Nieuw

Duizenden Oostenrijkers van Turkse afkomst vrezen hun Oostenrijkse paspoort kwijt te raken

Het is een kafkaiaanse vraag waarop zo’n 18.500 Oostenrijkers van Turkse afkomst antwoord moeten zien te geven: hoe bewijs je dat je geen Turk bent? Zij kampen met dit probleem sinds hun naam opdook op een lijst met Turken die volgens de rechts-populistische regeringspartij FPÖ misschien een dubbele nationaliteit hebben. Wie niet kan bewijzen dat hij geen Turk is, raakt zijn Oostenrijkse paspoort kwijt. Met alles wat daarbij hoort.

Vorig jaar, kort na het referendum over de Turkse grondwet, kreeg de FPÖ van onbekenden een bestand met 95.000 Turkse namen. Eigenlijk is nog steeds onduidelijk wat voor lijst het precies is, maar volgens de FPÖ betrof het de kiesgerechtigde Turken in Oostenrijk. De partij wilde daarom weten of daar ook mensen tussen zaten met de Oostenrijkse nationaliteit. Oostenrijk verbiedt namelijk dubbel staatsburgerschap.

Trouw >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Duizenden Oostenrijkers van Turkse afkomst vrezen hun Oostenrijkse paspoort kwijt te raken

  1. Oostenrijk is verstandig bezig. Deden ze dat hier ook maar. 1 paspoort, dus kiezen. En, gelijk de islam afzweren, want dat is de bron van het kwaad.

    Liked by 1 persoon

  2. Jaloers op zoveel doortastendheid in Oostenrijk!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s