Nieuw

Ostara: Easter’s Pagan Origins in Europe

Easter, like many of our Christianised calendar celebrations, is festival with distinctly Pagan origins – Ostara. From symbolism to representation, the central tenets of the spirngtime festival are adapted elements of European Paganism that Christian thinkers adopted.

The very etymology of the word Easter is of Pagan origin. In Anglo-Saxon England, the Old English word for the month that corresponds to much of April in the Gregorian Calendar is Ēostremōnaþ. The stem word Ēostre was chosen by the Pagan English as it is the name of a prominent Goddess, which in Old High German translates to Ostara – the latter word has filtered into modern usage for Neopaganism, most probably because of its relatively simple amalgamation with modern English pronunciations. In his Ecclesiastical History of the English Peoples, the Venerable Bede, himself a Christian Monk, refers to both the name of “Easter month” and describes the pre-Christian Anglo-Saxons’ celebration of the Goddess by that name. 

Defend Evrope >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s