Nieuw

Helft van de buiten-Europese immigranten ontbreekt lagere school competentie

Pixabay

Zweden – 50 procent van de recente buiten-Europese immigranten in Zweden hebben niet eens basisschool vaardigheden. Dit bleek tijdens een seminar met Fores, meldt Arbetsmarknadsnytt (Arbeidsmarkt Nieuws).

Het lukt niet erg goed om immigranten op de Zweedse arbeidsmarkt te krijgen.

Zweden is namelijk een van de landen die een minimum van werkplaatsen heeft in beroepen die weinig of geen opleidingseisen vergen. En dit werkt niet goed samen met de derde wereld immigratie, waar de kennis en vaardigheden zeer laag zijn.

– Het opleidingsniveau van deze groepen is over het algemeen erg laag. De helft heeft niet eens lagere school vaardigheden, en we weten dat je vandaag de dag op zijn minst een diploma secundair onderwijs nodig hebt om een ​​kans op de arbeidsmarkt te maken, zegt Pernilla Andersson Joona, universitair hoofddocent economie aan de SOFI Universiteit van Stockholm, tegen Arbetsmarknadsnytt.

Volgens haar zijn verschillende vormen van gesubsidieerde aanstellingen – dat wil zeggen door de overheid met belastinggeld betaald – de makkelijkste en meest effectieve manier om de immigranten op de arbeidsmarkt te brengen. Maar zelfs dan is de werkgever, ondanks dat de overheid het grootste deel van de loonkosten betaalt, niet volledig geneigd om ze aan te nemen.

De zogeheten ‘de Verschaffingsopdracht’ van 2016 leidde ertoe dat slechts 40 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen daarna werk had, of deelnam aan een of andere vorm van regelmatig onderwijs. Vanwege de asiel-tsunami in 2015 zijn vandaag de dag, meer dan ooit, 75.000 mensen ingeschreven voor verschillende activiteiten binnen de Verschaffingsopdracht.

Een manier om meer immigranten aan het werk te krijgen is de prikkels verhogen om deel te nemen aan het taalonderwijs. Zij die de taal snel leren zouden bijvoorbeeld een beloning kunnen krijgen, een wortel, zoals gebruikelijk in andere landen.

Onder de in Zweden geboren mensen is de werkloosheid momenteel zeer laag, 4 procent, terwijl onder in het buitenland geborenen het ongeveer 21 procent is. Sommige immigrantengroepen hebben zelfs een hogere werkloosheid.

Bron:

http://www.friatider.se/h-lften-av-nyanl-nda-invandrare-saknar-grundskolekompetens

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Helft van de buiten-Europese immigranten ontbreekt lagere school competentie

 1. MGTOW91 // maart 31, 2018 om 23:01 //

  Ik heb het al eerder gezegd over een Zweedse universiteit waar studenten een nog lager IQ hebben dan heleboel vmbo’ers hier in Nederland.

  Like

 2. Tsja, geen basisschool vaardigheden.
  Als ze nu nog sociale vaardigheden hadden, dan kostte het alleen geld, die verrijkers.
  Maar ook die hebben ze niet echt, of liever gezegd, echt niet.
  De kosten van al die verrijking die over de Zweden is uitgestrooid, zijn vele malen hoger dan de muntjes die al die verrijking kost.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s