Nieuw

Op andere tenen trappen

Jazeker wij zijn op deze site altijd erg kritisch op de vele idioterie die samenhangt met de islam. En ja dat is nogal wat want er gaat veel mis bij het in aantal toenemen van de islamitische bevolking.

Het is haast teveel om op te noemen en we beroepen ons er vaak op dat we een humane joods-christelijke samenleving zijn en schrikken er niet van terug als we daarbij op de (overigens wel erg lange) tenen van moslims gaan staan. Booslims was dus een goede en terechte verbastering. Ga maar lekker ergens anders beledigd lopen doen.

balloon-3185008_640

Is dat zinvol ? Ja het is zinvol om tegengas te geven want er zijn veel te veel mensen die verschillende misstanden met de mantel der liefde willen bedekken. Zo is een aanslag in de ogen van die mensen niet de schuld van “de islam” maar altijd van individuen die misleid zijn door hun religieuze leiders. Wat we daarbij maar al te graag uit het oog verliezen is dat ook christenen, of zoals ik ze meestal noem ‘gristenen’ vaak ook niet zo vreselijk toegefelijk zijn naar minder gelovigen.

Tijl heeft het daar altijd al moeilijk mee gehad, wat mij betreft mag iedereen alles geloven wat hij/zij wil maar geeft hun dat niet het recht anderen beperkingen op te leggen. We zouden dus volgens mij ook weleens op de tenen van gristelijken mogen staan. Hoe kom ik daarop ? Nou vandaag stond er een artikel in de krant over een benzinepomphouder die als reclame op zondag 13 cent korting gaf op elke liter brandstof. Nou prima zou je denken, dat is een lekkere korting. Nou toch niet helemaal….de benzinepomphouder was namelijk gevestigd in Ouddorp in Goeree-Overflakkee en daar zijn ze nogal gristelijk, nogal erg zelfs. De pomphouder en tevens kerkganger zegt dat hij slechts wilde bewerkstelligen dat gelovigen die uit principe zondags niet tanken ook meeprofiteren van het voordeel.

En dat mag dus niet. Ja van mij wel maar van de “Overflakkeeërs” dus niet en ze lieten dat bijvoorbeeld op Facebook luid en duidelijk merken en er werden de pomphouder de vreselijkste ziekten toegewenst. Zouden ze dat afgekeken hebben van ‘onze’ moslims ?

Nee hoor dat soort zaken spelen al zo lang als ik me kan heugen, het komt echter zelden naar buiten, “men” vond dat altijd uitwassen van een paar reli-gekkies. Dat mag dan zo zijn maar dat zijn er (ondanks dat hun aantal gelukkig afneemt) best nog wel veel. Meestal zijn het de wat kleinere en afgelegen dorpjes waar dit voorkomt en men wil dit soort onenigheden natuurlijk graag ‘binnenshuis’ houden, dat is onder ons en daar heeft de buitenwereld niks mee te maken. Is dat zo ? Nee natuurlijk niet ! Dat gaat onscross-2775780_640 allemaal aan, waar haal je het gore lef vandaan om anderen beperkingen op te leggen omdat jij en je “mede gelovigen” in je heilige boek lezen dat dit niet mag. Was het niet zo dat vrijheid stopt waar die van een ander begint of ben ik nou hopeloos ouderwets ? Nee toch zeker!?!

Tijl herinnert zich nog dat zijn kameraad wiens ouders in Brabant in een dijkhuisje metRenault-8-1962-800-01 boomgaard woonden hem een oude (sloop)auto cadeau gaven, een Renault R8 om precies te zijn, Wij hadden beiden net ons rijbewijs maar natuurlijk niet de financiën om een auto aan te schaffen. Desondanks waren we wel kritisch en de R8 was beige en een nogal gezapig model, dat kon natuurlijk niet. Destijds kregen alle auto’s van leeftijdsgenoten zoveel mogelijk een rally uiterlijk. Nee niemand reed rally’s maar het stond wel stoer… Racespiegels en een paar stickers deden al veel om de suggestie te wekken dat je hier te maken had met een heuse coureur. En zo reisden wij met enige regelmaat met de brommer naar Brabant alwaar wij ons uiterste best deden om hem over te schilderen. Zaterdagochtend heen en zondag ’s avonds weer terug en zaterdagavond naar de plaatselijke kroeg want verder was er niks te beleven. De vader van mijn kameraad was een ware kroegtijger dus dat kwam mooi uit. Zo nu en dan gingen we ook naar de “bioscoop” in de plaatselijke gymzaal. De meisjes waren dan misschien hevig gristelijk maar een stuk ‘gemakkelijker’ dan de meiden in de stad, “handje zoentje pepermuntje” leidde daar al gauw dezelfde avond tot een wippartij op de dijk…., daar had je in Den Haag toch al gauw meerdere avonden voor nodig ! If ever !!

