben zou dat de weg zijn, maar in een land waar politie politiek bedrijft middels voorgedrukte aangiften en oproep tot aangifte is alle rechtspraak nutteloos. Acuut ontslag van betrokken politie lieden is dan ook vereist, ze hebben immers vanuit een openbare functie persoonlijke belangen behartigd op kosten van de gemeenschap. Volgens mij valt dat onder de noemer “corruptie”.

  De enige juiste weg is voor de PVV om officieeel in de 2e kamer en op TV te verklaren dat het een punt van de PVV om minder Marrokanen in Nederland te willen en meer Nederlanders en om die reden de dubbele nationaliteit af te schaffen…..

  …en dat kun je interpreteren op 25 manieren…lijkt mij een poging tot intergratie zoals er nog niet een eerder is geweest, toch…

  Like

 7. Duchesne // april 1, 2018 om 14:16 //

  de correctie wil niet plaatsen…

  Like

 8. koddebeier // oktober 20, 2018 om 16:22 //

  Een PVVer een eerlijk proces ?????? Hier ??? In Nederigland ???? Met een foute OM en rechters ??? Zal toch niet….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s