Nieuw

‘Nee’ referendum definitief, nu beurt aan kabinet

Door: Tobias den Hartog

Nu is het officieel: de Kiesraad heeft het ‘nee-kamp’ tot winnaars verklaard van het referendum over de nieuwe inlichtingenwet van de AIVD en MIVD. Tegen de wet bleek 49,44 procent van de stemmers, 46,53 procent vóór.

In totaal werden 6.734.225 stemmen uitgebracht, een opkomst van 51,5 procent, zo blijkt uit de definitieve telling. Het verschil is tussen voor en tegen is krap: 194.868 stemmen.

De officiële uitslag van de Kiesraad is het startsein voor het kabinet om met een reactie te komen. In de wet staat immers dat de uitslag van een raadgevend referendum tot een ‘heroverweging’ verplicht als de uitslag daartoe noopt. Aan het kabinet nu de taak zich hiertoe te gaan zetten, ongetwijfeld met frisse tegenzin.

Lees verder:

https://www.destentor.nl/politiek/nee-referendum-definitief-nu-beurt-aan-kabinet~ad5974fe/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on ‘Nee’ referendum definitief, nu beurt aan kabinet

 1. polderboy // maart 29, 2018 om 14:30 //

  Als ze bedoelen, de Wet Raadgevend Referendum, zoals op overheid.nl te vinden is, die geldt vanaf 01-04-2017, dan zie ik het woord “heroverwegen” niet erin staan:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0036443/2017-04-01

  Volgens mij staat wat er moet gebeuren bij afwijzing van de wet door de raadgevende burgerij, in artikel 11:
  “…wordt zo spoedig mogelijk een voorstel van wet ingediend dat uitsluitend strekt tot intrekking van de wet of tot regeling van de inwerkingtreding van de wet.”

  Dus officieel is de keuze, intrekken of door laten gaan. Of daarbij “heroverwogen” (=opnieuw bekijken) MOET worden, staat nergens. Daar is geen enkele plicht toe bij het bestuur, zoals uit de wet blijkt.

  He bestuur kan zich hooguit ertoe geroepen voelen, omdat het bestuur de burgerij als een deskundig raadgever beschouwt.
  Ooit wel eens een hoge ambtenaar of bestuurder tegengekomen de laatste 15 jaar, die een burger nog als een gelijkwaardige, laat staan deskundige raadgever, beschouwt?

  Like

 2. polderboy // maart 29, 2018 om 14:57 //

  Volgens de NOS, dus de voorlichtingsdienst van de Staat en het bestuur, zegt de referendumwet echter dat het kabinet “MOET HEROVERWEGEN”, getuige deze video bij geenstijl:
  https://www.geenstijl.nl/5141287/hmmja-ja-hmmja-hm-ja-ja/

  Maar waar staat dat dan? Niet in de referendum wet. Waar heeft de voorlichtingsdienst van de regering dan die uitspraak op gebaseerd, dat er “overwogen moet” worden?

  Like

 3. De wet is er al en zal ook blijven is al gezegd ze hebben schijt aan de burger en het referendum en niemand legt ze een strobreed in de weg de Nederiglander heeft toch een kort geheugen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s