En zo werd de Renault langzaam maar zeker kanariegeel met matzwarte strepen aan de zijkant. Tussendoor reden of liever gezegd scheurden we een beetje op de dijk. Dit alles maakte dat de ouders van mijn maat niet populair werden in het dorp. Nee niet vanwege dat scheuren maar vanwege het feit dat we op zondag aan het knutselen waren want damagnie… !! De Dag des Heren en zo verder. Wij werden dus met de nek aangekeken, als er iemand langsliep en wij zeiden vriendelijk in het plaatselijke dialect ‘houdoe’ dan kreeg je hooguit een boze en afkeurende blik. Ach wij hadden er grote dikke peop aan en kregen er zeker geen pijn in de buik van maar het is wel tekenend hoe dat binnen zo’n beperkte gemeenschap eraan toe gaat. Uitsluiting ‘want’ je houd de zondagrust niet in ere.

Ja zegt u misschien; “dat was toen”. Nou toch niet, ik hoop binnenkort eindelijk weer verder te kunnen gaan met knutselen aan mijn boot maar ook op de jachthaven lopen inpeople-218843_640 het weekend best veel mensen rond die afkeurend kijken als je op zondag bezig bent, er lopen dan wat ANWB echtparen die aan het wandelen of het fietsen zijn en daar een tussenstop maken en die vinden dat eigenlijk not-done. Wandelen mag maar een beetje verven dat gaat te ver.

“Bemoei je lekker met je eigen” denk je dan (in het Haags !!) maar toch, het is morele verachting en dat zit je toch niet lekker, geloof wat je wilt maar leg dat een ander niet op.

Heb ik u nou op de tenen getrapt ? Nou spuit uw gif zou ik zeggen, er wordt hier niet of nauwelijks gemodereerd en Tijl heeft een dikke huid dus kom maar op !! 😀

Oh u weet niet wat ANWB echtparen zijn zegt u ? Dat zijn die echtparen met alletwee hetzelfde regenpak, de man vaak met een landkaart op het stuur en, ach weet u wat Brigitte Kaandorp legt dat beter uit dan ik;

 

Vrolijk Pasen allemaal !

easter-egg-3180599_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

6 Comments on Op andere tenen trappen

 1. Ghe, heel Nederland over de zeik van de week dat het Reformatorisch Dagblad een folder bijgevoegd had waarin die zoenende homo-posters afgekeurd werden.

  Deze posters:

  Dus dan moet ik (recalcitrant):

  En als mensen dan hun abonnement opzeggen:

  Dus als ik de komende drie maanden christelijke praatjes verkondig dan weet u hoe dat komt 😛

  Liked by 1 persoon

 2. Heb je nog een welkomstcadeautje gekregen? Een gratis iets?
  Een jezuskruis voor aan de muur? Ofzo.

  Liked by 1 persoon

 3. Het is ook je reinste terreur van die christenen, loop ik daarnet tegen een dichte supermarkt op gvd. Hou dat geloof achter je voordeur en val mij er niet mee lastig !

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 30, 2018 om 22:57 //

  Dat is precies mijn probleem met religie, ik heb er geen probleem mee dat mensen ergens in geloven, prima. Maar laat mij met rust. Probeer mij niet te overtuigen, als ik met vragen zit dan kom ik daar zelf wel mee.
  En jawel soms kan ik er wel om lachen, als de volgelingen van Johan Maasbach weer eens hun getuigenis staan te doen in de binnenstad, en maar zingen; “er is een lichtje in mijn hart” begeleid door gitaar en tamboerijn.
  Maar veel vaker kom je andere uitersten tegen, meestal niet van overtuigde christenen maar van fanatieke moslims en daar kan ik dus des duivels van worden (wat dan toch weer toepasselijk is)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s