Nieuw

Hoe de Stasi terugkeerde naar Duitsland om de perfecte politiestaat te creëren

In de zomer van 2018 zal deelstaat Beieren in Duitsland de strengste politie wetten sinds 1945 kennen. De politie zal het voortaan worden toegestaan om handgranaten te dragen en te infiltreren in online chats zelfs zonder enige vorm van verdenking op ernstige misdaden.

De scheidslijn tussen politie en inlichtingendiensten zal ook onduidelijk worden. De wet wordt gepromoot door het CSU, de zusterpartij van het CDU van Merkel en zal waarschijnlijk zonder enige weerstand van kracht gaan worden.

Dit plan geeft de politie ongekende autoriteit om burgers te monitoren. Experts praten sinds 1945 over de strengste wetten. Het heeft alle kenmerken van een gecombineerde politie- en inlichtingendienst. De uitvoerende macht mag onderzoeken zonder enige aanwijzing voor een misdrijf.

Politieagenten mogen brieven in beslag nemen, IT-systemen doorzoeken, undercover personeel inzetten en lichaamscamera’s dragen. De oppositie protesteert, maar grotendeels tevergeefs vanwege de meerderheid van de CDU-CSU in het parlement.

Sommigen zijn bang dat deze wetten model kunnen worden voor heel Duitsland. In feite vinden soortgelijke ontwikkelingen momenteel in Flensburg plaats . Gebieden in de stad Flensburg werden recentelijk omschreven als gevaarlijke plaatsen die de politie vier weken lang een verhoogde militaire macht gaven.

Een toename van gewelddadige misdaden en diefstal in Flensburg maakte deze nieuwe maatregelen mogelijk. Vooral getroffen door deze nieuwe maatregelen zullen jongeren zijn, die nu zonder enige reden kunnen worden doorzocht, zeer vergelijkbaar met het ” Stop en fouilleer ” -beleid dat in andere Europese landen is ingevoerd. Het is allemaal in de naam van het herwinnen van de controle over de binnensteden na het mislukte open grensbeleid van Merkel.

Dit alles in combinatie met NetzDG schendt de individuele rechten. NetzDG is een online censuurwet die overdreven is en zelfs zijn eigen architect Heiko Massa van de Socialistische Democratische Partij (SPD), die nu de minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland is, heeft getroffen .

In plaats van de grens te beschermen, kiezen Duitse politici er in toenemende mate voor om hun burgers en binnensteden te controleren en inbreuk te maken op burgerlijke vrijheden omwille van de valse belofte van veiligheid. Ondertussen wordt de belangrijkste reden voor deze problemen genegeerd en worden de deportaties keer op keer weer belemmerd.

Zoals Benjamin Franklin ooit zei: “Zij die essentiële vrijheid opgeven, om een ​​beetje tijdelijke veiligheid te kopen, verdienen noch vrijheid, noch veiligheid”.

1

Bron Voice of Europe

vertaling Bolo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

6 Comments on Hoe de Stasi terugkeerde naar Duitsland om de perfecte politiestaat te creëren

 1. Dit is allemaal jaren geleden al bekonkeld op die geheime Bilderberg conferenties.
  Het West-Europese volk moet verdeeld, gemengd en onderdrukt gaan worden.
  Wat denkt dat volk wel wie ze zijn…veel te mondig geworden en veel te veel vrijheden hebben ze gekregen en dat kan echt niet.
  Daarom gaan hier ook die referendums afgeschaft worden.
  Drie jaar geleden door de regering ingevoerd en toen ze terugkwamen van de Bilderberg conferentie [ Rutte, Pechtold, Ollongren ] moesten die referendums weer verdwijnen
  Daar gebruiken ze de EU en de nationale regeringen voor.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 31, 2018 om 13:38 //

  Is dat een tijdelijke of een permanente politiewetgeving ?

  Like

 3. De buitengrenzen bewaken kan uiteraard niet want “zo begon het toen ook”. In iedere stad betonblokken neerleggen en mensen 24/7 monitoren met camera’s en online is blijkbaar wel normaal.

  Toen de muur viel zouden we in heel Europa vrijheid kennen. De Stasi mocht willen dat ze zo een alomvattend controle apparaat hadden als er nu is, in het “vrije” Westen. Zouden ze het toen al geweten hebben en daarom zo makkelijk de DDR opgegeven hebben?

  Like

 4. Scrutinizer // maart 31, 2018 om 14:58 //

  @Tijl
  Niets is zo permanent als een “tijdelijk” overheidsprogramma.
  (Kwartje van Kok…)

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // maart 31, 2018 om 15:11 //

  Ja daar zeg je zo wat !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s